Pravi Vlah
Iskusan
- Poruka
- 5.024
Ја те питам једно, а ти ми одговараш друго, односно избегаваш одговор. Али, мене не можеш да мунташ, имам ја више од 25 година искуства са таквима који избегавају одговоре.
Дакле, моје питање је било: наведи ми бар један рад у коме је доказано да је I2a уопште био присутан на Балкану пре доласка Словена, односно наведи ми бар један рад у коме је доказано да је I2a била присутна на Балкану од задњег леденог доба па до данас.
Узгред, то може даа буде најједноставније објашњење, али научна објашњења најчешће нису тако једноставна, а наука не тежи једноставним већ веродостојним објашњењима, а то о чему ти говориш није нимало веродостојно.
Оно што сам раније рекао јесте тачни и једини одговор на твоје питање. Постоје у професионалној литератури десетак научних радова који сви почивају на тој хипотези и о којој изричито говоре. Овај горе је само један. А нема -- сем међу аматерима -- другачије хипотезе у вези са I2a. Твоје искуство као и твоја кометентност у вези са науком ме остављају разочараним.