Ciao!
Zanima me mnogo toga - pokusat cu biti kratka.
Imam 33 god, muz 37, "radimo" na bebi 8mj, aktivno pokusavamo ciljati odnose 6mj. Mjerila sam temperaturu, postoji porast, izmedju 14 i 17 DC. Na Fertility friend stranici izracunava mi lutealnu fazu na 12 dana.
Posljednji ciklus (danas mi je 15DC i valjda Ovulacija) pratila sam folikulometrijom, 11DC bio je folikul od 21mm (nije mi rekao ima li ih vise niti me narucio da dalje pratimo da vidimo tocan dan O). Odnose smo tempirali svako drugi dan. Estradiol mi je na 14-ti DC 257 (ref. vr. 124-1468)
U stvari sljedece sto moramo uraditi je spermiogram (moj papa, uzv i gin.pregled sve uredno), zato mi nije rekao da dalje dolazim na uzv.
Ako i spermiogram bude o.k. da li ce mi mozda gin preporuciti stimuliranje ovulacije i klomifen ili sl .i da li ipak O prirodno postoji?
BTW - POCS nemam, ciklusi su uredno 28-29 dana, nisam radila briseve na bakterije jos, a nemam nikakvih simptoma (peckanje, svrbez, iscjedak i sl.).
Sta mislite koji su moguci sljedeci koraci nakon nalaza spermiograma (ako bude on u redu).
Hvala!