Do sad ima Lanistera, Starka i Nocne (Mene

)
I ne, Nocna ostaje Nocna...
Ipak, moras priznati da te ovo pravilo o ukidanju celibata nekako privlaci
Nije bas da ih nema...
Ali ko ne voli Tiriona, kako je junacki ubi onu drtinu od njegovog caleta..

Samim tim je doprineo raspadu Serseine vladavine, a skoro unistio Lanistere..

Ostali Lanisteri, nek poumiru (E Lione ne brini, ti se ne ubrajas ovde

), mozda Dzejmi da prezivi i tako...
Kakva drtina bre-covek je bio u sjajnoj formi sa pedeset i nesto godina-i umno i telesno... Tivin Lanister je sve sto jedan Lord treba da bude,ima svojih nedostataka kao covek, svakako, ali ne vise od drugih likova, on je najbolje vodio svoju kucu i najduze je vladao od sveg viseg plemstva u Vesterosu, a da je bio i na visokim pozicijama, kao sto je Kraljeva Desnica...
Ma ne brini se... Nije kao da sad ima puno normalnih ljudi ovde, zar ne?

Uglavnom se svi slazemo sa tobom...
Ja volim da kazem da je "normalno" jako jako relativan pojam
Htela sam da te pitam, sto ti toliko simpatises Lanistere? Koliko sam primetila, fanova Lanistera nema puno...
(: e, samo sam cekao priliku da odbranim neke likove( ili barem pokusam)!
Ovako, Dzejmija obozavam zbog njegovog sjajnog sarkazma i umeca da nepogresivo proceni stanje stvari i ljude( ovde je izuzetak procena Sersei, ali to je druga prica),bas kao i Tirion,zatim je beskrajno hrabar i srcan, harizmatican i lojalan. Dzejmiju ne nedostaje humanosti niti je arogantan kao sto mnogi misle,on je prihvatio jednog kepeca za brata i cak dobrog druga. On samo brani svoje svim srcem i zbog toga gazi moral, vitestvo i cast, ali to radi vecinom jer je u iste razocaran. Slican odnos prema casti ima i Pseto. Erisa je izdao?- da li je izdaja ubiti ludu budalu koja hoce da zapali ceo grad jer misli da ce postati zmaj. Da,bas strashno, on je bio zakleti kraljev stit i beli plast- ali uspeo je da sagleda stvari sire od zatupljenog vitestvo-postujes-kralja-bez-ikakvog-pogovora laznog morala, a zato su ga nazvali Kraljeubicom i izdajnikom. A osim toga je video nebrojano puta da "hrabri i vrli vitezovi" koje svi obozavaju i velicaju u pesmama siluju, ubijaju bez milosti i reda. Tako da je rekao sebi:" ma yebe mi se za celu tu pricu, ja znam sta mi je vazno- moja sestra, moj brat, moj otac, moja kuca- i boricu se za to svim srcem, a cast i moral stavljam iza toga". I on to i dosledno radi- Brena je gurnuo da bi zastitio sebe i Sersei, da je mali ista progovorio, nastao bi rat izmedju Lanistera i Barateona i Starkova, u kome bi mnogo vise zivota nestalo. A Neda Starka je napao kada je saznao da mu je njegova zena zarobila brata, sto jeste velika uvreda i napad na njegovu kucu, na koji je uzvratio. Najgore o Dzejmiju sto bi mogao da kazem je da je impulsivan i cesto dela bez prethodnog razmisljanja.
Zatim, Tirion je vecini ljudi omiljen, mnogima koji vise vole Starkove je cak ispred Neda Stark, izuzetno je sposoban i pametan, snalazljiv, ima genijalne zamisli, a osim svega toga je potpuno urnebesan mali nepodnosljiv coveculjak koji ide naokolo i qrva se!

Necu vise pricati o Tirionu, jer je on najmanje ljudima problematican Lanister, vecinom ga vole.
Tivin je, kao sto vec rekoh, sve sto jedan Lord treba da bude. On pre kralja, i casti i morala koji su u Vesterosu jako jako diskutabilni i promenljivi treba napomenuti, stavlja svoju kucu, njene interese i dobrobit njenih clanova. Sposoban je, izuzetan strateg, autoritativan, sjajano vodi Lanistere i u miru i u ratu i drzao je svoje zemlje najmocnijim i najstabilnijim gotovo citavu svoju vladavinu. On je jedina desnica koja je uspela da izadje na kraj sa Erisom, vladao je prakticno umesto Erisa dug niz godina i drzao kraljevstvo u miru( slicno kao sto je Erin vladao umesto Roberta). Sluzio je kralju koji mu je iznova nanosio uvrede i spasao mu zivot cak u par navrata. Izdao ga je, kada je Eris potpuno izgubio kontrolu, a Targarjeni svaku mogucnost da vladaju. Ja bih rekao da je najbolji politicar u Vesterosu( u nedostatku bolje reci, posto "politicar" zvuci nekako ljigavo).
A Sersei jeste kretenkaa, ne znam sta je Martin tacno hteo da uradi sa njenim likom, valjda da prikaze neko ludilo vladara ili tako nesto, ali tu nije bas uspeo. Ili mozda da izlozi " nije ti zensko bre za politiku" tezu. XD