Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Alexander Revisited: The Final Cut - https://www.imdb.com/title/tt0346491/?ref_=ttalt_ov_i

Čitao sam nešto o Oliver Stounu, njegovim političkim uverenjima, sećam se da je jedini kada su nas svi žigosali producirao koliko toliko normalan film Savior... elem, naletih da je radio još tri verzije Alexandra, nisam imao pojma, i skinuh ovu za 45 minuta dužu verziju (još 45 minuta razmenjenih gej pogleda i momenata ).
Film mi je ostavio isti utisak kao kada sam ga prvi put gledao. Bleak. Metafora koji bih upotrebio je scorched earrth, spaljena zemlja. Ovde bre nema pozitivog karaktera, ne zna s koji je gori lik, veći oportunista, Filip, Olimpija ili Aleksandar. Neke scene sa gej pogledima, čovek stvarno dobije transfer blama.

Imam i jednu zanimljivu anekdotu. 2003, 2004-te kada sam počeo da bataljujem faks, gledao sam šta ću da radim u životu. I sećam se oglasa za statiste za snimanje filma u Maroku, ili Tunisu. Ko zna, da nemam patolški strah od letenja, možda bih završio kao statista u većem gej filmu od Broubek Mauntin, Alexandru, i imao bih stories to tell, priče o pustinji, prašini, kohortama... ovako imam samo anekdotu would a be should a be... oh well...

image-w1280.jpg

Solidan film, ali nije vrhunac zanra. :)

Ima par strecova, ostalo je sunjacina, avantura, akcija i najvise drama.

Radnja prati poslednji dan u zivotu pesnikinje iz New Yorka koju glumi oskarovka Lupita Ngongo.

Ona je bolesna od raka i odlazi sa grupom bolesnika poslednji put u grad na predstavu i picu.

Sa zeljom da se priseti svog detinjstva i obicaja da sa ocem muzicarom ide na picu posle nastupa.

U tom teskom trenutku za nju New York napadaju bezobrazni vanzemaljci koji hoce da istrebe ljudski rod.

I pored svega Lupita ne odustaje od svoje ideje da provede poslednji dan kako ona hoce.

U tom svom poduhvatu ima i pomagaca smotanog engleza i vernog macka Frodoa.

Lupitica odlicna kao i uvek, a tu su i Joseph Quinn i Djimon Hounsou. :ok:

Ogledao sam dobar francuski krimi triler iz 1970-e pod imenom The red circle. Glavnu ulogu igra Alan Delon.

Film prati put dvojice francuskih krimosa, Corey-a i Vogela - jedan je pušten iz zatvora zbog dobrog vladanja, drugi se tokom vožnje vozom oteo policijskom inspektoru i uspeo da pobegne. Oni se sreću, odlaze u Pariz i tamo planiraju pljačku dijamanata u jednoj velikoj gradskoj zlatari...

Meni se film veoma dopao - jako volim Pariz sedamdesetih, tu atmosferu, krimose iz tog perioda poput čuvenog Jacquesa Mesrine-a, pa mi je film predstavljao vrhunski ugodjaj. Od mene - preporuka.

Odlican debi Ishane Izzy Night Shyamalan.

Bice nesto od nje, ne pada iver daleko od klade.

Svideo mi se hororcic.

Dobra ekipa Dakota Fanning i takoreci nasa Georgina Campbell koja je provela dosta vremena u Beogradu snimajuci serije.

Radnja je smestena u irske sume gde se kriju mitska bica koja kuju osvetu protiv ljudi, a ludi naucnik pravi svoj eksperiment u njihovoj sumi.

Odgledao sam Zack Snyder's Justice League iz 2021-e, to je rediteljski cut koji traje puna četiri sata, za razliku od filma koji je originalno izbačen u 2017-oj, gde su mnoge scene uklonjene i za koji svi kažu da je jako loš.

Film prati sukob sila zla koje predvodi Steppenwolf, verni sluga mračnog gospodara Darkseida koji sa svojim parademonima želi da potpuno zavlada planetom zemljom, poslednjom tačkom otpora njegovoj zloj vladavini. Za to su mu potrebne tri kutije koje ujedinjene stvaraju mogućnost za ostvarenje ove mračne ideje... Steppenwolf je osramoćen i kao verni sluga spreman je na sve da ostvari ovaj plan i ponovo postane favorit svog gospodara.

Sila dobra je Justice League, koja tek treba da se okupi - dobar deo filma je fokusiran na ovo prikupljanje snaga koje treba da se suprostave zlu, a njih čine Batman, Aquaman, Flash, Superman, Wonder Woman i Cyborg.

Film mi se dopao, jako je lepo uradjen, klasična je superherojska priča ali ipak daleko bolja od bezumne klasike kakva se obično podrazumeva kad su ovakvi radovi u pitanju. Preporuka onima koji gotive Batmana, Supermana, Flasha i ostale heroje... obavezno gledajte ovu verziju, jer je daleko bolja.

IF
Komedija, ocena 6
Glumci:Cailey Fleming,Ryan Reynolds,John Krasinski

Mlada devojka koja prolazi kroz teško iskustvo nakon smrti majke ,otkriva da može da vidi tudje imaginarne prijatelje koji su ostavljeni, jer su njihovi prijatelji iz stvarnog života odrasli i upušta se u magičnu avanturu da ponovo poveže zaboravljene IF sa njihovom decom..Pri tom ona traći svog imagionarnog prijatelja.
Simapatican relax filmic za decu i odrasle

Odgledao sam odličan slasher objavljen ove godine pod naslovom In a violent nature. To je spor, meditativan film, nalik na neke radove Gus van Santa poput čuvenog Elephant. Premisa je dosta poznata - u nekoj šumi u Ontariju nemi masovni ubica lovi grupu tinejdžera koji su tu došli radi zabave. Ono što je ovde bitno jeste rad kamere, dakle vrlo spor utisak ostavlja, npr. veliki broj scena čine prizori gde masovni ubica samo polako hoda po šumi, od jedne do druge tačke, i mi sve možemo da sagledamo iz njegove vizure.

Topla preporuka onima koji vole ovakve filmove.

obavezno gledajte ovu verziju, jer je daleko bolja.
Čini mi se da je problem nastao kad je 2016/17. u sred snimanja sam reditelj napustio projekat. Onda su doveli nekog mazgova koji je totalno za**ao kraj sa jeftinim i jadnim efektima, neprijatelj - nekakvi roze pipci na sve strane šta ti ja znam! :D Sve samo da im ne propadne film i da ga kako-tako izbace na tržište. Posle se Zek vratio materijalu, duboko zašao u isti, snimao, dosnimavao, izbacio sve one tupave pipke na kraju i mašala - doterao do 4 sata! :D

Solidan film, ali nije vrhunac zanra. :)

Ima par strecova, ostalo je sunjacina, avantura, akcija i najvise drama.

Radnja prati poslednji dan u zivotu pesnikinje iz New Yorka koju glumi oskarovka Lupita Ngongo.

Ona je bolesna od raka i odlazi sa grupom bolesnika poslednji put u grad na predstavu i picu.

Sa zeljom da se priseti svog detinjstva i obicaja da sa ocem muzicarom ide na picu posle nastupa.

U tom teskom trenutku za nju New York napadaju bezobrazni vanzemaljci koji hoce da istrebe ljudski rod.

I pored svega Lupita ne odustaje od svoje ideje da provede poslednji dan kako ona hoce.

U tom svom poduhvatu ima i pomagaca smotanog engleza i vernog macka Frodoa.

Lupitica odlicna kao i uvek, a tu su i Joseph Quinn i Djimon Hounsou. :ok:
Gde si to gledala?

Back