Krishna
Elita
- Poruka
- 24.211
Kog zna,njemu sam pisao jos pre nekoliko godina...meni su prvo pogresili test u jednoj glupavoj americkoj klinici i zamenili uzorak...dostavili mi da sam R1a a moj uzorak zaturila neka studentkinja siparica (ima i na zapadu brljotina jos kako )....na kraju mi poslali pismo gde mi se izvinjavanju i vracaju novac ako nista drugo ili da ponovim test kod njih (onda bilo 320$)...resio da ne ponovim kod njih i da se ne bakcem time...Ipak me uvek zanimalo i intrigiralo i odradim kod YSEQ i 23andMe...ispade da sam E1b-M35.1 ali se isto osecam Srbinom i onda kad sam mislio da sam R1a i sada kada znam da sam E1b...cak naprotiv smatram da to sto mi Srbi imamo i balkanske domorodacke krvi je vise nego jaci argument i ide nama u korist kad neki drugi sovinisti pricaju o autohotonosti na Balkanu a nama kao dosljacima sa Karpata. E haplogrupa se poistovecuje sa siptarskom..ispadose siptari stariji od haplogrupe ...Onda su i gore napomenuti Hitler,Napoleon itd Albanci...Ali na ovaj nacin neki se nesvesno odricu skoro 20% Srba...sta ce ti 'pravi Srbin' R1a koji se poturcio i sad mrzi sve srpsko i neki je Bosnjak a nekog E 'laznog Srbina' koji je krvario za ovu zemlju i narod odbacujes
На табели СДП су резултати 1771 тестираног, од тога су 268 E1b, а то значи да је проценат E1b 15,1% https://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=E
По интернетру се врти прича да Срби имају 20% E1b, међутим математика каже да је 15%, не бих имао ништа против да Срби имају 20% E1b, али то није тачно.
Резултати 300 Херцеговаца још нису убачени у укупну статистику за Србе, а испоставило се да Херцеговци на узорку од око 250 имају око 12%.
Прва тура од 300 Херцеговаца није убачена а да не говорим о новој тури од још 300 Херцеговаца.
Кад се тих 600 Херцеговаца убаце у статистику E1b код Срба може само благо да опадне, можда за 1%, а никако да порасте.
Крајишници за сад имају око 12-13% E1b, а и они су мање тестирани од Црногораца,
Poslednja izmena: