Zao mi je ako je zbog pretnji nasiljem jednoj diskriminisanoj grupi ljudi u Srbiji- gej populaciji, onemoguceno zakonsko pravo na okupljanje i legitiman i zakonski nacin da se bore za postovanje svojih ljudskih prava.
To je jos jedan dokaz kolika je homofobija u Srbiji, i ogromno nasilno raspolozenje prema gej populaciji, kada ne moze ni drzava da ih zastiti svojim bezbednosnim sredstvima.
Nadam se da ce se ljudi u Srbiji vremenom edukovati, postati humaniji i tolerantniji jer su to univerzalne ljudske vrednosti na kojima treba da pociva ljudska civilizacija, koje nazalost, i dalje nisu uspostavljene u Srbiji kao takve.
Nadam se da ce edukacija, koja podrazumeva i ucenje toleranciji i ljudskosti, nauciti neke buduce generacije i tim vrednostima.
Ljudska prava drugih ljudi treba postovati ne samo zbog humanosti i saosecanja prema drugim ljudima koje, nazalost, mnogi ne osecaju za ugrozenost i diskriminaciju gej ljudi u Srbiji, vec da bi mogli da ocekujemo da se postuju i nasa.
I da se ne bi ponovili uzasi koji su se desili ranije u istoriji, i ne tako davno.
"
Prvo su došli...
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni."
Prvo su došli... pesma je koja se pripisuje pastoru Martinu Niemölleru (1892–1984) i koja govori o ćutanju i nereagovanju nemačkih intelektualaca nakon uspona nacista na vlast i početka politike "čišćenja" usmerene protiv različitih grupa društva
http://sh.wikipedia.org/wiki/Prvo_su_došli...
Ipak, istrazivanja pokazuju da je homofobija manja kod mladjih i obrazovanijih ljudi, sto pokazuje da se ipak stvari, bar polako, vremenom mogu promeniti na bolje,
Nadam se da ce se smanjiti homofobija, nasilje i diskriminacija gej ljudi u Srbiji, i da ce moci jednog dana, bez straha za sopstveni zivot zbog tudjih predrasuda, agresivnosti i homofobicnosti moci da zive zivot dostojan coveka, i da ce im se postovati ona osnovna- ljudska prava.