Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razumeti i nije toliko teško, a teža je analiza i implementacija. Čitaš nešto iz fizike kao npr. moment sile i sve ti je jasno, a onda uzmeš da napraviš stolicu, pa kreneš, prosto iz zezanja, da računaš malo da bi video koliko si shvatio, pa onda zaista shvatiš koliko ne znaš.

Управо у томе и јесте ствар, џаба читаш када ти ништа није јасно! Само што мени чини да ти ипак не схваташ колико не знаш.

Pribislave, uozbilji se i ponašaj se normalno. Toliko praviš budalu od sebe u poslednje vreme da postaje indikativno.
Ti tvoji pokušaju ismevanja mene ili bilo koga drugog, najviše govore o tebi.

Праштај добри Кронине, није ми била намјера да те исмевам, мој пријеђашњи грохот би изазван оксимороном који си написао. Него хајде за промјену прозбори коју и о ГГ, ипак је то тема.

jbt mlatite praznu slamu a nema odgovora na moje pitanje sa prosle strane
Рекао ти је човек све, а ево ти и илустрација.
4000 године удаљености, спокојан буди. :mrgreen:
457Dc9e.png

Праштај добри Кронине, није ми била намјера да те исмевам, мој пријеђашњи грохот би изазван оксимороном који си написао. Него хајде за промјену прозбори коју и о ГГ, ипак је то тема.

Ja sam ti već oprostio, odavno, jer verujem da to ne radiš namerno. Da pričam sa tobom o GG, nažalost, nema smisla, jer se nisi se pokazao kao čovek koji ume da razmišlja proaktivno i analizira stvari. Kad sam ti poslednji put zamerio na plasiranju jednodimenzionih zaključaka toliko si se uznemirio da još uvek nisi u stanju da mi se normalno obraćaš, iako sam ti se nekoliko puta javno izvinio zbog toga. Toliko negativne energije si počeo da odašilješ, da mi se ne mili da o bilo čemu pričam sa tobom.

Ja sam ti već oprostio, odavno, jer verujem da to ne radiš namerno. Da pričam sa tobom o GG, nažalost, nema smisla, jer se nisi se pokazao kao čovek koji ume da razmišlja proaktivno i analizira stvari. Kad sam ti poslednji put zamerio na plasiranju jednodimenzionih zaključaka toliko si se uznemirio da još uvek nisi u stanju da mi se normalno obraćaš, iako sam ti se nekoliko puta javno izvinio zbog toga. Toliko negativne energije si počeo da odašilješ, da mi se ne mili da o bilo čemu pričam sa tobom.

Не мораш са мном добри Кронине, има овде и других људи, а видим и да те јако боли када ти укажем колика си незналица. Али ваљало би да се, прије свега због себе, укључиш у причу и научиш нешто, јер до сада нажалост ништа памјетно ниси написао. А то ће имати и други позитиван ефекат, јер ће знање које стекнеш утицати у неком степену и на смањење комплекса које вучеш, па нећеш морати да се кријеш иза неких логичких гријешака у недостатку аргумената везаних за ГГ.

Изгледа да је Динарик ипак несумњиво словенског поријекла на нашим просторима.
Шта ли ћемо сада браћо аутохтонисти? Сућут свима. :pop:

I2a-Din in 900s AD Poland
This is now the oldest known sample of I2a-Din in ancient DNA, right?:

http://www.anthrogenica.com/showthread.php?6522-Early-Medieval-aDNA-from-Poland-coming-soon&p=255823&viewfull=1#post255823
Niemcza_13 (900-1000 AD), I2a1b2-L621+, mtDNA J1c3e1

Location of Niemcza (to the west of Krosno):
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Niemcza
mapa-Millenium-Plus-Hanna-Kocka-ryc1.bmp

Pa to zna 95 % ljudi koji prate ova istrazivanja od pocetka.U svakom slucaju pridruzujem se saucescu posebno starim ilirima bosnjacima,sekunda im je falila da budu Iliri :) :) :)

Mora se reći da je ovo Bela Hrvatska iz izvora.
...
Neolithic Transition in the Balkans proved to be genetically a diverse process (with differing genetic
variation in Vlasac, Lepenski Vir and Vinˇca-Belo Brdo) and, in the light of the current data, simplistic
models of Neolithic spread might need to be reconsidered, especially to add variable migration
speeds, temporal fluctuations and relaxing the assumption of the saturated carrying capacity.

Poslednja izmena:
Famozna Bela Hrvatska je dosta rastegljiv pojam koji se veoma teško definiše na terenu u svojim vremensko-prostornim granicama.
Ima jedan izvor koji je precizno locira severozapadno od Češke.

- - - - - - - - - -

Ти сад оде на скроз другу тему, моја поента је била да не можеш написати глупост (да је Корош култура проистекла из Винчанске), и очекивати да нико не реагује на њу. Ако не познајеш довољно неку тему немој писати о њој пре него провериш све чињенице. Корош култура је истовремена са Старчевачком, тачније може се сматрати регионалном варијантом Старчевачке културе, и настала је око 1000 година пре Винчанске културе, па није могла проистећи из исте. За Винчанце се слажем, они су представљали нови талас неолитског становништва са југоистока Балкана, што јасно показује њихова материјална култура. Сопотска култура је са друге стране истовремена са Винчанском, и иако је сигурно било интеракције између две културе, не може се рећи да је Сопотска култура проистекла из Винчанске.
Možda sam se ovde malo nespretno izrazio, ali ovaj novi rad potvrdi ono što sam tvrdio.
Nemamo smene populacija.
Dominantne su interakcije populacija i kultura.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back