Gideon Grajf i tobožnja nova „istraživanja” Jasenovca, iliti politizovana propaganda u predizborne svrhe

Tebi nije mjesto na niti jednoj temi jer vrijeđaš zdravi razum.
Па видиш, то је необјемтивно вређање. С друге стране, ти си Хрват, и заиста немаш шта да тражитш на оваквој теми, јер се подразумева да би убијао децу без имало зазора. Пропадаш народу џелата, у овом случају. Знам ја сасвим добро да има и нормалних хрвата, али то се ипак мора доказати, због монструозности и величине злочина које су починили твоји предци.

Znaju Amerikanci dobro kolki je broj nastradalih od fašista i domaćih nacista na područiju ndh , da ne čačkamo znao je i čudno upokojeni Dedijer i ostali , i nije to taj mali broj koji pominju Hrvati koji su pak pravili arhivu tokom ww2 , nažalost bez ikakve šire želje za pokajanjem
Знају и боле их уво. А Дедијер је био део те екипе, јер су комунисти и усташе за Србе потпуно исто.

Знају и боле их уво. А Дедијер је био део те екипе, јер су комунисти и усташе за Србе потпуно исто.
Slušaj ,neki su zaslepljeni prošlom vlašću neki sad ovom, a neki se osveste kad vide ko su i prošli i sadašnji .
Dedijer je Dedijer i nemoj to prosto da povezujes sa komunistima.

Па видиш, то је необјемтивно вређање. С друге стране, ти си Хрват, и заиста немаш шта да тражитш на оваквој теми, јер се подразумева да би убијао децу без имало зазора. Пропадаш народу џелата, у овом случају. Знам ја сасвим добро да има и нормалних хрвата, али то се ипак мора доказати, због монструозности и величине злочина које су починили твоји предци.
Tko si ti??
Aleksandar Vučić??
Bog?

Slušaj ,neki su zaslepljeni prošlom vlašću neki sad ovom, a neki se osveste kad vide ko su i prošli i sadašnji .
Dedijer je Dedijer i nemoj to prosto da povezujes sa komunistima.
Па он је ипак био кумуниста. Његово кодно име било је Гангстер, јер је шверцовао кофере са доларима из Москве у Београд, за издржавање комуњара. Ја нисам заслепљен ни прошлом ни садашњом влашћу. З мене је све пошло наопако још 1918. године, да би 1945. на власт у у Србији дошао сам ђаво лично, са својим помоћницима. Окуапацја која је почела 1945. године, није се никад прекинула, него се окупатор само прменио, и то траје до дана данашњег. Дедијер је био део те кроатокомуњарске екипе, и нема тога шта би га могло опрати од тога. Уосталом, он је био новинар, био је биограф титове биографије. (Знам како звучи. )

Седи Славене и напиши ти озбиљну књигу о томе, колико су Срба убили хрвати. Не само усташе, ннего и обични хрвати, који осим клања Срба у суседном српском селу, нису даље учестовали у догаћајима. Па нам објасни и приреди, колико је Срба убијено у Лици, колико на Кордуну, колико у Далмацији, колико у Бсни и Херцеговини. Колико у оном што је данас Хрвтска, и колико у Срему. Па онда попиши јаме, али пази да неку не прескочиш. Па одвоји колико је заклано на кућном прагу, а колико побацано у јаме, па онда колико је отерано у логоре и тамо поклано. Па тек онда наброј логоре у којима су Срби клани. Па онда логоре за убијање српске деце. И нда на крају кад дожеш до Јасеновца, кажи нам колико је убијеноу комплеску логора Јасеновац, колико у Градишци, Млаки , Циглани и тако даље. Види то, па као озбиљан човек, попиши. Зачас. Иначе, све док на челу тог музеја геноцида седе издајници, наме нема друге, него да се позивамо на Јевереје, немачке изворе и сведочења случајно преживелих Срба, скинутих са хрватског ножа. А имали смо ми и те како избиљних истраживача, али ни један није могао да добије никаво важније место ни у таквом музеју, нити било где, одакле би могао квалитетније да истражује. Е кад побројиш све то, онда ће мо да на то додамо и број оних Срба, које су убили комунисти, јер је ту исти и убица и жрвата, па да видимо.

Velika većina srpskih žrtava, stradala je van Jasenovca. To je stvarno sramota šta se čini; neke od stvari si i naveo. Jedan od najčešćih fenomena egzekucije bio je ubistvo na kućnom pragu.

Na popisivanju se radi, ali nestručno, nedovoljno i bez nužnih finansija.

Ja sam što se tiče države, iskreno, digao sve ruke. Ako ova zemlja nije sposobna da popiše stradale u ratovima 1990-ih godina i ta se tema tretira kao da iskopavamo kosti iz XIV veka, onda ne znam stvarno više gde nam je pamet. Pa bar žrtve bombardovanja 1999. godine, moglo se odraditi.

Nedavno smo se podsetili na masovno pogrešno citiran podatak Hermana Nojbahera.

Ovaj izvor loše citira i Grajf. U svom radu iz 2022. godine, Jasenovac, logor i njegovo istorijsko i moralno značenje, Grajf lažno citira u tekstu Nojbahera na str. br. 30:

1000014907.jpg

Uprkos tome što Nojbaher nikada to nije izjavio i što je, po njegovoj proceni, oko 225.000 Srba stradalo u Jasenovcu, Grajf je u skorom radu pogrešno objavio da je Nojbaher, tobože, tvrdio da je više od 750.000 ljudi stradalo u Jasenovcu.

Ković

Да подсетим, број жртава Јасеновца се са прихваћених 500.000-700.000 своди на 80.000-120.000 зато што за сада имамо око 80.000 имена жртава, док званична (и законом заштићена) процена броја жртава Аушвица износи око 1.100.000, при чему постоји списак од само 445.163 имена, и то не убијених, него оних за које се зна да су били заточеници овог логора.

Back