Poslednji_Boem
Zainteresovan član
- Poruka
- 494
Meni ovo zvuci kao s neke zurke...hmmm mozda u Paklu i nije tolko lose 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Snimili zvuk pa ga usporili.Ako neko ubrza ovaj zvuk,čuće karakterističan zvuk prilikom naprezanja tektonskih ploča koja pluta na magmi i koja se kreće na planeti.
Svaki škripajući zvuk kada usporimo,dobijamo zvukove slično ovome.A na 14 kilometara mogu samo tektonske ploče da nađu.
Upravo sam i rekao svoje pretpostavke na činjenicama koje su mi poznate.Ako vec iznosis naucne pretpostavke ili bolje reci svoje pretpostavke, onda ih nemoj iznositi sa takvih visina apsolutne istine, vec onako kako zasluzuju...kao povrsne spekulacije koje si izveo iz ubzbenika fizike a za koje mislis da ih svi mi ovde apriorno uzimamo poput tebe kao merilo apsolutnih istina. Ma nemoj?
Ovo je forum natprirorne pojave i misterije sto znaci da nametnute nam aksiome o svetu i zivotu a koje si ucio u skoli itekako dovodimo u pitanje. Pa i pod navodnicima "cinjenicu" da je u unutrasnjosti zemlje magma na kojoj plivaju tektonske ploce. To je na ovoj temi dovedeno u pitanje, a nije svrha ove teme da iznosis ono sto je dovedeno u pitanje kao dokaz. ..Da smo na filozofiji rekao bih "petitio principii"..
A sto se tice snimka, kazes snimli pa usporili. Cudo da tako nesto ne nadjoh nigde na internetu, iako je snimak propustan kroz bezbroj akusticnih laboratorija.

Davno je prošlo vreme kada su ljude plašili sa paklom i demonima.U srednjem veku i bolest smatrali delom đavola i demona,a danas znamo da su to virusi u pitanju.Tako da verovanje o paklu i demonima ispod kore zemlje nikako nije za naše vreme.
Verovanje u okultizam se pojavljuje tamo gde čovek ne može ili neće da prihvati jednostavne činjenice preko prirode i fizike.U srednjem veku upravo zato i postojalo "okultizam" kao nedostatak znanja o prirodi i fizici prirode.Ako necemu pokazes uzrok nisi ga time objasnio. Samo si ustanovio vezu uzroka i posledice i dao imena, dok sile koje tu deluju ostaju tkz. "qualitate ocultae" nepoznati kvaliteti.
U svakom slučaju moje objašnjenje mnogo bliži realnosti od postojanja demona i pakla tamo.To je kao da pričamo o carstvu Deda Mraza na severnom polu koju niko nije video,ali mnoga deca veruju da postoji.Jer pobogu,videle su paketiće od Deda Mraza.Ti mislis da ako si pokazao prstom na nesto kao na uzrok da si time sve objasnio? I sta je to sto deluje i zasto tako deluje. I sta je sustina njegovog delovanja?
Ako je nešto nama nepoznat,ne znači da je delo đavola.Jednostavno još ne možemo jedan prirodni fenomen da objasnimo.Raspitaj se za uzrok sizofrenije u medicini? Nepoznat!!!! Uzrok halucinacija , psihoza, neuroza...nepoznat.
Po tome su ondak sva objašnjenja preko prirodnih i fizičkih zakona banalna.A pre ce biti da ta vasa banalna objasnjenja i pokazivanje prstom na kako ti kazes "uzrok", nema mesta u dvadeset prvom veku .
Današnja nauka i razumevanje okoline upravo se bazira na opažanju i spoznaji kao rezultat razmišljanja o onome što opažamo.Osim opazanja postoji i razmisljanje.
Današnja nauka i razumevanje okoline upravo se bazira na opažanju i spoznaji kao rezultat razmišljanja o onome što opažamo.
Ako je nešto nama nepoznat,ne znači da je delo đavola.Jednostavno još ne možemo jedan prirodni fenomen da objasnimo.
U prošlosti sevanje gromova gledali kao bič Božji,jer ga nisu razumeli taj za njih natprirodni fenomen.A dali je to nama danas nešto nebjašnjivo ili natprirodno?

Ovde diskutujemo o verovanju u pakao koji neki veruju da je ispod kore zemlje,što je i te kako u vezi teme.Shvatam ja da je sve ovo tebi novo i da ti moras braniti svoj utvrdjeni pogled na svet koji vidim da je zasnivan na materijalzimu a za idealizam nije ni cuo ..ali moras shhvatiti da postoji nauka ali postoji i filozofija nauke svidjalo se to tebi ili ne. A ako ti je do rasprave o tome ja nemam nameru da je nastaljam ovde jer za to postoji forum na drugom mestu. Ovde se drzi teme.
Pošto se ti pozivaš da se držim teme,ne da nemam odgovora,već neću da odgovorim.Kao što si rekao,da te citiram "jer za to postoji forum na drugom mestu. Ovde se drzi teme."Proslo je cetristo godina od Dekarta kada se on prvi put upitao sta ljudski razum ili saznanje na temelju opazanja moze da sazna a ste ne? Epistemologija ili teorija saznanja od tada do danas toliko je napedovala da je poptuno negirala psotojanje objekitnvog sveta kao takvog i da je sustina opazjanog sveta idealna a ne realna. I nista od ovoga nisu hipoteze vec neposredne cinjenice.
A ovo ti govorim da se ne bi nadao da ces empiriskim metodama da objasnis sve kako ti kazes ako ne sada mozda u buducnosti,. Neces, jer saznanje ima svoje granice..svoj domet ...izvan kojih ne moze da ide i izvan kojih je tkz"stvar po sebi".
Tako da nije kod sizofrenije i slicno u pitanju vreme ili sada ne znamo ali cemo znati..Ne, vec je u pitanju nesto izvan mogucnsoti ljudskog saznanja (transcendentno).
Iz ovoga mozes videti o cemu pokusavam ovde da govorim. Tako da svi demoni , andjeli, paklovi i slicno postaju time simboli . Prevod na jezik slika necega sto nije slika. Sto nije opazaj ,sto nije u dometu saznanja ali jeste u dometu drugih mogucnsoti ljudskog duha.
U tome je velicina ovih tema. Zato sto ona doticu sustinu a opazaj ostaje pojava i ne moze izaci izvan pojave.
A okultizam nije prevazidjen kako ti kazes nego se protvorio u postkantovsku metafiziku koja ljudskom znanju pruza domete i mogucnosti koje ne moze ni da zamislis.
ps. I samo kratko sto sto se tice munja i gromova. Uzrok munje na nebu jeste elektricitet. Idemo dalje ...uzrok elektriciteta je ..ne znam sta ces reci...mozda susret poziivnog i negativnog naelektisanja. Sada ja pitam ! Zasto kada se susretnu pozitivno i negativno naelektrieanje nastaju munje? Izvoli. .....
Nego nesto mislim da nemas odgvor na pitanje "Zasto" Ili gresim?
Ako imas izvoli... ako nemas ......da nisu mozda demoni???
Ovde diskutujemo o verovanju u pakao koji neki veruju da je ispod kore zemlje,što je i te kako u vezi teme.
Drugo,verovanje o paklu i demonima niti je meni novo, a još manje čovečanstvu.
Ali verujem da se čovečanstvo dovljno razvio na lestvici evolucije,da to praistorijsko verovanje o fizičkom paklu i demonima prevaziđe,i da spozna realnost okoline.Zato ja veruje da ispod kore zemlje niti postoji fizički svet pakla,niti postoje fizički demoni.
To je sve u glavi,potaknut jednostavnim manipulacijama kao što je ovoga puta manipulacija sa zvukovima.
Pošto se ti pozivaš da se držim teme,ne da nemam odgovora,već neću da odgovorim.Kao što si rekao,da te citiram "jer za to postoji forum na drugom mestu. Ovde se drzi teme."
Ne, munje i gromovi su tema jer si se na to pozvao kao argument ljudskog napretka kada je objasnjenje prirodnih pojava u pitnju.Dakle pitanje je prosto.
Zasto kada se susretnu pozitivno i negativno naelektrisanje nastaju munje i grmovi?
Zato sto se ne vole. Pozitivno tezi da ugusi negativno, negativno da udari na pozitivno. Verovatno se iz tog razloga privlace, da bi se sudarili ( fajtovali) ali samo u pojednim situacijama im je to dozvoljeno tj onda kada ne narusavaju integritet celine.
Pitanje je postavljeno prirodnjaku ali njega nema tako da mozemo da nastvimo i ovako.
Kazes zato sto se privlace. U redu sledi pitanje: Zasto se pozitivno i negativno privlace?
Ili da skratimo pricu. Odgvora nema. Pitanje "zasto" kod prirodnih zakona naidje na zid posle dva tri kruga, (kod pitanja psihologije malo duze sve dok ne naidje na volju)
Iz ovoga mozemo videti da opazanje i naucni metod moze pokazati prstom...ali ne moze dati objasnjenje. Pitanje "zasto" nailazi na muk.
Zato sto smo mi samo ljudi koji jos uvek nisu sastavili slagalicu do kraja, cak moze se reci da smo tek poceli. Moje pitanje je - Treba li uopste?
Pozitivno privaci negativno i obrnuto, jer deluju sile. Cini mi se da tako pise u knjizi iz elektrotehnike.
Zbog ravnoteže prijatelju.Zasto kada se susretnu pozitivno i negativno naelektrisanje nastaju munje i grmovi?

Zbog ravnoteže prijatelju.![]()