Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutros sam dobila posle 19 dana kasnjenja (imala folikularnu cistu, pa je verovatno pukla) danas bila na UZ, i to onom sto se pije voda, bas mi bila frka, pa sam samo istrcala a nisam pitala Dr. Jel moze neko da mi protumaci: uterus u avf 68x41x44mm nehomogene gradje endometrijum 5mm desni jajnik 29x20mm levi jajnik 30x19mm
Uplasila sam se zbog ovoga nehomogene gradje i endometrijuma jer je na UZ pocetkom maja bilo homogene gradje i nigde se ne pominje endometrijum, s tim da je taj I UZ radjen posle ciklusa.Hvala

Jutros sam dobila posle 19 dana kasnjenja (imala folikularnu cistu, pa je verovatno pukla) danas bila na UZ, i to onom sto se pije voda, bas mi bila frka, pa sam samo istrcala a nisam pitala Dr. Jel moze neko da mi protumaci: uterus u avf 68x41x44mm nehomogene gradje endometrijum 5mm desni jajnik 29x20mm levi jajnik 30x19mm
Uplasila sam se zbog ovoga nehomogene gradje i endometrijuma jer je na UZ pocetkom maja bilo homogene gradje i nigde se ne pominje endometrijum, s tim da je taj I UZ radjen posle ciklusa.Hvala

Nista strasno, verovatno, ako je bila cista, posle pucanja se desava takozvano probojno krvarenje, koje nije kao menstrualno. Bez sekiracije, a kontrolni uz za dva do tri meseca.

Da li Aerius tablete smeju da se koriste u trudnoci? Alergicna sam na polen, pa sam ranije to koristila plus Flyxonase sprej koji ne sme.
Alergolog iz KC mi je na odmoru.

Kazem potencijalno. FDA je Americka agencija za lekove i hranu. Oni imaju najvecu bazu podataka baziranu na kontrolisanim ispitivanjima i klinickoj praksi. U njihovoj klasifikaciji, koju i ja koristim u klinickom radu stoji tako. To bi reklo da su na ispitivanju na zivotinjama bez ostecenja ploda a na ljidima nema podataka. Postoje i druge preporuke, klasifikacije, koje se ne moraju slagati sa ovom, ali je uglavnom prepisuju. Najgora je preporuka proizvodjaca, koja cesto moze biti nekriticna. Kako god bilo moj savet je sledeci.
Dakle, kad god to moze, isljuciti lek u prvih 12 nedelja.

Poslednja izmena:
Ja imam gusti beli sekret u vreme aktivnih sexualnih odnosa.Bila sam kod ginekologa i uzimala vaginalete i oralno tablete protiv upale.Bilo je ok i sada opet kada imam odnose sa svojim partnerom javlja se taj sekret.On je meni jedini partner kao i ja njemu.Da li neko moze da pretpostavi o cemu se tu radi i da li postoji mogucnost da zbog toga ne mogu da zatrudnim?

Ja imam gusti beli sekret u vreme aktivnih sexualnih odnosa.Bila sam kod ginekologa i uzimala vaginalete i oralno tablete protiv upale.Bilo je ok i sada opet kada imam odnose sa svojim partnerom javlja se taj sekret.On je meni jedini partner kao i ja njemu.Da li neko moze da pretpostavi o cemu se tu radi i da li postoji mogucnost da zbog toga ne mogu da zatrudnim?

Koje tablete?

Imam problem sa Kandidom vec 10 meseci.Pocelo je kada sam pocela da pijem Logest.Koristila sam Kanesten,Lomexin,Neo-Penotran i nista.Zalecim pa mi se vrati.I moj decko je svaki put po 7 dena mazao Kanesten dva puta dnevno.Za svo to vreme moj gin. mi nije rekao da prestanem sa Logestom.Samoinicijativno sam prekinula sa Logestom,koristila Neo penotran i sve je bilo ok dva meseca.Onda sve iz pocetka samo sto ne pijem Logest.
Sada molim Dr.da mi odgovori: Od juce me ponovo muci Kand.i htela sam da idem kod gin. u ponedeljak,ali sam danas na vasem forumu videla da treba da se testiram na Hlam.,Miko. i Ureapl.Hocu to da uradim u ponedeljak,al ne znam dal prvo moram da izlecim Kand?Napominjem da mi moj gin.NIKADA NIJE REKAO DA TREBA DA RADIM TE ANALIZE:dontunderstand:,a rekla sam mu kad sam pocela da idem kod njega da sam 2002.imala Hlam.da sam uzimala terapiju,isla na kontrole i sve je bilo ok.Uzasnuta sam takvim propustom :rtfmDR.MOLIM VAS POMOC:sad2:

Naravno da mozes, kad vec dajes briseve lepo uradi i mikoloski bris sa antimikogramom, da se lepo vidi na sta te gljivice reaguju,i da li postoji potreba i za oralnom terapijom.
I obaveyno i bakterijski cervikalni bris.

Imam jedno veoma pitanje za koje mi je potreban HITAN odgovor... Ne iskusna sam u sex-u i dechko i ja smo imali odnos, prilikom chega nam je kondom pukao...

Interesuje me da li mi je za Pilule za dan posle potreban recept i da li neko zna kolika je okvirna cena?

Hvala unapred na brzom odgovoru!!!

EDIT imam josh jedno pitanje: Posle koliko pilula mozhe da deluje jer smo mi imali odnos oko 20h???

Kad ste imali odnos? PCC mozes dobiti u ginekoloskom savetovalistu za adolescente u Institutu za majku i dete, na knjizicu, a u apoteci mozes bez recepta (bar je moglo ranije). Deluju u prvih 48-72 sata od rizicnog odnosa, ocekuj da ti bude muka, najbolje je tabl popijes uvece i pokusas da prespavas glavobolju, mucninu, i lose sdtanje koje izaziva hormonska bomba koju ces morati da popijes.

Kad ste imali odnos? PCC mozes dobiti u ginekoloskom savetovalistu za adolescente u Institutu za majku i dete, na knjizicu, a u apoteci mozes bez recepta (bar je moglo ranije). Deluju u prvih 48-72 sata od rizicnog odnosa, ocekuj da ti bude muka, najbolje je tabl popijes uvece i pokusas da prespavas glavobolju, mucninu, i lose sdtanje koje izaziva hormonska bomba koju ces morati da popijes.

Odnos sam imala vecheras oko 20-21h...

Za ovaj deo da pokusham uceche da li bi bilo uredu da sachekam ili da pilulu uzmem u toku dana???

I deo koji sam zaboravila koje pilule su "najsigurnije"??? Poshto uopshte nisam uputjena u sve ovo

Hvala unapred na odgovorima!!!

Ne postoje "najsigurnije", ni za jedan lek se ne moze reci i ne sme se reci da je siguran jer bi to onda bilo kao da to nisu lekovi nego bombone.
Ako do sad nisi bila kod ginekologa mislim da je krajnje vreme.

Ajd neka neko lepo objasni kako tacno izgledaju, na sta lice?
Imam nesto, ali nije siljato, pa ipak osetim ppri tusiranju:???:
Izgleda kao mali mladez...
Doktorka koja mi pregleda mladeze nije nista prokomentarisala, mozda jer nije njen resor?
Bas sam se nesto uspanicila:neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back