Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пошто је коначно влас' одлучила да се Геј парада неће одржати, моја маленкост моли модератора Лидера да закључа тему, па да се вратимо дневним активностима и свакодневним обавезама... доста је било фајта, ако ћемо искрено!
:roll:
Док сте Ви блажено спавали, Астродита ноћас у 2 сата замало да добијем срчку, ипак је она жена у '' најлепшим годинама!'' :mrgreen:
Ах, да... а, где ћемо сад да се преместимо, мислим на коју тему?:cool:
:bye:

Браво за оне који су смислили одлични план.

Била сам против насиља од самог почетка, али чим је полиција схватила да неће моћи да их заштити, значи да би сутра било жестоко.

Добро је што је овакав исход.

Zao mi je ako je zbog pretnji nasiljem jednoj diskriminisanoj grupi ljudi u Srbiji- gej populaciji, onemoguceno zakonsko pravo na okupljanje i legitiman i zakonski nacin da se bore za postovanje svojih ljudskih prava.

To je jos jedan dokaz kolika je homofobija u Srbiji, i ogromno nasilno raspolozenje prema gej populaciji, kada ne moze ni drzava da ih zastiti svojim bezbednosnim sredstvima.

Nadam se da ce se ljudi u Srbiji vremenom edukovati, postati humaniji i tolerantniji jer su to univerzalne ljudske vrednosti na kojima treba da pociva ljudska civilizacija, koje nazalost, i dalje nisu uspostavljene u Srbiji kao takve.

Nadam se da ce edukacija, koja podrazumeva i ucenje toleranciji i ljudskosti, nauciti neke buduce generacije i tim vrednostima.

Ljudska prava drugih ljudi treba postovati ne samo zbog humanosti i saosecanja prema drugim ljudima koje, nazalost, mnogi ne osecaju za ugrozenost i diskriminaciju gej ljudi u Srbiji, vec da bi mogli da ocekujemo da se postuju i nasa.

I da se ne bi ponovili uzasi koji su se desili ranije u istoriji, i ne tako davno.

"
Prvo su došli...

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni."

Prvo su došli... pesma je koja se pripisuje pastoru Martinu Niemölleru (1892–1984) i koja govori o ćutanju i nereagovanju nemačkih intelektualaca nakon uspona nacista na vlast i početka politike "čišćenja" usmerene protiv različitih grupa društva

http://sh.wikipedia.org/wiki/Prvo_su_došli...

Ipak, istrazivanja pokazuju da je homofobija manja kod mladjih i obrazovanijih ljudi, sto pokazuje da se ipak stvari, bar polako, vremenom mogu promeniti na bolje,

Nadam se da ce se smanjiti homofobija, nasilje i diskriminacija gej ljudi u Srbiji, i da ce moci jednog dana, bez straha za sopstveni zivot zbog tudjih predrasuda, agresivnosti i homofobicnosti moci da zive zivot dostojan coveka, i da ce im se postovati ona osnovna- ljudska prava.
Лицемерно је позивати се на популације лјуди које је неко елиминисао
Хомосексуалце нико у Србији не елиминише

Борба против параде је била борба против егзибиционизма и ништа друго

пушење је дозвољено забрањено је рекламирање

Otkazana Parada ponosa
BEOGRAD, 19. septembra 2009. (Beta) - Parada ponosa, koja je trebalo da se održi u nedelju u Beogradu, otkazana je, saopštili su u subotu organizatori.

Oni su kazali da su dobili rešenje MUP-a Srbije u kojem se navodi da ne postoje uslovi da se povorka održi bez incidenata na Platou ispred Filozofskog fakulteta gde je bila zakazana.

Organizatori su naveli da im je policija predložila da paradu održe na Ušću, ali da oni to nisu prihvatili, te su rešili da otkažu manifestaciju.

Ovo je zvanično saopštenje, stoga sa zadovoljstvom zaključavam temu.
Hvala vam na toleranciji i saradnji.
Nastavite da posećujete PDF Beograd ima lepih tema.
Pozdrav
Lider

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back