Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukratko,sve promene na kozi se moraju videti.
Javite se oboje lekaru, decko urologu ili dermatologu.
Za sve ostalo, nema potrebe da se opterecujes time dok ne znas zapravo o cemu se radi.

Hvala na brzom odg.!Ako postoji mogucnost,preporucite mi nekog ginekologa poput vas.Citajuci prvu stranu,shvatila sam da nijedan ginekolog kod koga sam bila,ne radi mikrobioloski nalaz,i za sve inf.daju geonistin i ginodaktanol.Drago mi je da ima lekara kao sto ste vi!Ako nema mogucnosti preporuke konkretno ginekologa,uputite me bar u neki dom zdravlja ili ustanovu,gde mogu platiti pregled,posto nemam knjizicu.Iz Beograda sam.Hvala jos jednom!

Pridružejem se asani, delim mišljenje sa njom u potpunosti. doduše ja znam jednog koji se jako posvećuje i ima vremena da popriča sa svakin pacijentom, ali je u penziji i ima jako skromno opremljenu ordinaciju.
Imam i jedno pitanje. nakon intervencije radio-talasima zbog rane na grliću, prepisna mi je mast herbalm2000, ali mi doktor nije rekao da ima aplikatora uz nju. Da li je potrebno koristi ih ili samo spoljnja upotreba?
Znam da je glupo što mi nije skrenuo pažnju, ali tako je

Potrebno je da ih koristis.Imas tamo na uputstvu kako se koristi i veruj mi da nisu prijatni za koriscenje.Ja sam moju ranicu spaljivala pa imam iskustva s tom mascu.Cini mi se da je sa vaginaletama bilo lakse.Pozdrav.

Hvala na brzom odg.!Ako postoji mogucnost,preporucite mi nekog ginekologa poput vas.Citajuci prvu stranu,shvatila sam da nijedan ginekolog kod koga sam bila,ne radi mikrobioloski nalaz,i za sve inf.daju geonistin i ginodaktanol.Drago mi je da ima lekara kao sto ste vi!Ako nema mogucnosti preporuke konkretno ginekologa,uputite me bar u neki dom zdravlja ili ustanovu,gde mogu platiti pregled,posto nemam knjizicu.Iz Beograda sam.Hvala jos jednom!
Ja nisam ginekolog.:)
U svakoj drzavnoj ustanovi postoji mogucnost placanja pregleda za pacijente bez zdravstvenog osiguranja.Vazno je uspostaviti komunikaciju sa lekarom, bilo koja specijalnost da je u pitanju, reci sta se sve ocekuje od pregleda,sva pitanja treba postaviti u ordinaciji.Doktori su vrlo cesto skloni da misle da ih pacijent razume a to cesto nije slucaj, pitajte sve sto vas interesuje.
I nemojte svaki put menjati lekara, tako nikad necete uspostaviti odnos pun poverenja.

Pre 3 meseca sam otisla na pregled kod gise. Uradila mi je papu bila je II njoj sumljiva i videla mi je dve ranice i papilome,poslala me je na biopsiju otklonili su te dve ranice i ustanovili da imam ravne kondilome na materici samo,a tad mi je papa bila III. Uradila sam tipizaciju,cekam rezultate.Ginekolog mi je rekla da treba da se radi laser samo na materici. Moje pitanje glasi zasto nije prvo uradjena tipizacija-laser pa biopsija? jer ja sad moram da cekam da predje 3 mes. od biopsije da bi uradila laser. I da li i koliko meni mogu samo da se prosire kondilomi do tada? i da li si cula za vagitorije MUMIE?(one su za rane na materivi,ciste i krvarenja) Da li da ih koristim? inace koristim vagitorje fitovag i od kantarijona.Da li imaju jos neke vagitorije za prevenciju. Inace pijem ajkulino ulje za imunitet i raznovrsno se hranim.A da, da li ja mogu da tuzim mog ginekologa sto mi nije ranije skrenula paznju za papilome jer u kartonu ima zabelezeno da sam ih dobila pocetkom ove godine? I da li je u redu to sto mi nije rekla? Odnosno skrenula paznju. POMAGAJ

Pod broj jedan,papilomi i kondilomi mogu jako da lice i da najiskusnijeg ginekologa zavaraju.
Biopsija je ta koja je dala razjasnjenje sta je u pitanju.
Tipizacija treba da pokaze koji hpv virus je u pitanju i na kraju krajeva laser je jedna od metoda kojom se kondilomi skidaju.
Ne znam kad si imala priliku da vidis svoj karton,pogotovo da tumacis to sto je napisano .Papilomatoza je cest nalaz,ona se prati( ako je to bilo u pitanju).Ne zahteva posebnu terapiju.Ne znam koliko si se cesto javljala ginekologu pa da mozes da kazes da je u dijagnostici, prilikom pregleda napravljen propust. Sto se tice redosleda dijagnostike koja je radjena, to je sasvim ok.
Mislim da je sasvim dovoljno to sto tenutno koristis.

postovana dr. juce sam bila kod gin. vaginalni sekret mi je 3a grupa, cekam rezultate papa testa a na ultra zvuku mi je rekla da mi je levi jajnik uvecan i policistican (a inace zbog njega sam i isla ginekologu jer me jako boli cim se malo iznerviram i pre 5 god na ultra zvuku mi je bio veci za 2cm od desnog) sta to znaci. ona mi je propisala diane-35 da pijem 6 meseci. mozete li mi reci nesto vise o tim tabletama i o policisticnim jajnicima da li je to nesto "ozbiljno"?

Hvala,malo si me smirila....
dosta se raspitujem po netu,tri drugarice oko mene skidaju spoljne kondilome,a ja ih imam samo na grlicu,pa ne znam bas toliko koliko i one a pritom nemam podrskuod majke.
Zanima me posto sam saznala da hpv moze da opstane i van organizma i od 5 sati, je je stvarno moguce ili samo pricaju da moze da se prenosi i preko wc. Ja sam se malo uspanicila,pocela sam da koristim Asepsol, cak i gacice pre pranja potopim u rastvor.Ipak imam mladju sestru,bojim se da ih ona ne zaradi.
Thank's

U 34/35 nedelji trudnoce sam.
U brisu cerviksa su mi izolovani:
1. Streptococcus agalactiae (gr B)
2. lactobacilllus spp.
Patogene gljivice nisu nadjene
U direktnom preparatu: gram=bacili, epitelne celije

Alergicna sam na penicilin, doktorka mi je prepisala eritromicin 500mg (3*1)i orvagil vaginalete - i jedno i drugo 7 dana.
Sta mislite da li to moze da steti bebi ( i terapija i bakterije) i koliko su stetne te streptokoke i kako se dobijaju?

Obično je sve objašnjeno u tim linkovima, ali me zanima sledeće, pošto za to nisam našla neku relaciju:
bris III grupa, PAP II grupa.
Pitanje je:
Ukoliko je bris treća grupa, može to biti iz više razloga, NO, ako je razlog neka beštija tipa ureaplasma ili chlamydia, dali će se pojaviti promena na PAP testu, koji spada u "savršenu" grupu II?
Imam osećaj da sam bila možda malo prehlađena kad sam bila na pregledu, pa kontam da mi je ovaj bris od toga pokazao III grupu, a moja doktorka nije tu do posle NG, pa ne mogu odneti rezultate da se konsultujem...zato pitam :)
Hvala!!

U 34/35 nedelji trudnoce sam.
U brisu cerviksa su mi izolovani:
1. Streptococcus agalactiae (gr B)
2. lactobacilllus spp.
Patogene gljivice nisu nadjene
U direktnom preparatu: gram=bacili, epitelne celije

Alergicna sam na penicilin, doktorka mi je prepisala eritromicin 500mg (3*1)i orvagil vaginalete - i jedno i drugo 7 dana.
Sta mislite da li to moze da steti bebi ( i terapija i bakterije) i koliko su stetne te streptokoke i kako se dobijaju?

Opasnija je bakterija nego terapija, ali bice sve ok ,ne brini.
Da li si ranije radila bris cerviksa?I kakv je bio nalaz?

Obično je sve objašnjeno u tim linkovima, ali me zanima sledeće, pošto za to nisam našla neku relaciju:
bris III grupa, PAP II grupa.
Pitanje je:
Ukoliko je bris treća grupa, može to biti iz više razloga, NO, ako je razlog neka beštija tipa ureaplasma ili chlamydia, dali će se pojaviti promena na PAP testu, koji spada u "savršenu" grupu II?
Imam osećaj da sam bila možda malo prehlađena kad sam bila na pregledu, pa kontam da mi je ovaj bris od toga pokazao III grupu, a moja doktorka nije tu do posle NG, pa ne mogu odneti rezultate da se konsultujem...zato pitam :)
Hvala!!

Ispitaj ti tu III grupu lepo, da ne komplikujemo sad sta bi bilo kad bi bilo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back