Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad salu na stranu, sve vise izgleda kao da je PH908 proto srpska, tačnije da je bila dominantna u plemenu kod Srba.
Sto se tice same starosti, Ima grana koje su starije tačnije direktno iznad ove nase PH908.
Ovaj iz Poljske je nesto stariji itd...

Ja ovo vise u sali, mada ono sto bih mogao reći za ozbiljno jeste da je ona na Balkanu definitivno dosla kao deo srpskog plemena.

I2-PH908 - kopija.jpg

Lep primer toga zasto je ovakve karte potrebno uzimati sa rezervom. Nije iskljuceno da ovo vidi neki Ahil iz Ceske i da kaze ljudima, eto, ja sam vam davno govorio da je PH908 ceski marker, a da ga je ubedljivo najmanje u Srbiji iako oni tu hg vole da psisvajaju kao svoju ))))
Sad sam zbunjen.
Koliko ja pratim ovu temu, vi ste tvrdili da je ovaj marker iz Češke došao na Balkan, a ja da je u Polablje stigao u 6-7 veku. Sa Srbima (ako ga ima, a ako ne onda dolazi u pitanje veza populacija).

Naravno, to ne znači da oni koji nisu PH 908 nisu Srbi.

Poslednja izmena:
hajde molim te :) U Rusiji imamo desetoricu,sa Bjelorusijom 13,a u Italiji sestorica.Kada sve saberes mozda 2 % u Italiji od ukupnog PH908,a o S17250 cijelom da ne pricamo..A jesi zaboravio da kod nas ima jos oko 460 PH 908 javno testiranih na SDP testiranih u Beogradu i jos skoro 200 koji nisu javni jos :) Kod Rumuna imamo osmoricu,a cetvorica su Madjari etnicki.Kad sve saberes nece biti ni 1 % PH908 van Slovenskog korpusa,jasno je da su i ovi u Njemackoj i u Rumuniji cetvorica dio Slovenskog istorijskog uticaja na ova podrucja.

https://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=I2 DS

Na ovom dijagramu broj nosilaca S17250 (I2a- DinA) je veći u Italiji nego u Češkoj, Slovačkoj i Nemačkoj.
I2a-Dinaric-S17250-frequencypopulation-per-country-table.jpg

Na ovom dijagramu broj nosilaca S17250 (I2a- DinA) je veći u Italiji nego u Češkoj, Slovačkoj i Nemačkoj.
Pogledajte prilog 480732
To Ti je blog nekog Poljaka koji se bavi ovim iz hobija.Ima zanimljive karte i grafiku ali i samostalno donosi zakljucke.Nije napisao odakle mu brojevi testiranih i izvor.
Ove mape sto sam Ti ja postavio za CTS10228_YP196 su egzaktni podaci skupljeni iz javnih baza prije svega sa FTDNA i YSEQ a vidim da su koristili i CZECH GENEBASE.U svakom slucaju bolje od ovoga nema jer su navedena prezimena,mjesto porijekla,gdje se testirao itd.
Postavio sam Ti link na koji treba da se fokusiras ,a to je Talijanski projekat na FTDNA sa 2027 testiranih,od kojih samo sedmorica pripadaju PH908 sto je manje dosta i od 1 % u Italiji,kada se ubace nasih oko 700 PH908 i ako se nastave jos testirati Cesi i ostali,gledajuci sve cinjenice vec je godinama jasno da PH908 kod neslovenskih naroda nece biti ni 1 %.
Ako te vec stvarno ovo interesuje a sumnjicav si,evo Ti opet link sa FTDNA Talijanski projekat,pa broji,imas i mape i sve.
https://www.familytreedna.com/public/Italy?iframe=ycolorized

Sad sam zbunjen.
Koliko ja pratim ovu temu, vi ste tvrdili da je ovaj marker iz Češke došao na Balkan, a ja da je u Polablje stigao u 6-7 veku. Sa Srbima (ako ga ima, a ako ne onda dolazi u pitanje veza populacija).

Naravno, to ne znači da oni koji nisu PH 908 nisu Srbi.

Ја мислим да те је Кор помињао у другом контексту. Сећаш се када си на мапи хаплогрупе I2а на FTDNA пронашао неки I2а узорак на Тибету и од тога, у свом стилу, направио неку смешну теорију. Међутим, није ти ни пало на памет да кликнеш и видиш да се ради о неком мисионару који је на Тибет дошао из Америке. То је твој начин размишљања на који је Кор циљао.

Интересује ме мишљење вас који заступате теорију о Бастранском пореклу И2а дин.
Где су нестали носиоци осталих хаплогрупа које су биле присутне код Бастрана, зашто њих нема међу Словенима?

Ја мислим да те је Кор помињао у другом контексту. Сећаш се када си на мапи хаплогрупе I2а на FTDNA пронашао неки I2а узорак на Тибету и од тога, у свом стилу, направио неку смешну теорију. Међутим, није ти ни пало на памет да кликнеш и видиш да се ради о неком мисионару који је на Тибет дошао из Америке. То је твој начин размишљања на који је Кор циљао.
Nije bilo nikakve teorije.
Samo pitanje "Šta je ovo?".

Najnovija istraživanja idu u prilog tim teorijama koje ti nazivaš smešnim da se I2a HG može očekivati u nekom od arheogenetskih uzoraka na tom području.
Ja sam govorio o Širenju indoiranske populacije sa zapada na istok, što je vama bilo smešno. Kao i drevnim kontaktima Balkana sa ovom populacijom.
Notiv za traganje u ovom smeru su drevne kulturne i lingvističke paralela.

Ispostavilo se da sam ja bio u pravu, a ne oni koji su to ismevali.

Istini za volju, još uvek se ne može isključiti mogućnost da se ova HG širila iz Bele Hrvatske (jugoistok Poljske, zapad Ukrajine), sa Hrvatima, kroz Panoniju.

Ne verujem u taj scenario, ali ne mogu dokazati da nije tačan.

Ajde dokazi kako je tačan? Kako se to PH908 se širi Hrvatima?
Hrvata nema u tim delovima poljske, ovo je jug poljske a ne centralne poljska.
Iz ukrajine,belorusije itd su se širili I Srbi ...Srbi i Hrvati su bili relativno blizu jedni drugih medjutim tamo gde se predpostavlja da su proto hrvati gotovo da je zanemariv udeo dinarika, dok je ekspanzija karpatsko dalmatinskog klastera R1a ...

Nije bilo nikakve teorije.
Samo pitanje "Šta je ovo?".

Najnovija istraživanja idu u prilog tim teorijama koje ti nazivaš smešnim da se I2a HG može očekivati u nekom od arheogenetskih uzoraka na tom području.
Ja sam govorio o Širenju indoiranske populacije sa zapada na istok, što je vama bilo smešno. Kao i drevnim kontaktima Balkana sa ovom populacijom.
Notiv za traganje u ovom smeru su drevne kulturne i lingvističke paralela.

Ispostavilo se da sam ja bio u pravu, a ne oni koji su to ismevali.

Смешним сам назвао твој начин "закључивања"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back