George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

prichamo vise manje slicnu prichu
s tom razlikom da je meni potpuno svejedno koliko je ljovisna cenzururana
pristup je, nachelno, isti
s tom razlikom da je ljovisna makar prisutna od prve od posljednje epizode
ziva ili na aparatima...ljovisna ce odnijeti pobjedu na kraju
i publika ce odahnuti :lol:
I metod katarze u potpunosti zadovoljen i ispoštovan.
Dakle, zajedničkim snagama došli smo do zaključka da je sadržina, format, Ljovisne, manje jeftin od onoga čime se Martin bavi. Da mu pošaljemo neki grubonežno sročen tvit? Ili HBO-u?

a pa stariji je to recept od tv formata
katarza i te priche
Zaboravio sam samo da napomenem, da format postoji, da kušan je, da ovo danas jeste neka komercijalizovana verzija istog, da. Ali da ne zaboravimo da pričamo o nečemu što se vuče još od antike. Dakle, nečemu, poželjno je misliti, umnogome prevazidjenom? Replika bi bila, očigledno ne, jer pogledaj tu publiku. Ipak, nije to baš ista stvar. Nije isto čitati SF u doba Žila Verna, i čitati Žila Verna u doba recimo Daglasa Adamsa.
A pogledaj i ko gura takav materijal. I danas se snimaju drame i narativi, koje obradjuju praiskonske te srednjevekovne teme. Ali ih obično i stavljaju u odgovarajući vremenski period i format. Vangamburgerlandjani tj. Gde takav narativ ima više smisla i pravi se jasan odudar od trenutnih tokova. Recimo skoro sam gledao kineskog Hamleta, i bio zadovoljan jer je ispoštovan i Šeki ali i specifičnosti kineskog senzibiliteta. I više nego zadovoljan. Uzgred Žang Žiji glumi Hamletovu kevu. No, stranim.
Kada gledaš neki murikanskijanerski serijal, sve nekako biva zapoganjeno, i format i istorijat, i narativ. Pogledaj Vikinge, Šerloke, Bones, CSI, pa i Igru Futona.

Kada rekoh iznad da ovakav program pravi od čoveka kuče, nisam mislio bukvalno na Martinov rad. Ima u njemu šta da se nadje, pored ovoga što već navedosmo. Već na taj neki generalni uzorak. Vraćanje čovekovih senzibiliteta u ono stanje uma iz antike je posredi. A to je jeftin vid obraćanja. Mislim, što bih se ja recimo trudio uopšte da koristim WC šolju, te da brišem bulju nakon, popeću se prosto na obližni jablan i kao majmun ciljati fekalijama komšije u prolazu. Kada doću štrumfovi da me mlate, pozvaću se na katarzu.

tv scenariji su neka druga pricha - oces neces, uglavnom shablonska
koliko ih ono ima pet, sedam...ne sjecam se vishe...
tu se u moru djubreta izdvoji tek ponesto
i puno je cesca ova got situacija - kad se stvari dodatno pojednostavljuju kako bi u tom formatu funkcionirale
i takva je priroda stvari da je djubre dominantno
a martin i nije neki scenarista, to je vec pokazao

inace, upravo gledam ovo zadnju epizodu i umirem od smijeha
kako stvari trenutno stoje autorov alter ego ce jedini ostati ziv na kraju balade :lol:

Vidim da je mnogim ljudima Sansa glup lik pa pošto nisam imao prilike da upitam nekog drugog, pitaću tebe. Zašto?
kolko se secam iz knjiga a i iz serijala uvek sam imao utisak da je ona u stvari plavusa iz viceva sa pandurima

so obzirom da je non stop negde vodaju kao seljak (poljoprivrednik koji se bavi stovarstvom ) kravu
i da pocewnje da se opire tek kad oko nje pocnu da raspadaju lesevi i onda se pita sta se desava
ukratko

Poslednja izmena:
Ti vrlo povrsno citas ili gledas. Sansa je neko ko kroz sva desavanja postepeno dozivljava transformaciju svoje licnosti i mislim da tek treba da odigra neku ulogu u celoj prici. Ne mozes nekog ocenjivati samo po tome sto je cinio pogresne poteze,u krajnjoj liniji vrlo je mlada,bila je poprilicno razmazena i odhednom joj se sve srucilo na glavu. Nije snalazljiva i trazi oslonac u drugima ali nekako mi se cini da ce se postepenonraz viti u kucku koja ce se nekome gadno naj...mamice [emoji38]

Ništa pametno, ali je realno deset puta bolji lik od Semvela i Brena. (Doduše u zadnjoj knjizi Brenova priča postaje interesantna) Ne kapiram što mrze tako duboke likove a favorizuju Sersei, Brijenu itd.

zato sto je tako postavio figurice i mora nam nesto o njima reci da bi ih doveo iz tocke a u b...
+ je u gomii balege realtivno lako uochit svjetlucanje dragulja i onima s jachim diptrijama
sve regularna praksa, nista novo
novo su samo stvarno besmislene smrti :lol:

Ti vrlo povrsno citas ili gledas. Sansa je neko ko kroz sva desavanja postepeno dozivljava transformaciju svoje licnosti i mislim da tek treba da odigra neku ulogu u celoj prici. Ne mozes nekog ocenjivati samo po tome sto je cinio pogresne poteze,u krajnjoj liniji vrlo je mlada,bila je poprilicno razmazena i odhednom joj se sve srucilo na glavu. Nije snalazljiva i trazi oslonac u drugima ali nekako mi se cini da ce se postepenonraz viti u kucku koja ce se nekome gadno naj...mamice [emoji38]

Ne znamo još šta će se desiti sa njom u knjigama,ali je u seriji verovatno mrtva, tako da sve nema nikakvog smisla.
Svi nekako očekujemo od nje nešto,a dobićemo ništa.Takav je Martin,nadaj se neočekivanom.

Ne znamo još šta će se desiti sa njom u knjigama,ali je u seriji verovatno mrtva, tako da sve nema nikakvog smisla.
Svi nekako očekujemo od nje nešto,a dobićemo ništa.Takav je Martin,nadaj se neočekivanom.

Ma kakvi, preuzima ona ulogu Dzejne Pul (One male što su svi istripovali da je Arija), ali pretpostavljam da ćemo je vidjeti tek u 7 sezoni a do tada će izaći šesta knjiga pa ćemo znati i šta se "zvanično" desilo sa Sansom.

Back