Bas tako. Slazem se sa lokijem, zao mi je bilo kada su ubili Igrid, ali sa druge strane koliko je uopste vaznijik likova poginulo... E to je Dzonov najveci problem, jer je izgubio oca, majku nikada nije upoznao, braca i sestre su mu mrtvi (bar on tako misli), Zimovrel unisten, svi prijatelji i poznanici odatle pobijeni i na kraju Ingrid... Sta mu je ostalo osim Nocne Straze? Ni sever mu nije ostao... Prema tome u teskoj je poziciji, predpostavljam da ce pokusati da postigne nesto sa Nocnom i Divljanima, zatim tu je kriza sa Tudjinima, pa Stanis. Mozda bi se moglo reci za Dzona da je los lik, zbog one situacije sa detetom koju je Vucji Copor pomenuo... Ali opet sa druge strane da li je to toliko lose? Ipak je to pravedna odluka donekle po meni, e sad ako dozvoli da melisandra spali onu bebu, ili Mensa, e to mi se vec ne bi svidelo... Osim toga, sa druge strane igrid je i morala da pogine, jer kako bi Dzon onda imao nesto sa Deneris zar ne... A tu su i druge zene u pitanju, Val divljanska princeza, sestra zene mensa Rajdera, koju je Dzon mogao da ozeni, a tim cinom bi sklopio savez sa divljanima i dobio Zimovrel od Stanisa. Ali ne Dzon je pravilno (po meni) postupio i nastavio sa Nocnom. Jer koliko se secam na kraju su mu dolazile reci Lejdi Kejtlin u glavu "Ti nisi Stark, Dzone Snezni" i onda se on osvesti i kaze "Da u pravu si, ja nisam Stark" (ili tako nesto...). E to mi se veoma dopalo. Zatim tu je i melisandra, mislim i da ce ona imati neku aferu sa Dzonom. Gotivim likusu, nzn ni sam zasto... e da niko ne prica o Brenu i o njegovom trecem oku, letenju, trookoj vrani i td... Pitam se kod koga to ide preko zida da se obucava? prema jednoj mojoj teoriji, onaj lik sa kojim je Bren poslednji put vidjen u knjizi (onaj sto jase Mamuta i sto je spasao Sema) je njecov stric Bendzen. Smatram da ce Bren tamo nauciti neku drevnu tajnu koja povezuje i Tudjine... na kraju ce on pomoci Dzonu da povrati Sever... A ona glupa Sansa (najvise je mrzim), nadam se da ce ona da postigne neki napredak sa maloprsticem. E a imam neki cudni osecaj da ce Maloprstica ubiti Sansa ili Kejtlin Stark. Bila bi fora da ga kejtlin ubije, jer ju je kao od uvek voleo, a i on je sve napravio. U onoj sceni kada ubija onu debelu i glupu (i nju mrzim) Lizu Erin, sve se saznaje, koliki je zapravo Maloprsticev uticaj na tu celu "IGRU PRESTOLA"...