George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

:zima:
Zima dolazi!
Definitivno kuća Starka.Deca iz te kuće očigledno imaju potencijale i moći koje su neophodne za buduća iskušenja.Njihova veza sa vučjim svetom ih čini mnogo spremnijim za dolazak stvarnog neprijatelja.Kroz Džona je već ostvaren kontakt sa Divljanima a meni se čini da će oni tek dobiti svoju pravu ulogu.Jedva čekam da se Arja spoji sa svojom vučicom.
Čini mi se da su oni prirodni potencijalni saveznici Deneris i njenim zmajevima.
Priznajem da je ovakvo mišljenje možda plod naše mitologije i uloge vuka i zmaja za nas.z:)

Ja sam sad na trećem delu, a odugovlačila sam jer sam se nadala da će se ovaj Martin smisiti da napiše Ples. Mislila sam da lepo uživam u ovome što je napisao pa samo da nastavim sa Plesom bez velike pauze. Lep plan, šteta što ga je nemoguće ostvariti. Triput pogađajte zbog koga... z:hm:

E i sam sam -91 god... Odakle si?
Meni Dzon omiljeni lik, a Deneris treci po redu...
I sam bih voleo da se oni smuvaju, jos ako se ispostavi da su pretpostavke, da je Dzon
Targarjrn istinite...
Ma Martin baksuscina nevidjena, valjda sada pise scenario za seriju, pa obustavio pisanje
knjige. Ali ni to nije lose bar ce serija ispasti ok, Sean Bean glumi Edarda, a on mi je omiljeni glumac(mislim na Sean Beana)...
Ko je tebi omiljeni lik?

Džon, definitivno. Posle njega Arja. Ovi ostali likovi smaraju, tako da mi se nekoliko puta desilo da uzmem knjigu i čitam samo poglavlja sa samo Džonom i Arjom. z:lol:
Ja sam iz Lazarevca, inače.
Kažeš Sean Bean kao Edard. z:shock: Super!
E, znate šta se brinem?! Kako će da serija da ispadne. Često upropaste dobru knjigu očajnom adaptacijom...

z:dd:
Pa srećna vam Nova godina!:zskace:
Što se tiče serije verovatno će biti dobra.Neki od elemenata idu na ruku ekranizaciji a to je da ima dosta akcije ali i likova koji su profilisani i što je najvažnije nisu crno-beli.Hendikep je što nema glavnih likova,pa će čika morati da u scenario uvede drugačiju strukturu.Sve zavisi od produkcije,ali tu današnja tehnika i tehnologija pružaju zaista neviđene i fantastične mogućnosti.Sada stvarno može da se ekranizuje epska fantastika i da deluje uverljivo i atraktivno.Verovatno će mu producenti stajati za vratom što se tiče jezika pošto su tamo mnogo stroža pravila nego kod nas.
Ako bude imao reditelja,ili reditelje,koji prate duh dela a ne svoje preference biće više zadovoljnih gledalaca.Svi mi imamo svoje omiljene likove ali nam struktura knjiga omogućava da sa zadovoljstvom pratimo čitavu priču.To treba da postigne i serija.
Što se tiče budućnosti mislim da ne mora da dpđe do ljubavne veze između Džona i Deneris a da oni ipak budu bliski.Moje je mišljenje da je na Džonu i Arji obanavljanje Kraljevstva na Severu,s obzirom odakle dolazi stvarni neprijatelj.Zato i mislim da je njegova uloga u Straži samo etapa.Stanis nije severnjak i ne čini mi se da je dorastao tom zadatku bez obzira na značajnu magijsku pomoć.
Mislim da Divljani tek treba da se pokažu,a u Džonov blizini je divljansaka princeza,a Igrit z:kiss:ga je prosto predodreli da sa njima ima drugačiji odnos od bilo koga iz južnih zemalja,

Ne, Gimnazija....
Ako bude obnovljeno Kraljevstvo na Severu, Arja će sigurno imati veliku ulogu, a verovatno i Džon jer ga Arja obožava. Ali nisam nešto ubeđena da će napustiti Stražu...
Ja nisam sve pročitala do kraja, ali je l' pominjao on negde Rikona nakon što ga je odvela Oša? Mislim i on je Stark, a stvarno se malo pominje...

Ali predpostavljam da u ovom novom delu Tirion srece Arju u Bravosu, tu ce doci i Deneris predpostavljam. Pre nego sto krene za Vesteros. A ne zaboravite da, iako je Dzon Snezni
lord zapovednik Nocne Straze i ne sme da se mesa u politiku kraljevstva, on je takodje prema poslednjoj volji Roba Starka, (" ..ja nemam druge preostale brace i sestre majko, ako umrem bez naslednika, zelim da me Dzon nasledi kao kralj na Severu...") posle njegove smrti "KRALJ NA SEVERU"...
Onda prica o Davosu, Stanisovoj desnici...
Semu, u Starigradu,(obavestio je mestre o tudjinima i oni su rekli da ce preduzeti nesto...)
Dzejmiju, Sansi, Brijena (Lord berik, Lejdi Kejtlin)...
Stotinu jos toga, nije ni cudo jer toliko dugo pise...

i ona teorija da je Lijena Dzonova majka, mogla bi da bude tacna.
Koliko se secam kada je Edard nasao svoju sestru bila je na samrti.
Mislim da je izraz bio "lezala je u postelji od krvi", ali koliko
se secam nije pomenut nacin na koji je povredjena.
Mozda izgleda da je bila ranjena nekim secivom, ali pre bi ta krv
bila od porodjaja Dzona, od toga i umire.
a zasto bi je inace cuvali kraljevi gardisti...
osim toga Lord Edard pred svoju smrt daje Varisu pismo za Dzona u kome govori
ko je njegova majka...
a varis sluzi kraljevstvu...
a Arji je stitonosa lorda Berika rekao da je njegova bivsa dojilja Vila Dzonova majka...

Ni Bren Stark se nije pojavljivao.
Mislim da je onaj lik, koji je pomogao Semu, onaj sto jase losa, izgleda kao
tudjin,stric Brendon Stark koji je nestao s one strane zida...
A cuo sam da je izasao chapter za Jon Snowa, pored
Tiriona, Deneris i Teona Grejdzoja.
Ja odem na Martinov sajt da ga skinem, i pise "Jon Snow free sample"
ja kliknem, a on mi uvek prebaaci na Deneris.
Hocu umrem, e zna neko odakle mogu da skinem Jon Snow sample?????

Evo ovo sam sve napisao jos ranije na forumu dok sam bio pocetnik, ali nije bilo nikoga tada...
Pa posto vas ima dvoje novih, samo za vas...

Back