- Poruka
- 388.205
U jednoj učionici Filozofskog fakulteta, negde među klupama i knjigama, započela je jedna od najnežnijih ljubavnih priča srpske kulturne scene. On, razroki student sa duhom pesnika i srcem većim od sveta. Ona, dostojanstvena, tiha, nije govorila mnogo, ali je ostavljala utisak, nije se isticala, ali je imala nešto što ga je odmah zaintrigiralo - Radivoje Raša Popov i Radojka Milojević.
„Sve vreme sam pokušavao da joj uhvatim pogled. Nije sedela u prvim redovima, ali je bila tu — kao neka svetlost koja se ne da uhvatiti. Kada sam konačno uspeo, znao sam: to je to. Za mene više nije postojala nijedna druga žena.“
Tako je Raša govorio o prvom susretu sa Radojkom. Od tog dana, pa sve do poslednjeg otkucaja njegovog srca, ona je bila njegova jedina ljubav.
Kada je Radojka preminula, Raša je ostao sam u stanu ispunjenom njenim mirisom, njenim fotografijama, njenim glasom koji je i dalje čuo u snovima. U emisiji „Hoću da znam“, nekoliko meseci nakon njene smrti, na pitanje „Kako ste?“, odgovorio je:
„Dobro sam. Noćas sam čuo kako me zove moja pokojna žena.“
I zaplakao. Bez stida, bez poze. Bio je samo čovek koji je voleo.
„Sve vreme sam pokušavao da joj uhvatim pogled. Nije sedela u prvim redovima, ali je bila tu — kao neka svetlost koja se ne da uhvatiti. Kada sam konačno uspeo, znao sam: to je to. Za mene više nije postojala nijedna druga žena.“
Tako je Raša govorio o prvom susretu sa Radojkom. Od tog dana, pa sve do poslednjeg otkucaja njegovog srca, ona je bila njegova jedina ljubav.
Kada je Radojka preminula, Raša je ostao sam u stanu ispunjenom njenim mirisom, njenim fotografijama, njenim glasom koji je i dalje čuo u snovima. U emisiji „Hoću da znam“, nekoliko meseci nakon njene smrti, na pitanje „Kako ste?“, odgovorio je:
„Dobro sam. Noćas sam čuo kako me zove moja pokojna žena.“
I zaplakao. Bez stida, bez poze. Bio je samo čovek koji je voleo.