Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znaci da su jedra,odnosno celije izmenjene,da te ne hvata panika, to ne mora biti nista strasno, moze biti i zapaljenskog porekla no svakako jos jedna kolposkopija ce svakako dati malo vise informacija, a ako ti predloze biopsiju i to je nesto sto se rutinski radi u takvim situacijama,tek da imas informaciju.

možda nisam dobro postavila pitanje suprug ima tu bakteriju odavno ešerihiju i da li je mogao da mi prenese odnosom jer se meni pojavila na poslednjem nalazu a ranije je nisam imala a davala sam briseve dosta često i da li to može da utiče na plodnost kod muškarca ili žene pošto dece nemamo a radimo na tome

pa jeli to znači da kada bi suprug imao više pokretnih spermatozoida da bi lako došlo do trudnoće (inače on ima u mokraćnim kanalima a ja na materici )da li i na šta moja bakterija utiče pre trudnoće a na šta ako ostanem trudna a ne zalečim je i još ja sam sa mojim ginekologom za sledeći mesec planirala inseminaciju ali on kaže da ne bi to radio dok nalazi ne budu u redu šta mislite o svemu ovome

piljari, samo se opusti.. i moj dragi je imao problem sa spermicima(radili smo spermogram etc..) pa sam ja sada trudna..bez brige..samo se nemoj opterecivati i desice se..
bitno je saradjivati sa lekarom i slediti njegova upustva..

i ja imam esherihiju 10 000 000, pijem baktrim josh vecheras i sutra ali imam temperaturu 37,4 i prilichno sam slomljena. jel to normalno za esherihiju?
da dodam da sam u pms - u, a tad obichno imam 37, samo vishe ne znam od chega mi je shta... ok malo sam isparanoisala

Dobro, opet malo panicim. Uhvatio me je grip. Imala sam temperaturu, iskochila mi je groznica na usni ie. herpes.
E sad, mene zanima, posto su mi konstantovani papilomi, da li ce se usled ovog mog stanja loseg imuno sistema papilomi pretvoriti u kondilome i koliki je potreban vremenski period da se to desi? Inache, ja sam uklanjala kondilome pre 4 meseca i nisu se vratili, ali u poslednja 4 meseca do sada sam pazila na sebe. Da li cu se celog zivota tripovati kad dobijem kijavicu da ce se pojaviti i kondilomi?
Drugo, znam da je smeshno, ali zimi, moram da nosim bodi do sebe, jer se stalno ispasavam i imam cheste upale beshike - da li nosenje bodija takodje mozze da utiche na ponovnu pojavu kondiloma i novih papiloma i sl, jer je dr rekla u nekom od postova da je jedan od faktora stvaranja papiloma i tesan vesh? Ne nosim sintetichki, niti tange.
Hvala!

Postovana Dr,

Imam 25 godina, pijem Yasmin 4-5 meseci, nisam imala nikakve operacije... Problem je sledeci: upravo sam dobila rezultate briseva (svih koje ste rekli za III grupu) koje sam radila na Med. fakultetu. Sve je negativno osim ureaplazmi, a na rezultatu za trichomonas pise candida. Za sve ove godine koliko idem kod mog ginekologa, bilo zbog kontrole, bilo zbog tegoba, uvek sam imala III grupu sekreta. Nikad mi nije ni spomenula da to nije normalno i da treba da proverim sta se iza toga krije. Samo bi me pitala da li imam problema sa sekretom (ja sam ga uvek imala puno) i davala bi mi svaki put ili neke vaginalete (ako ima puno leukocita - ginodaktanol, poliginax i mozda jos nesto ne secam se) ili nista.

Pre nekoliko meseci, na sistematkom pregledu, bila mi je V grupa sekreta i tada sam se i raspitala na Internetu oko toga. Saznala sam tek tada (mislim, nikad mi nije ni palo na pamet da posumnjam u znanje svog lekara...) da III grupa moze da bude normalna samo ako se to ustanovi preko briseva... Uglavnom, za tu V grupu sam dobila macmirror vaginalete i triagil (4 tablete) koje je i decko dobio. Na kontroli je opet bila III grupa.

Tada sam definitivno resila da uradim briseve. Vec sam napisala sta su rezultati. Da li je moguce da mozda ureapazme ili candidu imam vec jako dugo posto znam da imam povrene tegobe (peckanje, svrab) od puberteta? Da li sam uopste i imala V grupu ili su pogresili (mozda je bila VI) i da li je moguce da tako pogrese? Sta da radim? Trenutno osecam tegobe (bol, svrab, sirasti sekret...). Mozete li vi da date terapiju? Da idem kod istog ginekologa ili da trazim novog?

Hvala!
(znam da ima slicnih problema ovde na forumu, ali sam htela da napisem svoj zbog kombinacije ureaplazme i candide i zbog toga sto ne mogu da verujem... zar je toliko tesko da se kaze jedna recenica "idi da uradis briseve", nece ona to da plati- ja cu...)

Borg_Queen:
i ja imam esherihiju 10 000 000, pijem baktrim josh vecheras i sutra ali imam temperaturu 37,4 i prilichno sam slomljena. jel to normalno za esherihiju?
da dodam da sam u pms - u, a tad obichno imam 37, samo vishe ne znam od chega mi je shta... ok malo sam isparanoisala
Nadam se toliki broj e. coli u urinu ne leces samo baktrimom.
Da, urinarna infekcija moze dati povisenu temperaturu.

srednje ime panika:
Dobro, opet malo panicim. Uhvatio me je grip. Imala sam temperaturu, iskochila mi je groznica na usni ie. herpes.
E sad, mene zanima, posto su mi konstantovani papilomi, da li ce se usled ovog mog stanja loseg imuno sistema papilomi pretvoriti u kondilome i koliki je potreban vremenski period da se to desi? Inache, ja sam uklanjala kondilome pre 4 meseca i nisu se vratili, ali u poslednja 4 meseca do sada sam pazila na sebe. Da li cu se celog zivota tripovati kad dobijem kijavicu da ce se pojaviti i kondilomi?
Drugo, znam da je smeshno, ali zimi, moram da nosim bodi do sebe, jer se stalno ispasavam i imam cheste upale beshike - da li nosenje bodija takodje mozze da utiche na ponovnu pojavu kondiloma i novih papiloma i sl, jer je dr rekla u nekom od postova da je jedan od faktora stvaranja papiloma i tesan vesh? Ne nosim sintetichki, niti tange.
Hvala!
Ne, od jednog gripa se nece pojaviti kondilomi niti papilomi tako lako prelaze u kondilome, niti to moze da naraste i pojavi se preko noci.
Samo i dalje idi na redovne kontrole i sve ce biti ok.
Sto se tice bodija, urinarne infekcije nazalost nemaju mnogo veze sa tim da li nosis ves upasan u gace ili ne, da je tako nama bi bilo mnogo lakse da lecimo iste.

Sovra, nazalost nisi jedina sa tom pricom.Ureaplazmu verovatno vuces od trenutka kad si postala seksualno aktivna, ne mora da znaci ali to je seksualno prenosiva infekcija, sa kandidom je malo drugacija stvar ,to je vec stvar tvog imuniteta.
Sto se tice promene ginekologa, to je tvoja odluka, ako nista drugo mozes otici sa rezultatima kod nje cisto da vidis kakva ce biti reakcija, ako si ljuta i ogorcena(s pravom naravno),onda to i pokazi, prvo to je tvoje pravo kao pacijenta a drugo mozda ces uciniti nesto da se takve price ne ponavljaju sa ostalim pacijentkinjama.
U svakom slucaju dalju prepisku mozemo voditi preko pp.

To je uzasno malo leka i u dozi i u trajanju terapije za bakteriju koja se vrlo tesko leci, vrlo je izdrzljiva i ako je dobro ne zalecis stalno se vraca.
Na stranu sto lek nije dovoljno jak, najcesce se ide sa daleko jacim lekovima i kombinacijom bar 3 leka.

josh ako kazem da mi je rekla da nema potrebe da dolazim po uput da se prekontrolishem... studentska poliklinika
pa zar je moguce da se toliko drastichno razlikuje tvoje i njeno mishljenje, mislim sad sam zbunjena, zar nema neki standard za toliko i toliko bakt ide toliko i toliko antibiotika, a breee

Borg_Queen:
josh ako kazem da mi je rekla da nema potrebe da dolazim po uput da se prekontrolishem... studentska poliklinika
pa zar je moguce da se toliko drastichno razlikuje tvoje i njeno mishljenje, mislim sad sam zbunjena, zar nema neki standard za toliko i toliko bakt ide toliko i toliko antibiotika, a breee
Naravno da ima, kao sto postoji pravilo da se nakon zavrsene terapije i pauze od sedam dana ponovi nalaz urinokulture.
Ne znam sta da ti kazem stvarno.Jeli su umirile tegobe sto se tice bola pri mokrenju,kad se pojavila temperatura?

stephanie:
Danas sam spaljivala kondilome,ali dr. nije proverio da li imam neku infekciju.U slucaju da je imam,da li to nosi neke posledice?
Zavisi s kog dela su skidani kondilomi, da li je pre toga radjen pregled, da li si skoro imala pojacan sekret, koristila neke vaginalete...?

tegobe pri mokrenju nemam uopshte vishe, a temperatura se pojavila 2 dana pre nego shto sam pochela da pijem antibiotike, znachi 7 dana, ma idem sutra kod nje i zalicu se na temperaturu

dr:
Zavisi s kog dela su skidani kondilomi, da li je pre toga radjen pregled, da li si skoro imala pojacan sekret, koristila neke vaginalete...?
Jesam imala pojacan sekret,nisam nista koristila od krema i vaginaleta,samo su mi rekli da ispiram komilicom.Kondilomi su skidani sa samog ulaza u vaginu.Sada su odjednom jajnici poceli da me bole i primetila sam mali udeo krvi u mokraci,ali ne potice do opekotine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back