George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Nakon odgledane prve epizode mogu da kazem da mi se svidja kako su odradjene lokacije Zimovrel, zid, uopste taj sever, zima i sneg. :)

Od likova mogu da prodju Sansa, Bran, Tirion, Kal Drogo, Ned, Bendzen... Dok mislim da su omanuli kod najvaznijih likova Arje, Dzejmija, Sersei (Lena bi bila dobra Kejtlin), Deni ima simpaticno lice, ali ne lici na kraljicu (mogla je malo i da smrsa pre snimanja serije)...

Nerviraju me dve stvari - prva je ta sto svi nose odecu koja se vuce po blatu i snegu, a druga sto u seriji nema nijedne/og prave plavuse/sana, mogli su bar obrve da im ofarbaju. :D

Sve u svemu nije lose. Videcemo kako ce ici dalje.

Мени се Арја баш свиђа. А чини ми се да је сала за гозбе у Зимоврелу направљена баш мала у односу на читав замак који је величанствен а нарочито богошума.:ok:
Пошто је Вестерос ипак паралела са средњим веком - прљавштина је одлично средство којим се постиже естетски утисак, бар за мене.:D

Moram samo reći da je epizoda genijalna:mrgreen:

Kako je djevojčica odigrala Arju,svaka joj čast:klap:
tumblr_lk8bp28Xy21qbp7ebo1_500.gif

tirion mi je sve uverljiviji...
ajra pored neda najupecatljivija...klinka je kao stvorena za ulogu (mada mi u pocetku nije tako delovala).
mali dzofri...jbte...posle hobita ilajdze i onog malog smrdiPotera - ovaj klinja/glumac definitivno ima jednu od najiritantnijih pojava :mrgreen:

i dalje mi smetaju pojave dzejmija i sersei...

btw...da nisam procitao knjige, nekako mi deluje da bih tesko pohvatao ko je ko i ciji je ko i ko je sta i gde...

De ste. :D Evo i mene, pratim odavno napisano ovde, ali nikako da ostavim post. Sad ce jedan poduzi. :)
Koliko sam cuo, Ples bi trebalo da se prevede do Marta sledece godine, tj da ga prevedu.
Mada sam izgubio volju...
Sto se tice serije. :D
Nije lose, ali ima dosta nedostataka.
Sean Bean mi je omiljeni glumac, pa bih ga gotivio i da mu uloga ne pristaje. Ali ovako se savrseno uklopio i definitivno je on lik, glumac koji drzi prvu sezonu.
Do pocetka druge sezone se nadam da ce ostali likovi dobiti malo vise licnosti, pa da ce teret druge sezone pasti na njih.
Nemojmo zaboraviti i mnostvo likova koji treba da se pojave u drugoj sezoni, Stanis i Melisandra pre svega. Onda prelazak preko Zida i divljani.
Neko od vas je pomenuo da ce se ovde baciti akcenat na Zid, nadam se da ce to biti tako. Ako uzmemo u obzir predhodna dela, Zid se vidjao samo u poglavljima Dzona, Tiriona (cini mi se mozda jedno u prvoj knjizi, a mozda i ne), Sema kasnije i kao prolozi.
A bio bi dobar potez kada bi se bar trecina serije usredserdila na Zid, ipak je ovo epska fantastika i nece svakoga zanimati spletke i prepiranja na dvoru. Sto bi znacilo Sever, Kraljeva Luka i preko mora, Deneris - svakome po trecina epizode.
Sto se tice likova ... u sledecem postu.. :D

по мојим сазнањима из лагуне превод на српски би требао већ у јануару да буде у продаји.
Ја се највише радујем деловима који се одигравају на зиду, зид рулес:D

Sjajne vijesti...
Ja dijelovima sa Deneris i Tirionom:D

Poslednja izmena:
по мојим сазнањима из лагуне превод на српски би требао већ у јануару да буде у продаји.
Ја се највише радујем деловима који се одигравају на зиду, зид рулес:D

Mislim da su nam isti izvori iz Lagune. :D
Stari rok je bio januar, a sada je mart. Naravno to je sve nezvanicno i predpostavka. :)

Важи другари, чудне ствари су се почеле дешавати од када се почела снимати серија песме Леда и Ватре. (то је оно, A Song of Ice and Fire од Џорџа Мартина, за вас неуке). Чујем почела се снимати серија, сав срећан— пошто сам велики обожаватељ Џорџа Мартина— скачем по соби и чекам да изађе прва епизода.

Кажу први понедељак после првог пада месеца. Супер. Цела ноћ непроспавана, будио сам сина сваких три сата да мало просурфује по интернету— зато што мени не иде нешто специјално овај интернет— да види још колико сати је остало до емитовања.

После доста жаљења како му се спава— наводно деци је потребан сан да би могли да расту—, син није успео да нађе ништа. '' Ништа?! '' — урлао сам себи, али без успеха. Нисам ни ја ништа могао наћи. Прође цела ноћ. Огромни— још већи— подучњаци. Ни мало сна нисам могао прокљумчарити. Тресао сам се целу ноћ за столицом, чекајући Неда, Кал Дрогу, и осталу екипу да изађе на екран. ''Хајде да бар напуним свој стомак неком жестоком храном!'' — рекао сам.

Погледао сам се у огледало. И видех себе(наравно). Али ту су били и подучњаци. Навикао сам да имам подучњаке ради дугих непроспаваних ноћи уз Звездане Стазе. ''Ма ништа није ово за мене!'' — сам помислио! Да сам само знао колико ћу се преварити...

Ставих шал и изађох из куће. Махнуо сам Госпоћици Мирославци и њеном детету Ђорђу— који долази да игра Воркрафт(Warcraft) са мојим сином. Али за узврат сам добио једно непријатно изненађење. Мирославка је ставила своју шаку преко Ђорђетових очију и тотално је игнорисала моје присуство.

Бесан сам се вратио кући, и скроз заборавио на храну. ''Тата, тата, шта имамо за доручак?!'' — пита ме син. Дао сам му оштар поглед и мали се ућутао. Потрчах до телефона да позовем Мирославку, али онда ми се јавио њен супруг. ''Извини Мошуље... али наши клинци више не могу да се друже. Немој мислити да си ти проблем... нашли смо новог другара за нашег Ђорђа, и надамо се да ће твој син моћи да настави свој живот такође.''

Погледам свог малог... мали помодрео. Одлучих да побегнем у собу и да проверим да ли је изашла прва епизода песме и ватре. И на сву сређу овог бедног света, изашла је! Ставих да се скида, и брзина пичи лепо по класичних двадесет килобајта у секунди. Али је пало на петнаест због оне проклете кише.

Епизода скинута! Упалим је, узех кокице од пре пар дана што је остало док су се још наши клинци дружили, и одгледах је од почетка до краја. ЗАПАЊЕН САМ! Много је боље одрађена него што сам то био очекивао! Пустих је по шести пут— да утврдим градиво—, али бам! Него куца на врата. Довучем се до шпијунке и видим своју бившу жену Славјану. Славјана је једна висока црна женска. Бивша је зато што мисли да ја проводим превише времена уз компјутер(глупости), и зато што је нашла новог човека у своме животу, званог Оми Пигмибабу. Оми Пигмибабу има херпес и рођен је у Јужној Африци. Преселио се у Србију када је чуо за нашу славну интернет конекцију од двадесет килобајта у секунди.

Отварим ја врата, и она ме загледа дубоко у очи. Ставих руке иза леђа и померим свој поглед на паркет— од једном се нађем са пиштољем измећу очију! Пиштољ! Шта мисли ова жена?!

'' Дај ми сина, водим га са собом! Овде нема услове за живот! '' — каже она док јој је пиштољ клизио низ њену знојаву шаку. Увек је имала знојаве шаке. Не знам зашто. Једном ми је рекла да је то звог мењања климе у свемиру(глупост, сматра ме за будалу!) а после ми је рекла да сам превише прелеп за њене очи(без сумње истина).

'' Али он је и мој син! Не можеш да га узмеш! '' — искукурикао сам колико сам могао са оним пиштољем између очију. Али онда је дете само потрчало до мајке. Изашли они, и ја остадох сам.

Зато пазите се, другари. Пазите које серије гледате. Ја сам прва жртва, а можда ћете чак ви бити следећа.

П.С. јел неко зна када излази четврта епизода Игре Тронова?

Back