Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Pogledao sinoć Moonfall iliti Pad Meseca sa Hali Beri.

Iskreno uprkos ne baš sjajnim ocenama i kritikama meni se svideo film, onako zanimljiva ideja i premisa i film je ovako dosta dinamičan i zabavan za gledanje i iskreno mnogo više sam uživao gledajući ga nego neke tu izvikane i visoko ocenjivane filmove, iako film ne donosi nista toliko revolucionarno i novo i na momente se čini da je film kao mix raznih popularnih SF disaster filmova kao što su Armagedon, Deep Impact, Dan posle sutra, 2012, itd, a inače sa tom teorijom o Mesecu kao veštačkom objektu su ja mislim prvi izašli jedni ruski naučnici tamo 70-ih godina prošlog veka i ta teorija je poslužila i Džordžu Lukasu tvorcu Star Wars-a za onu njegovu Zvezdu smrti (Death star) kao džinovski svemirski brod u obliku planete.

No što se mene tiče sve u svemu jedan ovako zanimljiv, dinamičan i zabavan film sa nekoliko zaista epskih scena i svakako vredi ga pogledati koji put. ;)

Poslednja izmena:
Pogledao sinoć Moonfall iliti Pad Meseca sa Hali Beri.

Iskreno uprkos ne baš sjajnim ocenama i kritikama meni se svideo film, onako zanimljiva ideja i premisa i film je ovako dosta dinamičan i zabavan za gledanje i iskreno mnogo više sam uživao gledajući ga nego neke tu izvikane i visoko ocenjivane filmove, iako film ne donosi nista toliko revolucionarno i novo i na momente se čini da je film kao mix raznih popularnih SF disaster filmova kao što su Armagedon, Deep Impact, Dan posle sutra, 2012, itd, a inače sa tom teorijom o Mesecu kao veštačkom objektu su ja mislim prvi izašli jedni ruski naučnici tamo 70-ih godina prošlog veka i ta teorija je poslužila i Džordžu Lukasu tvorcu Star Wars-a za onu njegovu Zvezdu smrti (Death star) kao džinovski svemirski brod u obliku planete.

No što se mene tiče sve u svemu jedan ovako zanimljiv, dinamičan i zabavan film sa nekoliko zaista epskih scena i svakako vredi ga pogledati koji put. ;)
Slažem se, to je negde i moje mišljenje, sa većim žil-vernovskim bekgraundom. ;)

Zapravo mnogo bolji nego sto sam ocekivao da ce biti. :D

Film je podeljen na dva dela prvi je klinka Furiosa, a posle je Anya Taylor Joy.

Ovaj prvi deo je odlican, vise mi se svideo nego drugi. Ima i neke hororicne elemente koji podsecaju na prvi film. Uslovno receno povratak korenima.

I klinka koja glumi je odlicna. Najbolja glumica u filmu.

Drugi deo je vise akcioni tako da Anya ne dolazi do nekog izrazaja, mogao je da glumi bilo ko. U tom delu je i odlicni Tom Burke.

Ima svega, akcije, Mad Max jurnjave, samaranja.

Jedina mana je sto nema finalne bitke. Iz nekog razloga to nije snimljeno ili je iseceno. Kad film traje 148 minuta, mogli su jos 10 minuta da produze.

Ali i bez toga sasvim dobar film za bioskop. Preporuka. :ok:

Film je podeljen na dva dela prvi je klinka Furiosa, a posle je Anya Taylor Joy.

Ovaj prvi deo je odlican, vise mi se svideo nego drugi. Ima i neke hororicne elemente koji podsecaju na prvi film. Uslovno receno povratak korenima.

Drugi deo je vise akcioni tako da Anya ne dolazi do nekog izrazaja, mogao je da glumi bilo ko. U tom delu je i odlicni Tom Burke.

Jedina mana je sto nema finalne bitke. Iz nekog razloga to nije snimljeno ili je iseceno. Kad film traje 148 minuta, mogli su jos 10 minuta da produze.

Pa bolji je nego što sam očekivao.
Meni se čak i svidio .
7,5/10

Jedva sam odgledo, udavise jbt koji produzetak,chris je ok onaj tom burke smorcina
Mogu 5 da mu dam i to je previse

toliko dobar, a?
Dobio je oskara za vizuelne efekte, ali to je sporedno.

U sustini je teska prica, o nekim mucenicima koji su preziveli rat, bacili im atomku, dosli kuci nemaju ni kuceta ni maceta.

Nadju neko dete, ne zna se ni cije je, pa ciste mine da skupe za americko mleko u prahu.

I onda ih jos godzila zeyebava.

Nekako se sazalis na njih i navijas za hepi end na kraju.

Podsetilo me nekako na nase stare posle rata, pa i nas na neki nacin.

Dva britanska politička trilera, prvi je političko-novinarski o onom pedofilu princu Endruu, a drugi je političko-špijunski o paralelnoj obaveštajnoj službi. Ocena - mogu da se gledaju, a čovek nešto i nauči recimo nisam imao pojma da Džilijen Anderson može onako da skine engleski naglasak, ili da je Džudi Dejvis Australijanka iako se proslavila u filmovima Vudi Alena ( lažem gledao sam je u filmu Nitram o najmasovnijem australiskom klincu ubici ).

Scoop - https://www.imdb.com/title/tt21279806/

ib3H2ZSeVRTAmd7EtGWV31LswaZ.jpg

Page Eight - https://www.imdb.com/title/tt1797469/?ref_=nm_flmg_t_20_act

p8729855_p_v8_aa.jpg

Edit. Sad pročitah da je Džilijen kao mala živela u Londonu, a da od 2002-ge živi u Engleskoj. Totalno je BBC faca.

Poslednja izmena:

Top film sa ajkulama.

Ima nekoliko razloga za to.

Prvo je produkcija. Ovo nije neka jeftinoca. Ono dve devojka na cumenom camcu, nego ozbiljna je lova ulozena.

Drugo, kamere. Ovo su sad kamere 44K - snimaju i graske znoja pod vodom. Kristalno jasna slika u svim mogucim uslovima.

I na kraju najvaznije - ovakav film nije mogao da se snimi u Holivudu i zato svaka cast francuzima.

O cemu se radi. Zla ajkula Lilith koju naucnica koja je glavni lik godinama prati dolazi u Pariz u Senu da syebe francuzima Olimpijske igre.

Dok se naucnica i recna policija bore da je uhvate, ajkula ima pomoc od kulta woke lezbejki koje cuvaju mora i zivotinje od zlih naucnika i ljudi.

Wokerke veruju da ajkula nije zla i da moraju da je spasu po svaku cenu.

To zadovoljstvo kad ih ajkula pojede je neprocenjivo. :rotf:

Platio bih kartu u bioskopu samo za tu scenu. :super:

Sad mi je zao sto sam skinuo film. :D

Eto ko ima Netflix neka pogleda i nagradi hrabre autore ovog remek dela koje skida wokere ko spaklom ***** sa cipele. :D

Ko ne voli francuski ima i perfektan audio na engleskom. :ok:

The Fall Guy

Nisam odusevljen, nisam uspeo ni da odgledam do kraja.

Ceo film je predugi rolerkoster sporih romanticnih scena izmedju Ryana i Emily koje zapravo i nisu tako lose i akcionih scena sa muzikom iz 80-tih - kao da su ukrali neciju kasetu koja nema blage veze sa filmom.

Takodje zloca u filmu je neki mlitavi lik. Tako da i nije neki izazov.

Mislim da je steta jer je film imao potencijal i ovo je jedna od boljih Goslingovih uloga u zivotu.

Kad je imao prave uloge glumio je kao drvo, a sad kad je proglumio je Ken i ovde je opet Ken.

Takodje imali su i odlicnu Terezu Palmer iz Otkrica vestica, ali su je iskoristili u jednoj i po sceni. Ali zato gledamo neke levake ceo film. :ljutko:

Civil War

Glumci: Kirsten Dunst,Wagner Moura,Cailee Spaeny

Putovanje kroz distopijsku budućnost Amerike kroz gradjanski rat , prateći novinare koji se utrkuju sa vremenom
da stignu do Vašingtona pre nego što pobunjeničke frakcije napadnu Belu kuću.

Film je pun nelogicnosti i gluposti da sam jedva cekala da se završi.Ko ima vremena neka pogleda

odgledao ceo i isti utisak.
probaću Atlas sledeći.

The First Omen

Zapravo odlican prikvel koji objasnjava kako se i zasto Demian vaspostavio i kako je uvaljen bogatim roditeljima iz prvog filma.

Radnja prati mladu devojku koja je odrasla pod okriljem crkve u njenim sirotistima i skolama, koja dolazi u Rim da bi se tamo zavetovala i postala casna sestra.

Dok ceka na svoj red za ceremoniju radi u sirotistu gde primecuje da lokalne sestre maltretiraju jednu od devojaka i odlucuje da se sprijatelji sa njom i da joj pomogne.

To ce privuci paznju sestara koje ce uciniti sve da ih razdvoje...

U glavnoj ulozi odlicna Nell Tiger Free :heart: nekada je bila princeza Mirsela u Game of Thrones, a sada je vec godinama u hororima prvo u seriji Servant, a sada i u Omenu.

Pored nje tu je i gomila poznatih glumaca Sonia Braga, Bill Nighy, Charles Dance...

Iz nekog razloga Ministarstvo kulture republike Srbije je podrzalo snimanje ovog filma.

Tako da kad smo vec na neki nacin platili snimanje, onda je red i da se pogleda film. ;)

Back