posle reci da si normalan. šta me briga za tuzlu. umešao sam se jer moderator ne čisti ovu temu a vi nastavljate. jesil pročitao šta kvotiraš? )Gdje su dokumenti o ikavici pravoslavnih Srba u 17. v. oko TUzle i Sarajeva?
pa kave to veze ima seronjo. pokušao sam da mu opišem rečnik tog sela.a ti si onda premudro "zaključio" to što sad pišeš.Tamo se govori novostokavska ikavica, a ti leksik iz venetskog dijalekta (punta, škatula) si trpao u cakavicu, Culjak ti se onaj cudio sta lupas. Bolje ti je da se pokrijes po usima jer nemas pojma. Jadnice, otvori dalmatinskog Srbina, napisao je rad "Vinogradarska leksika Bratiskovaca", pa vidi sta sve dolazi iz venetskog dijalekta.
stavi prst na čeopnu šupljinu pa se priupitaj kako govornik nekog dijalekta može književno kvalifikovati svoj govor. on može znati jezik bolje od kniževnika a ne nemati pojma o književnoj kvalifikaciji. da li su stanovnici sela mavica započinjali rečenicu 1960 godine sa naprimer "ća triba?". moj odgovor je da. mogu da pogrešim u sećanju.
e sad odakle njima takav ikavski je pitanje. činjenica je da su okolo sva ijekavska sela ( otišić, baljci, štikovo).