Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde imamo dobru kartu sa arheoloskim objasnjenjem

http://wiki-org.ru/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D1%8B

East_europe_3-4cc.png

Da, ni meni nije jasno kako su to genetski nazadovali ako su se mesali sa proto slovenima?
Sto kaze Kor zvuci pomalo rasisticki...

Dobro, Tacit je napisao da su se mesali sa Sarmatima ali kao sto rece Kyrios, to ga je jedno te isto )) Rasisticki je direktno ovaj deo:

Из-за смешанных браков их облик становится все безобразнее, и они приобретают черты сарматов.
(zbog mesanih brakova, njihov lik postaje sve ruzniji i oni dobijaju crte Sarmata.)

Ostatak se odnosi na socijalni aspekt mesanja po kome su Sarmati prikazani kao aljkavi, neodgovorni, dekadentni, primitivni itd itd. Ocigledno je da Rimljani nisu bas bili impresionirani sa Slovenima za razliku od Germana koji su bili miljenici Tacita.

Dobro, Tacit je napisao da su se mesali sa Sarmatima ali kao sto rece Kyrios, to ga je jedno te isto )) Rasisticki je direktno ovaj deo:

Из-за смешанных браков их облик становится все безобразнее, и они приобретают черты сарматов.
(zbog mesanih brakova, njihov lik postaje sve ruzniji i oni dobijaju crte Sarmata.)

Ostatak se odnosi na socijalni aspekt mesanja po kome su Sarmati prikazani kao aljkavi, neodgovorni, dekadentni, primitivni itd itd. Ocigledno je da Rimljani nisu bas bili impresionirani sa Slovenima za razliku od Germana koji su bili miljenici Tacita.

Razumem...Medjutim ono sto ne razumem jeste kako to da su postajali “ružniji “ obzirom da su tada sarmati bili fakticki Nordidi? Dakle radilo se o belom narodu koji se nije mnogo razlikovao o germanskih plemena u pogledu samog izgleda? Barem je to tacno za skite po arheoloskim iskopinama itd skiti su bili maltene nordidi. U svakom slucaju nejasno je sto se ti narodi/plemena toliko razlicito interpretiraju i prilazuju fakticki od mongola do Normana u pogledu izgleda itd..Ima mnogo stvari koje su poprilicno nejasne

Jaaaako bi bilo interesantno odraditi haplogrupističku tortu za prezime Horvath u Mađarskoj i uporediti ga sa haplogrupistikom Mađara i Hrvata iz Hrvatske.

Takođe me interesuje haplogrupistika torlačkih Hrvata KAraševaca (Krašovana) koji su u 16. veku došli iz Šopluka do reke Karaš u Banatu.

Isto me interesuje za Hrvate iz Subotice koji su postali u 19. veku katoličenjem jezički posrbljenih Bugara. (Ovde ne mislim na Bunjevce iz Subotice)

Zanimljiv pogled na S17250 i njene grane Y5596,Y4482,PH908

Pogledajte prilog 478090

Na toj stranici, prikazuje se tabela u kojoj PH908 ima više u Italiji nego u Rumuniji ili Poljskoj, malo mi je neuverljivo? Stavio je ispod 500.000 nosilaca PH908 u Rumuniji. ili oko 4,5 %. Kako je došap do toga? Po meni, mada ne mislim da je neka mudrost doći do tog zaključka, dok ne bude za Rumuniju podataka slika je nepotpuna za PH908.
Za Rusiju je stavio 2 miliona PH908 ili prema broju muškaraca oko 3%. U tabeli koju sam ja stavio piše da ima 1,20%. Nema izvora ni u tabeli koju sam ja prikazao pre desetak stranica, ali ni ovde. Znamo li koliko ima u Rusiji PH908? Isto pitanje imam i za Ukrajinu. Na toj stranici vayda piše da ima preko milion nosilaca PH908. To je oko 5%, u tabeli koju sam ja postavio piše da PH908 ima 2%. Zna li se koliko ima PH908 procentualno u Ukrajini?

Poljaci su nedavno ustanovili za Pjastovice, Rusi odavno za Rjurikovice, Cesi rade na Psemislovicima, samo mi stojimo u mestu i tako ce i ostati.:(

Пољаци јесу тестирали скелете Пјастовића, али Руси нису Рјуриковића. За Рјуриковиће постоји индиција да су припадали грани N-TAT>>>L550>Y4341>Y10931 на основу данашњих носилаца гране који имају колико-толико поуздане родослове који их везују за Рјуриковиће. Врло је могуће да је то заиста била хаплгрупа Рјуриковића, али треба истаћи да међу кандидатима има и припадника других хаплогрупа, пре свега R1а.

Пољаци јесу тестирали скелете Пјастовића, али Руси нису Рјуриковића. За Рјуриковиће постоји индиција да су припадали грани N-TAT>>>L550>Y4341>Y10931 на основу данашњих носилаца гране који имају колико-толико поуздане родослове који их везују за Рјуриковиће. Врло је могуће да је то заиста била хаплгрупа Рјуриковића, али треба истаћи да међу кандидатима има и припадника других хаплогрупа, пре свега R1а.

Koliko znam testirani su Rjurikovici, da li je to izvorna haplogrupa Rjurika ili je neko sa strane sarao tesko cemo znati. Inace uradili vidim i u Bosni analizu Kotromanica, samo mi ostajemo crna rupa.

Radili su analizu plemickih rodova koji poticu od Rjurikovica, mi ne mozemo ni toliko oko Nemanjica.

http://haplogroup.narod.ru/rurik.html

Па једна је ствар тестирати данашње родове (што сам ја и рекао), а сасвим друго је непосредно тестирати остатке старих костију. Што се тиче Немањића, није да не можемо, али кога би ти тестирао? Јел постоје неки родови код нас да имају тако чврсте родослове који их везују за Немањиће?

Obradjen je rod u Hercegovini koji navodno poticu od Nemanjinog brata Miroslava, kad bi se uzeo uzorak od nekog iz plejade Nemanjica znalo bi se na cemu smo.

Па ето, видиш да је ипак нешто урађено. Али управо због недовољно чврстог родослова није баш сигурно да су Немањићи И1. Најбоље би било као што кажеш тестирати непосредно кости неког Немањића, ал трновит је то пут.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back