Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
emiracanka:
Dobila sam dalacin vaginalete(koje su antibiotik),sastav clindamycin phosphate a u 8-oj sam nedelji trudnoce.Zanima me vase misljenje,nije li rizican za prvi trimestar trudnoce(zivim u inostranstvu i vrlo sam skepticna po pitanju rada doktora ovde)?Hvala
To je antibiotik koji nije kontraindikovan za primenu u trudnoci,drugo je pitanje zbog cega je ordiniran.

Sam odgovor je kontradiktoran, nije nadjeno nista osim kandide, boja sekreta ukazuje na bakterijsku infekciju,dobila si antibiotik a ne zna se sta lecis.
Bakterioloski bris moras da uradis.
Trudna si i vrlo je bitno da vagina i grlic budu potpuno sterilni.

Radjen je bakterioloski bris ranije(dok sam takodje imala sekret ove boje),nije izolovano nista osim sto je u vaginalnom nadjena kandida(za koji kazu da je normalna u trudnoci).Dala mi je antibiotik vaginalete preventivno,tako mi rekose.Cak i da ima bakterije zar se ne daju antibitici oralno?Rekose mi da dodjem na pregled tek za mesec dana

Ja ne znam kako tu sprovode lecenje ali kod nas to tako ne ide, ako imas kandidu leci se kandida, nece se dati antibiotik koji ce pospesiti jos vise bujanje kandide,jos manje preventivno.Vaginalne infekcije se lece i vaginaletama, sve zavisi sta je uzrocnik infekcije.

Imam 22 god. Na ginekoloskom pregledu jula ove god. ginekolog mi je rekao da imam pojacan sekret (mesana grupa)-sta je to? bez radjenja bilo kakvih testova. Prepisao mi je za sekret polyginax i jos jednu vrstu-u kojoj je samo bila jedna vaginaleta(ne secam se naziva). Posto nisam primetila nikakve promene a i nisam radila grupu, samoinicijativno sam uradila papa test. U laboratoriji su mi rekli da imam drugu grupu sekreta (koliko sam shvatila do sada to je uredan nalaz i ne leci se) ali i neke gljivice i rekli su mi da opet odem kod ginekologa. Ona mi je opet prepisala polyginax. Meni nije jasno zasto mi prepisuje vaginalete kad se ova grupa ne leci, i ako imam neke gljivice zar nije to onda sesta grupa? I kakva je to mesana grupa? Sve mi je to cudno pa sam htela da pitam da li je potrebno da ipak uradim neke dodatne analize? Imala sam nezasticene polne odnose kao i povremeni svrab i uocila sam promene u sekrete pre pregleda. Hvala

Zanima me da li osoba koja je vec imala spoljasnje, resicaste kondilome i skinula ih laserskim putem moze ponovo da ih dobije? Odnosno da li osba koja je jednom bila zarazena HPV-om taj virus nosi u sebi ceo zivot (uostalom kao i kod herpesa)?

Liberal82, kondilomi nemaju veze sa hormonskim statusom ,niti njihovo nastajanja niti njihovo lecenje,terapija takodje nije bila za kondilome a sto se tice rezultata,bilo bi dobro imati i referentne vrednosti laboratorije u kojoj je analiza radjena, estradiol je snizen.
Morace da se strpi da joj se doktorka vrati sa odmora, ona zna zbog cega ju je uputila ma te analize.

lovrenadrijana:
Zanima me da li osoba koja je vec imala spoljasnje, resicaste kondilome i skinula ih laserskim putem moze ponovo da ih dobije? Odnosno da li osba koja je jednom bila zarazena HPV-om taj virus nosi u sebi ceo zivot (uostalom kao i kod herpesa)?
Slicno, kondilomi su spoljasnja manifestacija, mogu se ponovo pojaviti a i ne moraju.

Evo sta sam radila ovde(u inostranstvu) a kako nista ne pricaju moram da pitam vas sta sam radila-HVS Culture and sensitivity,vaginal probe(vp |||).Drugo je garantovano obican vaginalni sekret a drugo ne znam???Nije mi jasno(da vas podsetim da sam trudna) kako izolovase kandidu(rekose mi da se ne leci u prvom trimestru-to mi je rekla i moja doktorka tu pre nego sam otputovala),koja daje inace beli sekret a ja imam sekret zelene boje sa braonkastim?Uzasno me to buni aovde ne reaguju!!!!!

liberal82:
hvala dr. inace ako je to zaista tako kako kazete onda je moja devojcica od mene precutala neke stvari, namerno, slucajno ili iz neznanja ne znam....
ja sam podigao danas rezultate jer je ona bila sprecena... ako ja napisem ovde vrednosti mozete li mi po tome reci ? i ako slucajno znate tj. imate ikakvu predpostavku o cemu se radi ovako na slepo, na sta vas najvise asocira (ovo mene interesuje......

hvala jos jednom.
Bez preuranjenih zakljucaka molim te, nista nije sakrila od tebe nego bojim se da ni sama ne zna sta je sa cim povezano i zbog cega se koja vrsta ispitivanja i intervencije radi.
Sto se tice hormonskih analiza, nekad se rade zbog odredjenih tegoba koje pacijentkinja ima a nekada prosto zbog kontrole zdravlja.Neumesno bi bilo da tumacim rezultate (koji nisu ni tvoji nego tvoje devojke) a da ne znam u cilju cega su radjeni.

emiracanka:
Evo sta sam radila ovde(u inostranstvu) a kako nista ne pricaju moram da pitam vas sta sam radila-HVS Culture and sensitivity,vaginal probe(vp |||).Drugo je garantovano obican vaginalni sekret a drugo ne znam???Nije mi jasno(da vas podsetim da sam trudna) kako izolovase kandidu(rekose mi da se ne leci u prvom trimestru-to mi je rekla i moja doktorka tu pre nego sam otputovala),koja daje inace beli sekret a ja imam sekret zelene boje sa braonkastim?Uzasno me to buni aovde ne reaguju!!!!!
Bojim se da ti ne mogu pomoci.

Da li je u lecenju hlamidije (kod muskaraca) dovoljno za terapiju uzimati samo dovicin 10 dana? I kako se rade kontrole, bese nesto tri nalaza treba da budu negativna? Mozda mi je promakao negde ovaj odgovor...?

Imam 24 godine u vezi sam 4,5 godina i do sada nisam imala nikakvih ginekoloskih problema. Od skoro mi se desava da nemogu da ovlazim a imam zelju za sexom. Da li to moze biti neki organski problem ili je nesto drugo? Molim vas da mi kazete vase misljenje.

Nakon sidanja kondiloma laserom preporucene su mi rivanol obloge i pantenol krem, ali ne znam da li to podrazumeva da svih sest nedelja (do prve kontrole) stavljam te obloge? I da li istovremeno treba da stavljam i kremu i obloge ili naizmenicno? Takodje mi je receno da se ne kupam sapunom, vec samo mlakom vodom ali mi nisu rekli (a ja onako osamucena od anestezije zaboravila da pitam) koliko dugo? Primecujem kako mi se na drazici pojavilo nesto belo i pecka me kada mokrim :(
Ako su neke devojke imale slicnih problema bila bih zahvalna na nekom savetu!:)

AnaipakAna:
Nakon sidanja kondiloma laserom preporucene su mi rivanol obloge i pantenol krem, ali ne znam da li to podrazumeva da svih sest nedelja (do prve kontrole) stavljam te obloge? I da li istovremeno treba da stavljam i kremu i obloge ili naizmenicno? Takodje mi je receno da se ne kupam sapunom, vec samo mlakom vodom ali mi nisu rekli (a ja onako osamucena od anestezije zaboravila da pitam) koliko dugo? Primecujem kako mi se na drazici pojavilo nesto belo i pecka me kada mokrim :(
Ako su neke devojke imale slicnih problema bila bih zahvalna na nekom savetu!:)
Ne,obloge stavljas dok se ne povuce otok,znaci nekih par dana a krem stavljaj posle tusiranja, ako mozes bar dva puta dnevno a ako ne, onda uvece pre spavanja.Ne moras svih 6 nedelja ali bar neke 2 nedelje.
Prvo stvaljas obolge, kada sklonis oblogu namazes krem.
Sto se tice kupanja bez sapuna to je inace preporuka svim zenama nevezano za kondilome.
Sto se tice klitorisa, ne pecka to sto ti opisujes nego urin koji prelazi preko ranica od skidanja kondiloma.

dr:
Koliko imas godina?

23! Sa rezultatima Papa testa (II) moja dr me je uputila na GAK u Visegradsku da mi i oni urade kolposkopiju. Zakazali su mi tek za 1.12. a ja cu do tad odlepiti. U principu mi svi kazu da je sve ok ali niko ne govori nista konkretno pa vas molim ako mozete vi da mi objasnite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back