George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Joj, ja sam više počeo i zaboravljati radnju, davno je prošlo otkad sam pročitao Gozbu za vrane. Jel se ono Debeli Sem smuvao sa nekom Divljankom, čini mi se ? Šta je sa divljanskom princezom, Val ?
Baš nešto mislim, kakva će biti i Stanisova uloga ubuduće, nekako mi ne izgleda da će on
poraziti Lanistere.

Joj, ja sam više počeo i zaboravljati radnju, davno je prošlo otkad sam pročitao Gozbu za vrane. Jel se ono Debeli Sem smuvao sa nekom Divljankom, čini mi se ? Šta je sa divljanskom princezom, Val ?
Baš nešto mislim, kakva će biti i Stanisova uloga ubuduće, nekako mi ne izgleda da će on
poraziti Lanistere.

Da Sem se na neki nacin smuvao sa divljankom. A sto se tice princeze Val, sa njom se nista nije desili. Mozda bude neke afere izmedju nje i Dzona.
Ako zelis da znas nesto o Stanisu, pogledaj onu adresu koju sam postavio...
Tu se govori o njegovim pohodima...

Stanis nije ni postavljen kao lik koji može da bude vladarski tip.On je više za šefa operative.Ako Melisandra odluči da joj ne koristi neće moći mnogo da uradi.I Tirion i Kraljeubica imaju više vladarskog štofa od njega.

Da Stanis definitivno nece vladati, mislim da on predstavlja samo "preduslov" za Dzona. Tj smatram da je njegova radnja u knjizi svedena na to, da predstavlja nacin preko kojeg Dzon Snow dolazi na tron. Mozda se desi scena da on gine i pred smrt proglasi Jon Snow-a svojim naslednikom...

Dorna ce devinitivno podrzati Deni. Mozda se prvo iskrca kod njih po podrsku, a sta je sa Grejdzojima?
Onaj lik je krenuo po Deneris, zaleci da je uzme za svoju kraljicu. Ne verujem da Stanis gine, mozda pogine od nekog Lanistera ili Viteza od Cveca. A sta je sa ser Dzorom? Matori medved je pred smrt rekao da oprasta Dzori i da zeli da on bude u Nocnoj Strazi...

Ej,pa ja sve zaboravih... :(

Nije ni cudo,poslednja knjiga je izasla 2006.

Nego cekaj, Deni je ona Targarjenka sa zmajevima???
Ako jeste, Dorna je njena,kontam da je 50 % sanse da ce se tu iskrcati, a 50% sanse dajem onom njenom rodnom kamenu u moru, gde su se Targarjeni i prvi put iskrcali.

Nego, sta tipujete, u kojoj knjizi ce se smuvati Deneris i Dzon Snezni?
(posto cela radnja ide ka tome)

I MOLIM VAS, DA LI NEKO IMA NOVOSTI U VEZI PLESA SA ZMAJEVIMA?????

Pa ako Dzon dodje na presto (kao sto svi pricamo da ce), pa neko mora biti lord zapovednik, a ko drugi do sin bivseg zapovednika...
Hmmm, sad mi palo na pamet. Secate se kad je Deni kupila Neokaljane, pa je pitala onu suskinju, sta ce sa njima kad osvoji presto? Je l` pominjala posle negde nesto na tu temu? Ako se jos nije smislila, moze da ih da Nocnoj strazi... ;)

Pa ako Dzon dodje na presto (kao sto svi pricamo da ce), pa neko mora biti lord zapovednik, a ko drugi do sin bivseg zapovednika...
Hmmm, sad mi palo na pamet. Secate se kad je Deni kupila Neokaljane, pa je pitala onu suskinju, sta ce sa njima kad osvoji presto? Je l` pominjala posle negde nesto na tu temu? Ako se jos nije smislila, moze da ih da Nocnoj strazi... ;)

Dobra ideja! ;)

Pogadjanje o Deni jos aktuelno :) Evo par stvari za licitaciju i spekulaciju. Po Deni idu:

1. Dorniski princ (lojalan kuci Tajgrena), koji ide da je zeni :D
2. Komadant gvozdene flote (izrazito sposoban komandant nelojalan svom vladaru), koji bi da zavrne svog kralja za mladu i sam je pokupi ;)

Ima sve sanse da naleti na:

1. Tiriona od Lanister
2. Ajru sa Severa

Znaci 4 kuce u igri oko Deni ;)

PS: Da mi zasednemo i napisemo taj nastavak kad vec Martin nece :D

S obzirom na to da je Nocna postala samo legenda. Jer kada se uzme u obzir njihovu brojnost, ili bolje da kazem malobrojnost, pa situaciju sa Stanisom, pa to sto su divljani naselili prostor pre zida... Ostaju nam samo Tudjini kao glavni faktor neprijatelja sa te strane zida. I kada oni na kraju budu porazeni (valjda ce), nece biti vise potrebe za Nocnom Strazom. Mada ideja je extra. Mogu da zamislim lica brace kada vise kako se neokaljani bore itd... A sa druge strane ipak je tesko zamisliti situaciju u kojoj se Neokaljani , koji su citav zivot obucavani za borbu na vrelom Suncu, bore na surovom ledu... Ipak je njihova prednost u tome sto su vitki i brzi,tj vesti. A da bi postigli to moraju da budu lako opremljeni, secate se njihove opreme, dugaco koplje, veliki stit, kratki mac, siljati slem i pregaca oko tela... A opet Neokaljani su suvise vazni Deneris da bi ih se odrekla...

Pogadjanje o Deni jos aktuelno :) Evo par stvari za licitaciju i spekulaciju. Po Deni idu:

1. Dorniski princ (lojalan kuci Tajgrena), koji ide da je zeni :D
2. Komadant gvozdene flote (izrazito sposoban komandant nelojalan svom vladaru), koji bi da zavrne svog kralja za mladu i sam je pokupi ;)

Ima sve sanse da naleti na:

1. Tiriona od Lanister
2. Ajru sa Severa

Znaci 4 kuce u igri oko Deni ;)

PS: Da mi zasednemo i napisemo taj nastavak kad vec Martin nece :D

E mogli bi, s obzirom koliko uobicajeno pisem na ovoj temi,do sada sam mogao napisem pola knjige... :)
E izvinjavam se, mi smo mogli da napisemo pola knjige...

pridruzila sam se forumu da bih prokomentarisala ovu temu,jer predugo cekamo nastavak,pa da se makar ovdje informisemo i komentarisemo knjigu :)
omiljeni su mi starkovi,mada su svi likovi prilicno zanimljivi i svi na svoj nacin imaju neku ulogu,sta reci osim Martin je genijalan,ko zna sta nam sprema :)

pridruzila sam se forumu da bih prokomentarisala ovu temu,jer predugo cekamo nastavak,pa da se makar ovdje informisemo i komentarisemo knjigu :)
omiljeni su mi starkovi,mada su svi likovi prilicno zanimljivi i svi na svoj nacin imaju neku ulogu,sta reci osim Martin je genijalan,ko zna sta nam sprema :)

Dobro dosla:gace::gace::gace::gace::gace:

E sam rekao da nam krenulo, stalno novi clanovi, pa nema kad sam najavio da psemo nastavak svi dosli da se pridruze...

Pa, dobro nam došla! :)

Nego, imam jedno pitanje. Pazite, ja još nisam pročitala sve do kraja tako da je verovatno da imam neke propuste. Da li su Renli i Loras Tirel bili u vezi?

NE!!!, mada jeste malo sumnjivo ponasanje Lorasa Tirela... *** Izgleda kao zensko!! :)
Ali se u jednom delu pominje veza izmedju njega i njegove sestre. Situacija slicna kao kod Dzejmija i Sersei/....

ma jok bre, to je samo tripovanje.
sto se tice pisanja nastavka, ja sam to predlozio jos odavno, :rtfm: samo sto nije rezultiralo ovakvim entuziazmom. Valjda si ti simpaticniji od mene.:super:
A ko bi od porodica mogao da je podrži?
Zapravo njoj uopste nije potrebna nikakv podrska. Egon je osvojio vesteros samo uz pomoc zmajeva. imao je nesto malo vojske cisto da mu prave drustvo na putu do bojnog polja.:super:

ma jok bre, to je samo tripovanje.
sto se tice pisanja nastavka, ja sam to predlozio jos odavno, :rtfm: samo sto nije rezultiralo ovakvim entuziazmom. Valjda si ti simpaticniji od mene.:super:

Zapravo njoj uopste nije potrebna nikakv podrska. Egon je osvojio vesteros samo uz pomoc zmajeva. imao je nesto malo vojske cisto da mu prave drustvo na putu do bojnog polja.:super:

E secam se kada si mi predlozio to... !!!! :)
Kada sam bio napisao jedan poprilicno veliki tekst, sa predpostavkama... :)
Nije on daleko unazad, samo me mrzi da ga trazim... :)

Back