Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se ljutis odmah, nismo nista lose mislili.
Mozda nisi dobro merila temperaturu, mozda toplomer ne radi, mozda taj mesec nisi imala ovulaciju...
Mislim da ako zelis dete ne treba da se opterecujes i da ocekujes da ce nesto krenuti naopako pa se ti pripremas i za tu varijantu.
Psiha je cudo,nije mali broj primera zena koje nisu mogle da ostvare trudnocu zbog stresa,napetosti.
Opusti se,to je sve sto smo mi hteli da ti kazemo.

Zdravo.U sedmoj sam nedelji trudnoce,imam zavaljenu matericu(po polozaju doktor rekao da moze doci do pobacaja lako) i stravicne bolove,pozadi,ispod krsta.Jel je moguce da zbog sirenja,pomeranja kostiju,imam te bolove tako da jedva nalazim polozaj da lezim,da sedim a da stojim tesko da mogu.Probadanja su nesnosna.Hvala

Zavaljena materica moze da prouzrokuje tegobe kada dodje vreme da zbog svoje velicine napusti malu karlicu,sto bi trebalo da bude negde pocetkom 4 meseca ako se ne varam.
U svakom slucaju konsultuj obavezno konsultuj svog ginekologa u vezi sa bolovima koje imas.

dr:
Jednostavno receno leukociti,u okviru kojih ima naravno vise podvrsta.
Da li mozete malo da mi pojasnite!
Radila sam CV bris, koji glasi: "Normalna genitalna bakterijska flora. U direktnom preparat nadjen je veci broj polimorfonukleara".
A vaginalni bris-bakterioloski: "Normalna genitalna bakterijska flora".

Mozete li da mi kazete kako se na engleskom pisu sve te analize(pojedinacno)-mikoplazma,mikoloski bris,ureplazma..Radila sam jedino na hlamidiju i obican vag.sekret,lekari ne pomenuse nista od navedenog a s'obzirom da sam trudna i vec dugo imam kandidu,volela bih da odradim i ostalo.Inace zivim u inostranstvu i slabo baratam medicinskom terminologijom na engleskom...Hvala

011beograd:
Da li mozete malo da mi pojasnite!
Radila sam CV bris, koji glasi: "Normalna genitalna bakterijska flora. U direktnom preparat nadjen je veci broj polimorfonukleara".
A vaginalni bris-bakterioloski: "Normalna genitalna bakterijska flora".

Normalna, znaci fizioloska flora koja se nalazi u vagini, ali bris ne podrazumeva direktan preparat tako da to vise zvuci kao nalaz vaginalnog sekreta.(grupa)

emiracanka:
Mozete li da mi kazete kako se na engleskom pisu sve te analize(pojedinacno)-mikoplazma,mikoloski bris,ureplazma..Radila sam jedino na hlamidiju i obican vag.sekret,lekari ne pomenuse nista od navedenog a s'obzirom da sam trudna i vec dugo imam kandidu,volela bih da odradim i ostalo.Inace zivim u inostranstvu i slabo baratam medicinskom terminologijom na engleskom...Hvala
Isto ako i kod nas, ti nazivi su zapravo latinski nazivi, hlamidija, mikoplazma i ureaplazma se tako zovu svugde u svetu.

pre 2 god sam bila pozitivna na hlamidiju. pila sam neke tablete iz inostranstva koje su usput receno mnoooogo skupe i zavrsila terapiju. nakon toga sam radila jos 3 puta test koji je bio negativan. treba li ponovo da se testiram? jos jedno pitanje- proslo leto kad sam se vratila sa mora dobila sam neke parazite za koje mi je gonekolog rekao da nije neuobicajeno da se sa njima vratis sa mora. prepisao mi je terapiju i proslo je. inace simptomi su stasno gust, beo obilan izuzetno sekret. ponovo mi se to vratilo. da li je moguce da je to nesto hronicno? ici cu ponovo kod ginekologa, naravno, samo me zanima da li vi nesto znate o tome? hvala unapred

Ako si menjala partnere,imala nezasticene seksualne odnose naravno da treba da ponovo uradis briseve.
Sto se tice parazita pretpostavljam da si imala Trichomonas vaginalis?
Trichomonas se prenosi seksualnim putem, jednom izlecen moze se vratiti samo ako imas kontakt sa inficiranom osobom, ako je uopste Trichomonas, od pomoci bi bila informacija sta si tad dobila od terapije.

Da li uklanjanje kondiloma laserom mora da se radi pod totalnom anestezijom? Cula sam da u Frontu rade pod totalnom pa mi je to malo scary, zar nije moguce u lokalnoj...?! Nikada nisam bila pod anestezijom i sada sam skroz uplasena :(

dr:
Svi koje ja znam da su skidali kondilomi radili su to pod lokalnom anestezijom, ne vidim zasto bi za to davali totalnu?No, mozda su promenili nesto...

Igrom slucaja mi je receno da se unutrasnji kondilomi skidaju pod totalnom anestezijom, a spoljasnji pod lokalnom. To mi je rekla strucna osoba. Ne znam da li je pravilo. Doduse, u pitanju je skidanje strujom.

Ne znam, ne razumem se zato i pitam, ali mi je bas cudno, posebno jer su mi rekli da je laserom i da je u principu zahvat jednostavan i brz. Meni su na kolposkopiji rekli da su u pitanju sitni resicasti kondilomi na vulvi i oko intruitusa... i da ih ima jako malo...
A zanima me da li su moguce neke komplikacije od same anestezije?

Nemoj tako da razmisljas, veliki broj ljudi ima strah(neopravdan)od anestezije.Koliko shvatam tvoji kondilomi su spoljasnji,mojih par prijateljica je imalo kondilome u vagini i na grlicu pa je to bilo u lokalnoj anesteziji radjeno, no svejedno.
Ako pitas o opstoj anesteziji,u tom slucaju se radi kratkotrajna anestezija, mozes da budes pospana, da ti bude muka nakon budjenja ,da imas povisenu temperaturu ali to sve jako brzo prodje.

Kratka opsta anestezija, ona u kojoj se radi a bortus - 10-15 minuta za celi tok intervencije, nesto sporije budjenje, mamurluk, eventualna mucnina, neprijatni snovi tokom same anestezije (u zavisnosti sta daju), dakle nista brutalno. A neko nema sem mamurluka nista drugo.

da, bio je u pitanju trichomonas a ja nisam imala odnose neko vreme pre mora a ni za vreme boravka na moru. drugarica koja je bila sa mnom je to dobila pre mene pa mi je ginekolog rekao da je moguce preko peskira ili posteljine da sam to dobila od nje. :-?

Dobila sam dalacin vaginalete(koje su antibiotik),sastav clindamycin phosphate a u 8-oj sam nedelji trudnoce.Zanima me vase misljenje,nije li rizican za prvi trimestar trudnoce(zivim u inostranstvu i vrlo sam skepticna po pitanju rada doktora ovde)?Hvala

PILENCE NS:
da, bio je u pitanju trichomonas a ja nisam imala odnose neko vreme pre mora a ni za vreme boravka na moru. drugarica koja je bila sa mnom je to dobila pre mene pa mi je ginekolog rekao da je moguce preko peskira ili posteljine da sam to dobila od nje. :-?
Nisam rekla da nije moguce, samo sam rekla kako se cesce prenosi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back