George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Ali pogledajte ovaj sajt... Mozda sm ja pogresno razumela, ali sumnjam....

http://en.wikipedia.org/wiki/House_Baratheon#Renly

U redu.. Ovo je deo kada ja kazem da sam ZAPREPASCEN!!!!!!!!
Ok, bilo je nekih prica u knjizi, ali se nisam ovome nadao ne od Renlija...
Mada mozda je to razlog zasto on nije:rumenko::rumenko::rumenko: kako sad da kazem, ipak si devojka... obavio svoju bracnu duznost sa Margeri...

Moja prva reakcija je bila: FUJ, FUJ, FUJ! Kad sam se opravila, palo mi na pamet to za Margeri, a onda i razlog zašto je Sersei odbila Lorasa da podučava Tomena...
Sve u svemu, tu se Sansa najviše ispalila....

Mislim da zapravo Sersei nije zelela da jedan Tirel ima toliko uticaja na njenog sina...
A sto se one glupace tice, sam sam se prijatno, srecno, presrecno, opet srecno nasmejao kada Vitez od Cveca nije mogao da je se seti, tj kada nije mogao da se seti trenutka kada joj je dao plavu ruzu na tuniru, koji je bio priredjen u cast njenog oca...

Pozzz svima evo bas sam se uclanio i drago mi je sto ima toliko tema o razgovorima, naravno obozavam martina i sve knjige :) ali me jedno zanima Zar Arja Ne postaje slepa? Kada joj onaj valjda dobri covek daje slatko mleko kada je ubila onog pevaca? Da sa druge strane uopste ne gotivim pola starkova jer su suvise naivni casni narocito edard koji je zbog casti i pogino, sa druge strane lanisteri su najopasniji igraci u svemu ovomo, a ne zaboravimo Genijalnog princa dorne :))))) A sada I brijena treba da ubije dzejmija sa zavetnikom sto ne verujem da ce uraditi... toliko od mene sa prvim postom veliki pozz svima :) od dzona i deni nama nista :D

Lukavi čika Martin je smislio da Arja ,a i Deneris,prolaze kroz metarmorfoze tokom odrastanja i zato mislim da im je namenio vrlo značajne uloge.Tu nije u pitanju samo puko prerušavanje i uspešna mimikrija ,one stvarno postaju sasvim druge i drugačije osobe koje prihvaćeni lik jednostavno skinu kao haljinu kada ispuni svoju funkciju.

Pa ljudi sta je ovo, nema me na dan, dva i vec novi clanovi :). (da li je potrebno da po stoti put kazem "Sta sam vam rekao" :) :) :) ) Pa dobro nam dosli... :)
Da odgovorim Enny, ne seca se dela u kome Arya oslepljuje. Iskreno procitao sam sve knjige vise puta, osim poslednje, tj da budem tacniji 2 dela Gozbe za Vrane...
Napreduje nama epska fantastika... :)

Svidja mi se to " ne podnosim", a i izrazi koje si naapomenula "naivna i glupa".
Najvise mrzim glupu Sansu Stark (novi clan ciji je Avatar Sansa nek mi ne zameri).

Pa kad razmislim, Sansa je ustvari baš jadno prošla. Martin ju je predstavio kao 13-godišnju devojčicu koja prisustvuje pogubljenju svog oca, pa onda su sve ljude koje je znala pobili, završila sa Sersei i Džofrijem koji ju je maltretirao i terao da gleda očevu glavu. Pa su je tukli oni vitezovi kojima se pre toga divila.Onda njen odnos sa Sendorom Kleganijem, pa su je udali za Tiriona. Onda je završila sa Maloprstićem. I naravno, ni Loras Tirel je se ne seća (a to smo već zaključili zašto...). Plus, što joj stalno stižu novosti kako joj jedan po jedan član porodice umire a ona mora da bude sa njihovim ubicama i da se pretvara da je to ništa ne pogađa. Baš se vidi kako se od naivne devojčice pretvorila u santu leda, iako se ponekad opet javi ona naivnost koja joj se uvek obije o glavu.
Koliko sam primetila ona je jedini lik koji ima takve osobine, da veruje u neke viteške vrednosti i tako na tu temu. Ona ispade kao podsetnik čitaocima šta je dobro a šta loše.
Ispravite me ako grešim...
Uff, al' sam je sad , pa mogu reći- nahvalila a nisam to ni planirala...

Pa kad razmislim, Sansa je ustvari baš jadno prošla. Martin ju je predstavio kao 13-godišnju devojčicu koja prisustvuje pogubljenju svog oca, pa onda su sve ljude koje je znala pobili, završila sa Sersei i Džofrijem koji ju je maltretirao i terao da gleda očevu glavu. Pa su je tukli oni vitezovi kojima se pre toga divila.Onda njen odnos sa Sendorom Kleganijem, pa su je udali za Tiriona. Onda je završila sa Maloprstićem. I naravno, ni Loras Tirel je se ne seća (a to smo već zaključili zašto...). Plus, što joj stalno stižu novosti kako joj jedan po jedan član porodice umire a ona mora da bude sa njihovim ubicama i da se pretvara da je to ništa ne pogađa. Baš se vidi kako se od naivne devojčice pretvorila u santu leda, iako se ponekad opet javi ona naivnost koja joj se uvek obije o glavu.
Koliko sam primetila ona je jedini lik koji ima takve osobine, da veruje u neke viteške vrednosti i tako na tu temu. Ona ispade kao podsetnik čitaocima šta je dobro a šta loše.
Ispravite me ako grešim...
Uff, al' sam je sad , pa mogu reći- nahvalila a nisam to ni planirala...

Pa ovako, glupaca je sama kriva za smrt svoga oca jer je Sersei ocinkarila ocev plan. Naravno i samim tim je kriva za smrt svih ljudi koji su poginuli uz to. Toliko je bila zeljna Sersei i Dzofrija (glupaca), da ih je na kraju i dobila. I treba da je maltretira , da bi se (glupaca) opametila i da treba da joj pokaze ocevu glavu, ipak na kraju krajeva redje da vidi "SVOJIH RUKU DELO". To sto su je tukli vitezovi, pa tome se protivim, ipak su vitezovi tu da brane bespomocne i nevine, kao sto je Dzejmi posle rekao, ako se secas... Mada u Slucaju Sanse i treba da je tuku, toliko je mastala o vitezovima, toliko slusala price e pa vreme je i da upozna prave vitezove (majmun, ne zaboravih glupaca). Njen odnos sa Sendorom je po meni nesto pozitivno sto joj se desil, seti se samo koliko joj je on puta pomogao. Udaja za Tiriona, pa xmmm, pa previse je dizala glavu u smislu "ja sam najbolja, najlepsa, udacu se za velikog lorda, najlepseg na Svetu i td", pa eto joj ga lord, xtela je Dzofrija jednoga Lanistera, a dobila je drugog... Ma Loras tirel... Znas i sama... A ovo sto joj stalnostizu poruke o smrti njene porodice i dr. Pa recimo da je ceo svoj glupi zivot, drzala glavu visoko podignutu, kao da je ona bolja od ostatka svoje porodice, tj brace i sestre. Uvek je mislila sve najbolje za sebe, a omalovazavala i podcenjivala druge, setise kako je Dzona zvala kopiletom, samo jer je rekao nesto lose za Dzofrija (da je gov... na stapu, a istina je :) , osim toga ona ce da kaze da je pored Dzofrija Kopileta iz rodoskrvnuca, Dzon zapravo kopile), kako se smejala Aryi kada su je zvali konjsko lice i dr. E zaboravila si i smrt njene vucice, za koju je GLUPACA sama i kriva... Kad brani smrada kopilecungu (sto bi moj buraz rekao :) ), Dzofrija, a ne svoju sestru... I za kraj GLUPACA... Nadam se da nisam bio preostar prema njoj... :)

E da zaboravih da kazem poentu jednog dela (zanelo me), izdizala se toliko iznad svoje brace i sestara, gledala ih sa visine, pa sto je glupaci sada kao krivo sto ix nema... Pa zato sto je ona usamljena i nema nikoga pored sebe svi su je odbacili, pa je resila da se okrene ka svojoj poroodici, e pa kasno. To je opet motiv sebicnosti, jer misli samo na sebe, u stilu "Izbavice me Rob" i td...

Pa ovako, glupaca je sama kriva za smrt svoga oca jer je Sersei ocinkarila ocev plan. Naravno i samim tim je kriva za smrt svih ljudi koji su poginuli uz to. Toliko je bila zeljna Sersei i Dzofrija (glupaca), da ih je na kraju i dobila. I treba da je maltretira , da bi se (glupaca) opametila i da treba da joj pokaze ocevu glavu, ipak na kraju krajeva redje da vidi "SVOJIH RUKU DELO". To sto su je tukli vitezovi, pa tome se protivim, ipak su vitezovi tu da brane bespomocne i nevine, kao sto je Dzejmi posle rekao, ako se secas... Mada u Slucaju Sanse i treba da je tuku, toliko je mastala o vitezovima, toliko slusala price e pa vreme je i da upozna prave vitezove (majmun, ne zaboravih glupaca). Njen odnos sa Sendorom je po meni nesto pozitivno sto joj se desil, seti se samo koliko joj je on puta pomogao. Udaja za Tiriona, pa xmmm, pa previse je dizala glavu u smislu "ja sam najbolja, najlepsa, udacu se za velikog lorda, najlepseg na Svetu i td", pa eto joj ga lord, xtela je Dzofrija jednoga Lanistera, a dobila je drugog... Ma Loras tirel... Znas i sama... A ovo sto joj stalnostizu poruke o smrti njene porodice i dr. Pa recimo da je ceo svoj glupi zivot, drzala glavu visoko podignutu, kao da je ona bolja od ostatka svoje porodice, tj brace i sestre. Uvek je mislila sve najbolje za sebe, a omalovazavala i podcenjivala druge, setise kako je Dzona zvala kopiletom, samo jer je rekao nesto lose za Dzofrija (da je gov... na stapu, a istina je :) , osim toga ona ce da kaze da je pored Dzofrija Kopileta iz rodoskrvnuca, Dzon zapravo kopile), kako se smejala Aryi kada su je zvali konjsko lice i dr. E zaboravila si i smrt njene vucice, za koju je GLUPACA sama i kriva... Kad brani smrada kopilecungu (sto bi moj buraz rekao :) ), Dzofrija, a ne svoju sestru... I za kraj GLUPACA... Nadam se da nisam bio preostar prema njoj... :)

Woooaw, Unleash the fury!!!!!:hahaha:

Back