Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, možda ipak nije loše da se održi ta gej parada. :think:
Pošto je nasilje neminovno to znači i da će biti dosta mrtvih/osakaćenih a to znači više radnih mesta za nas normalne!!! :super:

E bre prič stvarno si ćurka (ako čemo da se vređamo), pa neće samo gejovi da riknu, tu su i oni ****** navijači i ****** u plavom koji treba da čuvaju pedere od pedera. I tako kad se te tri grupacije potepaju međusobno nama lepo :cool:

Mislim da nasilje, i mrtvi i osakaceni ljudi nisu i ne treba da budu sredstvo i nacin da se dodje do zaposlenja. To je uzasno, i nikakvo nasilje ne treba dozvoliti.

ma, ima ih ko kusih pasa....nisi videla na politici kada su postojale teme o gay tematici...Doduše, nisu tako eksponirani ko demijan, ali ne kriju svoje opredeljenje..:sad2:

Koga ima kao "kusih pasa"?
Ako mislis na gej populaciju, i zelis reci da ih ima mnogo, mislim da je uvredljivo porediti ih sa "kusim psima", kao i bilo koju diskriminisanu grupu ljudi.
Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju, niti mislim da je ona bitna da bi neko mogao da kaze svoje misljenje, i da li je ono ispravno.

I pederastija je bila do skoro bolest pa ljudi izglasali da nije.

Nisu bilo koji ljudi "izglasali", vec su to ucinili naucnici, i to je stav Nauke.
I nije do skoro, ima oko dvadesetak godina kako je Svetska Zdravstvena Organizacija u svojoj klasifikaciji bolesti objavila da homoseksualnost nije bolest.

I mi zoofili ćemo da se borimo za svoja prava, pa kad izglasamo zakon, onda ćemo da vas tužimo što nas vređate.

Na koja prava mislis?
Svakome treba da se postuju njegova ljudska prava, dok ne ugrozava druge.
Zoofilija ugrozava zivotinje, i kao sto sam rekao, smatra se zlocinom protiv prirode.
Ona je takodje poremecaj prema medicini.

p.s. a ako bi se ja oženio sa jarcem, da li sam ja zoofil ili homoseksualac (gej, рederčina...) :dontunderstand:

Ako zelis da se ozenis jarcem, mislim da to nije legalno ni u jednoj drzavi u svetu.
A sto se tice definisanja tvojih seksualnih preferenci, ne bih ti znao reci, i mislim da je najbolje da pitas neko strucno lice- psihijatra ili psihologa da ti odgovori.

suma sumarum-cirkusijade zvane parad `ponosa` (kakve li ironije)...nema bre ni da bidne:evil:
...

ma,dosta vise trucjkanja...boolja bal nema da bidne

Nije u pitanju cirkus, niti bulj parada, vec okupljanje grupe gradjana u skladu sa zakonom koji zele da ukazu na diskriminaciju koju trpe u Srbiji.

Mislim da je to uvredljivo, i da niko ko je diskriminisan ne zeli da tako bude nazvan protest kojim izrazava da su mu narusena njegova ljudska prava.

Provale se odmah kako guzeljaju :D

Sta se provali, i sta znaci guzeljati?

Mene interesuje a zasto mora da se paradira bas u Beogradu?
Sta fali recimo Jagodini ili Uzicu ili... nemam pojma?

Verovatno iz razloga zbog koga se i druga okupljanja odrzavaju u Beogradu- razni mitinzi, strajkovi, itd.

Moguce zato sto je Beograd najveci grad u Srbiji i glavni grad, moze da okupi najvise ucesnika, i omoguci dobru organizaciju.

Mene zanima, ŠTA ĆE IM, UOPŠTE PARADA....:think:

Gej ljudi tim skupom, izmedju ostalog, zele da pokazu da i oni postoje i da trpe diskriminaciju u Srbiji.
To su cinili i crnci, i zene, i druge diskriminisane grupe, i to je legitimno pravo svakoga cija su ljudska prava ugrozena.

Sta mislis demijane777, dali treba postovati stav SPC ?

Samo da vidim njegov stav o SPC.

p.s.sigurno se sad demijan777 sad pita sta je SPC, pa cak i ako zna ne priznaje je kao ni njen stav

Na to sam odgovorio u jednom od prethodnih postova, da svako treba da ima pravo na svoju veroispovest, dok ne ugrozava tudja ljudska prava.

Poslednja izmena:
Jao, sad me mrzi da ponovo pišem......
A baš su mi bili lepi postovi.....

Elem, da sumiran na prethodnoj temi rečeno......Parada je nešto lepo i veselo (bar po definiciji), neka je pravi ko god to želi...homosexualci, heterosexualci, sad-mazo, kučići, mačići, vrapci, ljudi sa loknastom kosom, ljudi sa ravnom kosom, ljubitelji muškatli ili šimpanze......

drago nam je. mi se ne slažemo...mislim na nas 75% iz ankete u kojoj je glasalo 4 čoveka....gde je anketa gde je glasalo preko 120 ljudi?

Ne mora uvek biti vecina u pravu, ako si to htela reci.
Nekada je vecina ljudi u Srbiji mislila da zene ne treba da se skoluju i to se smatralo nemoralnim, vec da je zena jedino za kucu i odgajanje dece. Na srecu, danas vise nije tako.
Zato je vazno osloboditi se predrasuda, biti razuman i tolerantan, da se takve stvari ne bi ponavljale i da ne bi bilo diskriminacije.

Ne mora uvek biti vecina u pravu, ako si to htela reci.
Nekada je vecina ljudi u Srbiji mislila da zene ne treba da se skoluju i to se smatralo nemoralnim, vec da je zena jedino za kucu i odgajanje dece. Na srecu, danas vise nije tako.
Zato je vazno osloboditi se predrasuda, biti razuman i tolerantan, da se takve stvari ne bi ponavljale i da ne bi bilo diskriminacije.

Da li neko stavlja pedere na lomače? Brani li im ko da se vaćare u zatvorenom prostoru?
Šta hoćete onda? :think:

Da li neko stavlja pedere na lomače? Brani li im ko da se vaćare u zatvorenom prostoru?
Šta hoćete onda? :think:

Necija ljudska prava se ne svode na to da ga ne spale na lomaci, ili da se "vacari u zatvorenom prostoru".

O tome kolika je homofobija u Srbiji mozes se informisati:

Javno mnjenje o nekome da je bolestan, devijantan, poremecen, nenormalan, iako to nije, jeste ekstremna psiholoska tortura.

Svakodnevno verbalno ponizavanje na racun homoseksualnosti, pa i poziv na linc gej ljudi, se nazalost, moze videti i na forumima poput ovog.

Psihicka trotura je i sto u nedostatku edukacije i usled homofobije, od gej ljudi se cesto odricu i njihovi prijatelji, pa i citave porodice samo zbog preedrasuda oko njihova seksualne orijentacije, iako homoseksualnost nije bolest, niti koga ugrozava, niti je licni izbor.

Pored verbalnog omalovazavanje, i takvog psihickog i emocionalnog maltretiranja, gej ljudi u Srbiji trpe i razne ucene, pretnje fizickim nasiljem, pa i samo fizicko nasilje samo zbog svoje seksualne orijentacije.

Prihvatljivo je da se momak i devojka uhvate za ruke kada idu ulicom, i slazem se sa tim, ali ako bi to ucinila dva momka pitanje je da li bi ostali zivi.

navedeni su samo neki primeri verbalne, psihicke i fizicke torture i diskriminacije koju gej ljudi trpe.

A pored toga, skoro je zabranjena konferencija za novinare gej organizacije u Sava Centru, gej ljudima mnogi zele da ospore zakonsko pravo na okupljanje koje treba da vazi za sve gradjane, mnogi pozivaju i na nasilje nad njima, i to svakodnevno, to se moze videti i na ovoj temi.

Diskriminacija je i da ne smeju da se vencavaju, i time imaju prava kao i ostalih 90% ljudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back