Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga dr,
evo za promenu da se ne javim sa nekim problemom, vec da kazem da je napokon sa 42+2 nedelje jedna velika devojcica od 4200gr dosla na svet ( posle 3 dana pokusavanja prirodnim putem sa gelom prostaglandinom, busenjem vodenjaka 3. dan i indukciijom, na kraju ipak se zavrsilo urgentnim carskim, ali to j Holandija :o). I samo jos jednom mnogo hvala za sve savete.

:klap::klap::klap::super::super::super:

dr:
Nisi napisala koliko imas godina i ko te je uputio na analize,da li je radjen jos neki bris osim cervikalnog brisa i trichomonasa.
Sta je sa analizama za hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu,bakterijska vaginozu?
20...ginekolog me je uputio....sekret je beo, svrab mi se javio na predelu gde se spaja vagina i anus, ali mislis da je to cista iritacija koze, jer mi se javio kada sa probala neke nnove uloske nkoji nisu pamcni,pa mislim da to nije povezano.
ginekolog me je uputio na bris kada me je prilikom pregleda bolelo a i prilikom odnosa, na samom pocetku pa je mislio da je infekcija. ja sam primetila preobilan sekret pa sam se zabrinula.

Poslednja izmena:
dr:
Jesi li bila na kontrolnim brisevima i pregledu za tu infekciju eneterokokama?

Nisam bila na kontrolnom....jer sam dobila menstruaciju posle terapije. Sad bi trebala da idem za 7 dana posto mi je doktor tako rekao (da dodjem 7 dana posle menstruacije). Ali ovo mi je krvri pomalo. Danas evo kao ne krvari, ali me boli stomak kao da cu da dobijem.
Za enterokoke sa pila Panklav(10 dana 3x1), koristila maksmiror i posle orvagil, po 7 dana.
Ne znam da li sam kondilome nesto ostetila, ili mi je to od enterokoka i te terapije.
Hocu da uradim sutra urinokulturu pa da odem do kraja nedelje kod dr. Ali ako mozete vi da mi kazete jos i vase misljenje, jer bi mi bilo lakse.

Pa ja sam dobila 26 juna, meni je trebala menstruacija zavrsiti negde 3 jula, ali nekako mi se to produzilo. Do juce mi je nesto kao curkalo, eto danas mi ne ide nista, ali me boli stomak kao da cu da dobijem.

Ciklus moze da se poremeti iz brojnih raloga,da se produzi, da se skrati...
Ne znam sta je u pitanju kod tebe ali svakako da treba da se cim pre javis svom ginekologu, pogotovo zbog infekcije enetrokokama.

Ciao!
Zanima me mnogo toga - pokusat cu biti kratka.
Imam 33 god, muz 37, "radimo" na bebi 8mj, aktivno pokusavamo ciljati odnose 6mj. Mjerila sam temperaturu, postoji porast, izmedju 14 i 17 DC. Na Fertility friend stranici izracunava mi lutealnu fazu na 12 dana.
Posljednji ciklus (danas mi je 15DC i valjda Ovulacija) pratila sam folikulometrijom, 11DC bio je folikul od 21mm (nije mi rekao ima li ih vise niti me narucio da dalje pratimo da vidimo tocan dan O). Odnose smo tempirali svako drugi dan. Estradiol mi je na 14-ti DC 257 (ref. vr. 124-1468)
U stvari sljedece sto moramo uraditi je spermiogram (moj papa, uzv i gin.pregled sve uredno), zato mi nije rekao da dalje dolazim na uzv.
Ako i spermiogram bude o.k. da li ce mi mozda gin preporuciti stimuliranje ovulacije i klomifen ili sl .i da li ipak O prirodno postoji?
BTW - POCS nemam, ciklusi su uredno 28-29 dana, nisam radila briseve na bakterije jos, a nemam nikakvih simptoma (peckanje, svrbez, iscjedak i sl.).
Sta mislite koji su moguci sljedeci koraci nakon nalaza spermiograma (ako bude on u redu).
Hvala!

Jos jedno pitanje... U knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu" na jednom mestu pise da je bebino stucanje normalno cak i ako je po nekoliko puta dnevno i to cak i do 20tak minuta, a na drugom mestu da je vise od dva puta dnevno duze od 10min moguci znak zamrsene pupcane vrpce. Moja beba stuca po 2 do 3 puta dnevno po nekoliko minuta. Normalno ili ne?

Apsolutno normalno. Cak je to jedan od uz znakova koji sa jos nekima kao pokreti ploda, pokreti u smislu sisanja fin prognosticki znak i pokazatelj dobre kondicije ploda.

Ciao!
Zanima me mnogo toga - pokusat cu biti kratka.
Imam 33 god, muz 37, "radimo" na bebi 8mj, aktivno pokusavamo ciljati odnose 6mj. Mjerila sam temperaturu, postoji porast, izmedju 14 i 17 DC. Na Fertility friend stranici izracunava mi lutealnu fazu na 12 dana.
Posljednji ciklus (danas mi je 15DC i valjda Ovulacija) pratila sam folikulometrijom, 11DC bio je folikul od 21mm (nije mi rekao ima li ih vise niti me narucio da dalje pratimo da vidimo tocan dan O). Odnose smo tempirali svako drugi dan. Estradiol mi je na 14-ti DC 257 (ref. vr. 124-1468)
U stvari sljedece sto moramo uraditi je spermiogram (moj papa, uzv i gin.pregled sve uredno), zato mi nije rekao da dalje dolazim na uzv.
Ako i spermiogram bude o.k. da li ce mi mozda gin preporuciti stimuliranje ovulacije i klomifen ili sl .i da li ipak O prirodno postoji?
BTW - POCS nemam, ciklusi su uredno 28-29 dana, nisam radila briseve na bakterije jos, a nemam nikakvih simptoma (peckanje, svrbez, iscjedak i sl.).
Sta mislite koji su moguci sljedeci koraci nakon nalaza spermiograma (ako bude on u redu).
Hvala!
Ajmo prvo jedno po jedno, spermogram supruga,obavezno brisevi i jedno i drugo pa onda tek na temu sta bi bilo kad bi bilo.

Dr, imam dva pitanja!
Da li jedan od razloga promjene izgleda sekreta mogu biti kontraceptivne pilule?
Zanima me, da li nosenje tangi i neka spoljna iritacija njima izazvana, moze da izazove pojacan sekret?
Drugarici se njena doktorka smijala na ovo pitanje.....ali, kaze da svaki put kada nosi tange ima ovaj problem.....da li je moguce da razlog budu tange?:roll:

U principu, pojacan sekret je posledica infekcije, no veliki broj zena ne razlikuje promene sekreta u toku ciklusa i sta je normalno a sta ne.
Naravno da tange iritiraju i ne savetuje se njihovo nosenje ali se ne moze povuci znak jednakosti izmedju nosenja tangi i pojacanog sekreta .

dr:
U toku ciklusa se izgled sekreta menja, no cim te je ginekolog uputila na anamlize sigurno da nije mislila da je tvoj nalaz uredan.

pa pazi vako..ja sam isla kog gin. jer sam imala bolove na pocetku odnosa,a kasnije ne i nije mogla da vidi da li mi je sluzokoza oderana ili sekret, jer mi je bio dan posle prestanka menstruacije pa me je zato poslala da vadim bris i da joj donesem rezultate....a ja sam prekomeran sekret primetila posle pregleda.

pa pazi vako..ja sam isla kog gin. jer sam imala bolove na pocetku odnosa,a kasnije ne i nije mogla da vidi da li mi je sluzokoza oderana ili sekret, jer mi je bio dan posle prestanka menstruacije pa me je zato poslala da vadim bris i da joj donesem rezultate....a ja sam prekomeran sekret primetila posle pregleda.

Joooooj,a nisi to mogla odmah da mi napises?
Kad budes mogla uradi ove analize i do tad se malo opusti.
Bol na pocetku odnosa moze da se desi i ako nisi se dovoljno opustila...Tvoj ginekolog je samo iskljucila postojanje infekcije kao uzroka bola.

dr:
Joooooj,a nisi to mogla odmah da mi napises?
Kad budes mogla uradi ove analize i do tad se malo opusti.
Bol na pocetku odnosa moze da se desi i ako nisi se dovoljno opustila...Tvoj ginekolog je samo iskljucila postojanje infekcije kao uzroka bola.
pa da..ali
stvar je u tome sto me od prvog puta konstantno boli...ali to je vise peckanje koje tokom odnosa ne stane....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back