Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i ovo su KOR Vlasine,samo nisu ljudi jos skontali,oni su iz Rumunije vodili ovce i krave preko Poljske do Njemacke i jbg tu ostali,NJEMACKA JE TO BURAZ.

PH908
Heidrick John William Heidrich, b 12 May 1868 d 30 Aug 1938
Kraus Georg Kraus 1615 - 1699 years
Gerlach Christian Gerlach, b. 1760 and d. ?
Roeder Johann Christoph Roeder, b1729 Zellerfeld
Wieber Henry Emil Wieber, b.1834 Saxony; d. 1872
Radig Friedrich Ferdinand Raduegeca 1817 - ca 1860
Melzer Roland Melzer, b. 1943

Imamo i iz Danske jednog
Hertel Hertel, Denmark

Филипе посрбљени Влаше, престани да лажеш самог себе и друге да је I2-CTS10228 словенска хаплогрупа, кад је заправо влашка и њен распоред на Балкану али и шире одговара влашким миграцијама током средњег века.
teško da će da može. osim ako vlahe ne smatraš slovenima. a današnji srpski i hrvatski jezik vlaškim. te nacionalne srbe i hrvate potomcima morlaka.

Kako nema izvora, a Porfirogentit? Ako kaže da im je dao nenaseljenu zemlju, u kojem god broju da su došli, izveli su efekat preplavljivanja :)

Порфирогенитова Сервиа данас

• Population 3,540 (2011)
• Area (km2) 51,603

Области "насељене" Србима у седмом столећу.

Serb_lands_in_the_9th_century.png

Ради се о огромној диспропорцији.
Површина Сервије при Солуну је око тисућу пута мања од "насељене" (приближно 50000 км2).
I2-CTS10228 није могла доћи са Ираклијевим Србима, јер је генетска слика, коју су донели Ираклијеви Срби, превише мала да би се уочила.

Да не улазим у превођење, пошто не знам грчки, и питања да ли је земља, после Авара, напуштена, пуста, запустела или запуштена, оставићу другима.

Али ћу се позвати на скорију историју и вијетнамски, други, корејски и рат у БиХ, где земља, после рата, није ни пуста ни напуштена, него запуштена. А Авари не имаху ни напалм, ни атомску, ни авионе, ни ертиљерију, ни пушке, ни барут, ни тенкове, па нису ни приближно могли да истребе и протерају све становнике, све и да су хтели, а нису, јер ко би им онда служио.

А ту је и начин изражавања, хипербола, која не дозвољава буквално схватање текста.

Историјски подаци не остављају пуно простора хипотези, да је I2-CTS10228 стигла са Ираклијевим Србима.

Prilozi

• Servia.png
    Servia.png
    60,1 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Pa pazi prijatelju,kada kazes "kod rumuna ima dinarika koliko hoces" moras to potkrijepiti argumentima.Etnickih rumuna je jako malo testirano.Na FTDNA imas Romanian project gdje imas najmnaje rumuna .) i na toj listi od preko 400 testiranih imas samo 12 mislim dinarika,od toga koliko sam vidio samo jedan sa oznakom 19 na DYS448 tj. PH908.Ljudi koji su pratili anonimne studije i Ysearch najvise su primjetili dinark sjever vrlo moguci Z16971 marker i Z17855 pa cak i Y4460 kojeg kod nas skoro da i nema.

Kao sto vidis na ovoj karti sa FTDNA ,PH908 je dobro zaobisao Rumune,naravno da ce ga biti i tamo kada se rumuni malo vise budu testirali ali ce preovladavati dinarik Sjever kao sto i sada preovladava,tj. grane vec gore navedene,kao rezultat blizine izvorista dinarika u zakarpatju,Polesju,zap.Ukrajini. gdje i imamo najvecu raznovrsnost grana CTS10228.

PH908
Pogledajte prilog 453977

I2-CTS10228 Istocna Evropa (Rumunija tanka)
Pogledajte prilog 453978

Vidimo i ovde gdje su sve grane od CTS10228,rumuni opet tanki :)
Pogledajte prilog 453979

Na Europediji Rumuni imaju 28% I2*/I2a, e sad koliko juznaka imaju tesko je reci, od 10 do 20 posto, na malom broju markera su im uglavnom radjena istrazivanja. To se sve sasvim lepo uklapa u istrazivanja sada vec pokojnog Djordja Jankovica, da su migracije isle preko Karpata.

Na Europediji Rumuni imaju 28% I2*/I2a, e sad koliko juznaka imaju tesko je reci, od 10 do 20 posto, na malom broju markera su im uglavnom radjena istrazivanja. To se sve sasvim lepo uklapa u istrazivanja sada vec pokojnog Djordja Jankovica, da su migracije isle preko Karpata.
Pa statistika na Eupediji ti i nije bas mjerodavna.To je privatni sajt,ima jako dobrih stvari ali sto se tice statistike jako je povrsno odradjeno.Problem je sto mi imamo jako malo etnickih Rumuna testiranih.Sami rumuni su mjesavina raznih etnickih skupina.Tako imamo skoro vise manjina testiranih.Na FTDNA na Romanian project imamo najmanje Rumuna a imamo skoro 500 na projektu,od toga samo 12 testiranih CTS10228(Y3120).Pogledaj samo rezultate neke za manjine u Rumuniji.

Словаци (Sinteu)

R1a (21) - 60%
I2a Din. (4) - 11.4%
E1b (3) - 8.6%
R1b (2) - 5.7%
J2b M241 (2) - 5.7%
N1c (1) - 2.9%
G2a (1) - 2.9%
J1 (1) - 2.9%

Немци (Palota)

R1b (18) - 56.3%
I2a Din. (7) - 21.9%
I2-M223 (3) - 9.4%
E1b (2) - 6.3%
I1 (1) - 3.1%
G2a (1) - 3.1%
Tako da je pitanje koliko od ukupnog dinarika u Rumuniji pripada etnickim Rumunima.Realnost je da na teritoriji danasnje Rumunije imamo oko 20 % Dinarika sto i nije cudno ako znamo da u Rumunskom jeziku imamo oko 5000 Slovenskih rijeci i veliki broj slovenskih toponima sirom Rumunije.Imamo i solidan procenat grana od R1a (M458 i Z280).Zakljucak je odavno jasan,tamo gdje se pojavljuju ove grane od R1a pojavljuje se i CTS10228 (Y3120) i obratno,tamo gdje nema ovih grana od R1a nema ni CTS10228 (Y3120) i obratno tj. zapadno od rijeke Rajne koja je bila granica Rimskog carstva.Tamo dokle su dosli Sloveni u migracijama pojavljuju se i ove dvije haplogrupe,tamo gdje nisu dosli mi ih nemamo ni 1 %.Tu granicu tacno vidimo na granici Slovenije i Italije gdje se I-CTS10228(Y3120) pojavljuje jos jedino u okolini Trsta u manjem procentu,dalje u Italiji ga vise nemamo kao ni R1a.

Poslednja izmena:
Nemoguće sve pročitati što se napiše na ovu temu. Nekako svi očekuju da je neko upućen u tumačenja DNK rezultata. Evo jasam jedan od onih koi manje to razumiju. Moliobih za razumjevanje. Sve priče nekako fokusirane na period stariji od 1000 godina. Mene više zanima ovaj period od 100 do 1000 godina. Mislim da je i bitniji. Hajse nek neko pojasni u tabeli srpski DNK projekat razliku između Subotića iz Gacka i Subotića iz Ledenica.
Unapred zahvalan

Nemoguće sve pročitati što se napiše na ovu temu. Nekako svi očekuju da je neko upućen u tumačenja DNK rezultata. Evo jasam jedan od onih koi manje to razumiju. Moliobih za razumjevanje. Sve priče nekako fokusirane na period stariji od 1000 godina. Mene više zanima ovaj period od 100 do 1000 godina. Mislim da je i bitniji. Hajse nek neko pojasni u tabeli srpski DNK projekat razliku između Subotića iz Gacka i Subotića iz Ledenica.
Unapred zahvalan
Pa razlikuju se na 4 markera.Pogledaj markere ove dvojice iz Ledinaca kako se poklapaju i pogledaj ovog iz Gacka.Imali su zajednickog pretka prije oko 1850 god jer pripadaju I2 PH908 grani.Da bi bas odredili bliskost trebali bi obojica uraditi testiranje na SNP u YSEQ da vide kojoj grani pripadaju u okviru PH908.
Prezime ne znaci uvjek neki trag kada su ova istrazivanja u pitanju.Imas npr. jedno malo selo u Crnoj Gori odakle poticu 4 razlicita prezimena a svi su imali zajednickog pretka u zadnjih par stotina godina,i oni su to znali i prije a genetika samo potvrdila.

Hvala na odgovoru, e sad nek mi neko pojasni ovu Celu grupu I2 DS PH908 nekakomi ona nerazvrstana u odnosu na neke grupe . I drugo pitanje štabise dobilo u istraživanju kadabi se radio veći broj markera naprimer 67 ili 111 . bili u tom slučaju lakše bile određivane veze između određenih grana u nekoj lozi. Nadamse dasam ispravno postavio pitanje. Nezamjerite ako nešto neštima... Unapred hvala!

Hvala na odgovoru, e sad nek mi neko pojasni ovu Celu grupu I2 DS PH908 nekakomi ona nerazvrstana u odnosu na neke grupe . I drugo pitanje štabise dobilo u istraživanju kadabi se radio veći broj markera naprimer 67 ili 111 . bili u tom slučaju lakše bile određivane veze između određenih grana u nekoj lozi. Nadamse dasam ispravno postavio pitanje. Nezamjerite ako nešto neštima... Unapred hvala!
PH908 se nalazi nizvodno od S17250 i ima vise podgrana.Ovde na YSEQ ti je najbolje to prikazano,to su grane A5913,PH3310 (PH1012)A13912,Z16983 (A493-Y6651,A8740).Ides skroz dole na dnu stabla http://www.yseq.net/product_info.php?products_id=11788

E sad izdvojis 18 dolara :) i posaljes ovde zahtjev,http://www.yseq.net/product_info.php?products_id=32650
Naravno postoji opcija da ne pripadas nijednoj ovoj grani,onda te obiljeze sa zvjezdicom trenutno.

"Дакле, исходи по различитим рачуначима сугеришу да је удео генетике која је вероватно највећим делом дошла са Словенима, прелази преко 50%, тј. креће се негде до 55% зависно од рачунача, особе и региона из ког тестирана особа потиче. "

Opet neko pokušava da objasni šta je bilo pre mnogo vekova analizirajući uzorke danas živih ljudi i upoređujući njihove procente.

"Дакле, исходи по различитим рачуначима сугеришу да је удео генетике која је вероватно највећим делом дошла са Словенима, прелази преко 50%, тј. креће се негде до 55% зависно од рачунача, особе и региона из ког тестирана особа потиче. "

Opet neko pokušava da objasni šta je bilo pre mnogo vekova analizirajući uzorke danas živih ljudi i upoređujući njihove procente.
Српски генетски склоп – Колико смо Словени?
Наслов је колико смо Словени, а не какви су били Словени.

Filipi hvala ti mnogo očito sam ja preskočio mnogo lekcija, a temame zanima. Evo da budem konkretan mene zanima grananje familije približno od 8 do 15 generacija unazad eventualno do 30 generacija. Mislim da ići dublje u prošlost je ravno iluziji bar u ovom trenutku. Pa ako netražim previše kako se tumače oni markeri u tabeli (konkretno govorim o tabeli srpski DNK). kako da znaš da taj marker određuje konkretnog pretka. Imali tabela u kojoj bi se znalo ovo je naprimer moj DNK i DNK nekog rođaka... i da se odredi stepen srodstvs. i još bunime akose kaže da ima naprimer 13 kolena između nas. Kako odrediti dali je to 6mojih i 7 njegovih ili je 5+8. Imali načina to raščlaniti ili bi trebalo ubaciti i "kontrolnog" rođaka sa obadvije strane... Nadamse dasi upučeniji od mene još jednom hvala...

Filipi hvala ti mnogo očito sam ja preskočio mnogo lekcija, a temame zanima. Evo da budem konkretan mene zanima grananje familije približno od 8 do 15 generacija unazad eventualno do 30 generacija. Mislim da ići dublje u prošlost je ravno iluziji bar u ovom trenutku. Pa ako netražim previše kako se tumače oni markeri u tabeli (konkretno govorim o tabeli srpski DNK). kako da znaš da taj marker određuje konkretnog pretka. Imali tabela u kojoj bi se znalo ovo je naprimer moj DNK i DNK nekog rođaka... i da se odredi stepen srodstvs. i još bunime akose kaže da ima naprimer 13 kolena između nas. Kako odrediti dali je to 6mojih i 7 njegovih ili je 5+8. Imali načina to raščlaniti ili bi trebalo ubaciti i "kontrolnog" rođaka sa obadvije strane... Nadamse dasi upučeniji od mene još jednom hvala...

A jesi li se ti testirao ili neko od tvojih ?

A jesi li se ti testirao ili neko od tvojih ?

Nisam pokušavam da odredim štaje optimalno zbog cene . Da nebude posle eh jasam hteo ovo e sad ponovo i doplati još toliko....
A drugo moram i ja da nahvatam neke iz svoje loze da se priključe. Trebalobi dasmo udaljeni od Subotića iz Gacka nekih 200 godina. A možeš samo one koji imaju šušku... A vremena kokuzna...

Poslednja izmena:

Сајт и форум који је чини ми се посвећен рекламирању црне горе и црногораца као јединог изворишта и исходишта Срба и Српства. Нађе се и понешто честито о "остатку" али се читалац не може одбранити од црногорштине, која год тема да се узме погледати, ето нас тамо, и свака хапло-група и налаз вуче доље. тако је бар према писању многих, нарочито добро котираних профила на форуму, као и међу објављеним текстовима на сајту.

Nisam pokušavam da odredim štaje optimalno zbog cene . Da nebude posle eh jasam hteo ovo e sad ponovo i doplati još toliko....
A drugo moram i ja da nahvatam neke iz svoje loze da se priključe. Trebalobi dasmo udaljeni od Subotića iz Gacka nekih 200 godina. A možeš samo one koji imaju šušku... A vremena kokuzna...

Pa ako znas da si u srodstvu sa tim Suboticima iz Gacka onda si I2-PH908 Hg.Zanimljivo Subotic iz Gacka ima poklapanja jedino sa Dobrowits/Добровић католик Grosspetersdorf/Градишће/Аустрија I2 DS I2-PH908,sto mozes vidjeti pod brojem 5 na tabeli http://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=I2 DS.Ali ni to ne mora znaciti nista jer se radi o 23 markera samo.Sakupi vise muskaraca sa oceve strane tj. rodjake i neka se jedan testira na YSEQ ili FTDNA i tek onda mozes dalje istrazivati sto tebe interesuje.I ne moras kopati po grobovima :)

Сајт и форум који је чини ми се посвећен рекламирању црне горе и црногораца као јединог изворишта и исходишта Срба и Српства. Нађе се и понешто честито о "остатку" али се читалац не може одбранити од црногорштине, која год тема да се узме погледати, ето нас тамо, и свака хапло-група и налаз вуче доље. тако је бар према писању многих, нарочито добро котираних профила на форуму, као и међу објављеним текстовима на сајту.

Pa prijatelju ogromna vecina Srba vuce porijeklo iz Hercegovine i Crne Gore.To je jednostavno tako :).I moji su vec vise od 200 godina u sjeveroistocnoj Bosni ali smo imali usmena predanja da smo iz Hercegovine ili CG.Kada sam se testirao to se i pokazalo jer imamo potpuna poklapanja sa jednim bratstvom iz stare Hercegovine tj. dvojicom testiranih koji su iz tog mjesta.I danas tamo zive ti moji dalji rodjaci.Tu su i prve srpske drzave nastale kada su se Srbi spustili na balkan i gdje ih spominju i Ajnhard i Porfirogenit.

Poslednja izmena:

Djelimično mogu sa vama da se složim. Ali činjenice polako isplivavaju neumoljivo. Ako pročitaš Knjige od Aškrabe Zagorskog. Biće ti jasno mnogo više naročito ako izvršiš preklapanje sa saznanjima sa ovog sajta. Tako samo da parafraziram Aškrabu Nekada se Zelengora zvala Crna Gora, i toponim je prenešen na jug usled migracija. Neki su se vratili na sjever . Tako da je tu teoriju potvrdila geneologija. Kako reče Filipi u svom postu o genetskoj razdvojenosti Subotića iz Ledenica i Gacka od 1850 godina. A uskoroću i ja preklopiti svoj test pa vidjećemo rezultate... Naravno pod uslovom da mi neka baba nije bila radodajka ... pozdrav svima i nemojte prosipati žuč jer život ide dalje....

- - - - - - - - - -

Pokušaj pronaći knjige od Petar Aškraba Zagorski, a ima malo i na youtube

Interesuje me, ako muškarac jedne haplogrupe primi transfuzijom krv muškarca druge haplogrupe (ista krvna grupa, različita haplogrupa), da li, nakon te transfuzije, muškarac koji je primio krv ima istu haplogrupu kao i ranije ili postoji mogućnost da mu krv koju je primio promeni haplogrupu, ako npr. uradi analizu DNK i određivanje haplogrupe davanjem uzorka iz krvi?

Interesuje me, ako muškarac jedne haplogrupe primi transfuzijom krv muškarca druge haplogrupe (ista krvna grupa, različita haplogrupa), da li, nakon te transfuzije, muškarac koji je primio krv ima istu haplogrupu kao i ranije ili postoji mogućnost da mu krv koju je primio promeni haplogrupu, ako npr. uradi analizu DNK i određivanje haplogrupe davanjem uzorka iz krvi?
Ako primis krv od npr. Johny Deep_a odmah te salju u Holivud sta si da si.

Одлично запажање. Углавном су на том форуму људи пореклом из Црне Горе и Херцеговине, који једноставно немају појма о историји тих области. Да су и мало читали историјску литературу, знали би да је читава област данашње Црне Горе и Херцеговине заправо једно велико усељеничко подручје где се становништво од раног средњег века до данас више пута, скоро у потпуности мењало. Већина племена у Црној Гори развила се из катуна Влаха и Арбанаса, досељених на те просторе у периоду од 12/13-15/16. века. О томе постоје тоне и тоне докумената. Зета је у време Балшића и Црнојевића преплављена влашким, а нарочито арбанашким елементом. То је до те мере изражено да сами Млечани називају Горњу Зету ''Црнојевићевом арбанашком земљом''. Доња Зета, данашње црногорско приморје, налази се од тридесетих година 15. века под млетачком влашћу.и у саставу је Млетачке Албаније (Albania Veneta). Што се тиче простора Херцеговине о томе се на тзв. форуму ''Порекло'', такође може наћи гомила бесмислица, које немају везе са реалношћу. Да је ико од тих форумаша само погледао дефтер из 1585., знао би да је 90% Херцеговине у то време већ исламизовано и да је данашње православно становништво огромном већином досељено касније из разних делова Османског царства и то углавном током 18. века. Дакле, из дефтера се јасно може видети да православно становништво крајем 16. века у значајнијој мери живи само у долини Требишњице, мада је и та област мешана: има и муслиманских села, плус градови Требиње и Клобук са изразито муслиманском већином. Православних храмова на читавој територији Херцеговине има свега 2 (словима два): Тврдош и Житомислић. Велика демографска промена наступа после Морејског рата када Херцеговина бива жестоко опустошена нападима Млечана и када муслиманско становништво страда и бива у великој мери расељено. Тек тада, дакле у 18. веку, долази до репопулације те области: православно становништво се насељава из разних крајева, а католички Морлаци, данашњи Хрвати силазе са планинског масива Далмације према Шкуторији и долини Неретве где и данас обитавају. Тако имамо ситуацију да је 1585. године, процентуални однос муслимани : православци : католици 90 : 5 : 5, а данас је тај однос отприлике 25 : 20 : 55. Дакле, потпуна промена становништва у односу на средњи век. Ја лично мислим да су бајке о пореклу из тих крајева настале углавном из жеље да се пронађе неки имагинарни континуитет са становништвом раносредњовековних склавинија које су некада давно постојале на том простору (Дукља, Травунија, Захумље, Паганија), међутим проблем је што данашње становништво на том простору једва да има икакву везу са раносредњовековним. Све у свему већина уписа на тзв. форуму ''Порекло'' је уствари списак лепих жеља, без неке воље да се утврди објективна истина.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back