Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam šta želite da postignete štelovanjem rezultata.
Treba se držati istine ma kakva bila, a ne prilagođavati je željama.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Њемча
Ovo je severoistočno, a ne zapadno od Češke, i ne može se nikako dovesti u vezu ni sa Bojkom ni sa Belom Srbijom.

U 7. veku očekujemo Srbe između Sale i Labe.
Ovo je mnogo istočnije.
Pa ko ti je spominjao Cesku.Jasno sam napisao Niemcze jugozapadna Poljska na granici sa Ceskom.I sa tu se odmah u blizini Niemcza i te oblasti nalazila Bojka.

svakako su bili malobrojni posto su dobili da nasele manje od polovine provincije Dalmacije. Mada je moguce da je vojnicka elita sa hrvatskim imenom kontrolisala dovoljno veliki prostor naseljen takozvanom slovenskom masom koja jos nije bila izdiferencirana u ono sto danas racunamo pod narodima. Avari, Huni i Bugari su imali istu takvu istoriju. Ne vidiim nikakvu prepreku da se to pravilo primeni na Hrvate pa i na Srbe.

Контролишу део Панонских Словена од Томислављевог времена (тзв. ''Панонска Хрватска'') и ту евентуално можемо говорити о некој ''словенској маси'' будући да је у тим областима била нешто јача концентрација Словена. Неретљани им гравитирају од 10-ог века, али Неретљани су нарочито малобројно племе насељено тек у три жупе између Цетине и Неретве: Расток, Мокра и Дален. Дакле ту нема говора о некаквим ''масама''. Поента приче је да главни носиоци хаплогрупе I2a-dinaric нису ни ови први ни они други и трећи, већ икавски Морлако-Шкутори који до пре пар векова нису знали да бекну две речи на 'рваЦком (словинском), а она два шкуторска кретеноида са фхр-а покушавају управо њих да представе као изворне Хрвате из Беле Хрватске. Мислим, не кажем ја да то нису Хрвати...јесу, ал' од ''стољећа деветнаестог'' :rotf:

Контролишу део Панонских Словена од Томислављевог времена (тзв. ''Панонска Хрватска'') и ту евентуално можемо говорити о некој ''словенској маси'' будући да је у тим областима била нешто јача концентрација Словена. Неретљани им гравитирају од 10-ог века, али Неретљани су нарочито малобројно племе насељено тек у три жупе између Цетине и Неретве: Расток, Мокра и Дален. Дакле ту нема говора о некаквим ''масама''. Поента приче је да главни носиоци хаплогрупе I2a-dinaric нису ни ови први ни они други и трећи, већ икавски Морлако-Шкутори који до пре пар векова нису знали да бекну две речи на 'рваЦком (словинском), а она два шкуторска кретеноида са фхр-а покушавају управо њих да представе као изворне Хрвате из Беле Хрватске. Мислим, не кажем ја да то нису Хрвати...јесу, ал' од ''стољећа деветнаестог'' :rotf:

Za vreme postojanja Bele Hrvatske su ipak bili reprezentativna sila, to potvrdjuju i brojni istorijski izvori. Postoje materijalni odkazi o njihovom bitisanju u rejonu zapadne Ukrajine, oko Lavova, gde je po mom misljenju i doslo do susreta sarmatskih Hrvata sa prvobitnom slovenskom masom.. Ali Hrvati ne bi bili ono sto jesu da u sve ne ubace svoju famoznu mitomaniju kako bi se prikazali velikim u sopstvenim ocima.

http://www.slobodnadalmacija.hr/nov...hrvat-niti-su-hrvati-stigli-u-stoljecu-sedmom

Za vreme postojanja Bele Hrvatske su ipak bili reprezentativna sila, to potvrdjuju i brojni istorijski izvori. Postoje materijalni odkazi o njihovom bitisanju u rejonu zapadne Ukrajine, oko Lavova, gde je po mom misljenju i doslo do susreta sarmatskih Hrvata sa prvobitnom slovenskom masom.. Ali Hrvati ne bi bili ono sto jesu da u sve ne ubace svoju famoznu mitomaniju kako bi se prikazali velikim u sopstvenim ocima.

http://www.slobodnadalmacija.hr/nov...hrvat-niti-su-hrvati-stigli-u-stoljecu-sedmom
Ovog profesora su jos napali da nije pravi domoljub :)

Све је то ипак доста магловито. Ако говоримо о територијалном опсегу Беле Хрватске језгро је највероватније било у јужној Пољској и можда је евентуално качило данашњу западну Украјину. Говора нема о територији попут оне која је представљена на карти. Имам осећај да је ту карту израдио познати митоман-картограф Wikiceha.

Imam pitanje za dobre poznavaoce geneticke geanologije: Nisam se testirao ali znam da sa oceve linije pre 200 godina sigurno dolazimo od Kuca Drekalovica.
Znaci EV13. Poslednje otkriveno o njima je da su grana Z16661
Pitanje, koliko je to pobogu daleko od siptara, odakle bi mogla biti ta grana, itd. Hvala unapred

Близак си са Шиптарима који су хаплогрупа E, далеко си од Шиптара који су I, J, G, R, N, Q, T... То ти је укратко.

Pa @Vuk Gorski,kako mozes covjeku objasnjavati,citiram "ako je Hg E,onda je blizak albancima".Jos nisam u zivotu sreo da nekoga interesuje neka tema nekoliko godina a da nista nije naucio.Nevjerovatan slucaj.
Kakve veze ili kakva je to bliskost Vasojevica E V13 PH1246 sa nekim od albanaca ,nema skoro nikakve.Kakve veze ima Dizdarevic iz Tesnja sa Albancima,pripada E V13 FGC11450> CTS11286,jedinu bliskost ima sa njemackom porodicom Enderle na jugozapadu Njemacke i sa jednim Ukrajincem i Bugarinom.
Daj nauci osnovne stvari vezano za ovu temu,meni bude neprijatno kad citam umjesto tebi da bude :)

@filipi

Јел си ти дечко глуп или се правиш глуп ?

Pa @Vuk Gorski,kako mozes covjeku objasnjavati,citiram "ako je Hg E,onda je blizak albancima".

Јел добро видиш или треба да ти подебљам ?

Нисам рекао да је ''близак Албанцима'', него да је близак Албанцима са хаплогрупом Е и не видим шта сам погрешно написао.

Kakve veze ili kakva je to bliskost Vasojevica E V13 PH1246 sa nekim od albanaca ,nema skoro nikakve.Kakve veze ima Dizdarevic iz Tesnja sa Albancima,pripada E V13 FGC11450> CTS11286,jedinu bliskost ima sa njemackom porodicom Enderle na jugozapadu Njemacke i sa jednim Ukrajincem i Bugarinom.

Под условом да тај ''неки од Албанаца'' припада хаплогрупи Е, блискост је то што и Васојевић припада истој тој хаплогрупи.

Daj nauci osnovne stvari vezano za ovu temu,meni bude neprijatno kad citam umjesto tebi da bude :)

Дај престани да тролујеш.

Poslednja izmena:
Pa nisi morao da mi objasnjavas da sam blizi Albancu haplogrupe E nego Albancu haplogrupe J

Добро, али тако си поставио питање: ''колико је то далеко од Шиптара'' ?

Zanimalo me je koliko je grana Kuča Z16661 udaljena od njih

Али од којих ? И Албанци који су хг E припадају разним подгранама те хаплогрупе.

Ima li ove Z16661 jos negde u srednjoj, zapadnoj Evropi?

То стварно не знам. Мораћеш да погледаш на Yfull-y.

Pa nisi morao da mi objasnjavas da sam blizi Albancu haplogrupe E nego Albancu haplogrupe J
Zanimalo me je koliko je grana Kuča Z16661 udaljena od njih
Ima li ove Z16661 jos negde u srednjoj, zapadnoj Evropi?
Imas jednog na FTDNA Damianov Kosta, Mrazetsi, Tryavna region, Bulgaria Z16661i jedan Benton ali ne pise odakle je.
Moras znati da i kod Albanaca postoji vise grana EV13,i izmedju njih samih ima na hiljade godina razlike.EV13 se nalazi po cijeloj Evropi,imamo i milione nosilaca u Istocnoj Evropi.Grana koju imaju npr. Vasojevici mislim da nema jos nijedan testirani Albanac,udaljena na hiljade godina od grana EV13 kod albanaca.Onda najbolji ti je primjer ovaj Dizdarevic iz Tesnja.Ima jako rijedak marker E V13 FGC11450,CTS11286.Jedinu bliskost ima sa starom Njemackom porodicom Enderle koja je porijeklom iz jugozapadne Njemacke ,vec oko 600 godina imaju zapise o precima.Pored njih ima bliskost jos sa jednim Ukrajincem i jednim ili dvojicom Bugara.

Koja Bojka?
Odakle ti to?
Pa mnogi se istoricari razmimoilaze oko polozaja Bele Srbije (Bojke) izmedju 7 i 10 vijeka.Vecina ih smatra da se nalazila na granici danasnje Njemacke i Poljske.U samoj blizini ovog nalaza CTS10228 iz Niemcza u Jugozapadnoj Poljskoj iz 9 ili 10 vijeka.Bez obzira sto je to samo pretpostavka jako je zanimljivo jer je CTS10228 jezgro srpskog naroda danas na balkanu i mnogo se toga poklapa sa istorijskim izvorima.
https://sr.m.wikipedia.org/sr/Бела_Србија

Pa mnogi se istoricari razmimoilaze oko polozaja Bele Srbije (Bojke) izmedju 7 i 10 vijeka.Vecina ih smatra da se nalazila na granici danasnje Njemacke i Poljske.U samoj blizini ovog nalaza CTS10228 iz Niemcza u Jugozapadnoj Poljskoj iz 9 ili 10 vijeka.Bez obzira sto je to samo pretpostavka jako je zanimljivo jer je CTS10228 jezgro srpskog naroda danas na balkanu i mnogo se toga poklapa sa istorijskim izvorima.

:roll:

Taj grad nije ni blizu granice sa Nemačkom. Niko nikad nije tu locirao Belu Srbiju.

Prilozi

• 375px-Poland_adm_location_map.svg.png
    375px-Poland_adm_location_map.svg.png
    60,7 KB · Pregleda: 6
:roll:

Taj grad nije ni blizu granice sa Nemačkom. Niko nikad nije tu locirao Belu Srbiju.
Naravno da je blizu,oko 140 km od Njemacke granice i oko 30 od Ceske i naravno da neki istoricari misle da je Bela Srbija (Bojka) bila na granici danasnje Poljske i Njemacke,vise juzno,i naravno da se radi o pretpostavkama kao sto sam i naveo,a sto je najvaznije, da imamo trenutno najstariji nalaz L621,CTS10228 iz 9 ili 10 vijeka bas na ovoj lokaciji :)

imamo trenutno najstariji nalaz L621,CTS10228 iz 9 ili 10 vijeka bas na ovoj lokaciji :)

Taj nalaz nije I2-CTS10228+, već je I-L621>S23314+ , pisali su poznavaoci I2a haplogrupe na forum poreklo. Za sada najstariji nalaz I2-CTS10228 pronađen je u 9. veku u rano mađarsko grobnici u Karosu. Ukupno je nađeno u toj grobnici četiri nalaza, dva su bila I2-CTS10228 i dva R1b-U106.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back