Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"I have never worked with a more complicated material. But it was worth every hour in the laboratory. I could use the DNA from the Kumtepe material to trace the european farmers back to Anatolia. It is also fun to have worked with this material from the site Kumtepe, as this is the precursor to Troy,"
http://www.sciencedaily.com/releases/2016/01/160104130824.htm

Zaključak je ono što piše.
U "Pratroji" imamo povratni talas neolićana iz Evrope. Verovatno Balkana.
Evo google prevoda.
"Ја никада нисам радила са компликованије материјала. Али вредело сваки сат у лабораторији. Ја би ДНК из Кумтепе материјала у траг Европској пољопривреднике вратио у Анадолију. Такође је забавно да радим с овим материјалом из сајт Кумтепе, јер је то претеча Трои, "

Баби се снило оно што јој мило! Уместо да користиш овакве траљаве преводе са Google Translate боље мало понаучи енглески, или бар мало боље научи како да користиш Google Translate да би добио боље преводе. Реченица "I could use the DNA from the Kumtepe material to trace the european farmers back to Anatolia" не значи оно што би ти волео да значи, а што си горе написао, већ значи да аутор каже да би ДНК из Kumtepe-а могао искористити да следи траг европских фармера уназад (кроз историју) до Анадолије. Оно "back" у тој реченици не значи "назад", већ је саставни део глагола "trace back" који значи "следити уназад". Дакле, ни о каквом повратном таласу он не говори, то ти поново сниваш.

Poslednja izmena:
Баби се снило оно што јој мило! Уместо да користиш овакве траљаве преводе са Google Translate боље мало понаучи енглески, или бар мало боље научи како да користиш Google Translate да би добио боље преводе. Реченица "I could use the DNA from the Kumtepe material to trace the european farmers back to Anatolia" не значи оно што би ти волео да значи, а што си горе написао, већ значи да аутор каже да би ДНК из Kumtepe-а могао искористити да следи траг европских фармера уназад (кроз историју) до Анадолије. Оно "back" у тој реченици не значи "назад", већ је саставни део глагола "trace back" који значи "следити уназад". Дакле, ни о каквом повратном таласу он не говори, то ти поново сниваш.
Opet manipulišeš.
Objasni smisao tvoje rečenicei u čemu se razlikuje od onoga što sam ja rekao.
I kad kasnije kroz istoriju, u Vinči već imamo bakarno doba.

Stvari su prilično jasne. I ne samo po ovom nalazu.
Imamo evropske farmere u Anadoliji.

Ovde imamo H2a mtDNA, koja dosad nije pronađena u anadolskom i bliskoistočnom neolitu. Kada se tome doda da immao više nalaza I Y DNA, H5 mtDNA...

Poslednja izmena:
Opet manipulišeš.
Objasni smisao tvoje rečenicei u čemu se razlikuje od onoga što sam ja rekao.
I kad kasnije kroz istoriju, u Vinči već imamo bakarno doba.

Stvari su prilično jasne. I ne samo po ovom nalazu.
Imamo evropske farmere u Anadoliji.

Ovde imamo H2a mtDNA, koja dosad nije pronađena u anadolskom i bliskoistočnom neolitu. Kada se tome doda da immao više nalaza I Y DNA, H5 mtDNA...

Ако теби самом то није јасно онда нема сврхе објашњавати. И генерално, теби нема сврхе било шта објашњавати јер се понашаш као да си аутистичан и дислексичан.

Мој савет ти је да пронађеш неку млађу професорку енглеског, па да она тебе подучи енглески, ти њу историју, генетику или шта већ, и ко зна шта све позитивно може из тога да испадне, можда и овде почнеш на исправнији начин да гледаш на ствари ако се ослободиш тога што те стеже и отвориш нове видике. :D

Jednom sam naznaznačio Langobarde kao germansko pleme u kontaktu sa Belim Srbima.
Pogresio sam.
Ipak su u pitanju Ostrogoti.
Za vreme boravka u Panoniji.
...
Subgroup: I2a2b (I-Y13338) L161+ Y13338+ Y13331+ etc., FGC7107-/S2639- (also L1498- PF4135- etc.)
Name: Not Disclosed
Kit Number: N55539
Most Distant Ancestor: Böge(Phrygian Origin Suggested)
Marker Location: Ankara, Turkey
Lat, Lng: (39.8333664, 32.86974)

Poslednja izmena:
Kor legendo! 624 strane je dostigla ova tema :)

Ne samo to.Cinjenice i informacije koje su se pojavile na ovoj temi su se masovno rasirile i na ostalim forumima u regionu.Mnogima je sve ovo bilo nejasno,a danas je vec druga stvar.Steta sto nema vise nekih forumasa kao sto su Jerkovic S. koji nisu imali zivce da se raspravljaju sa raznim kompleksasima koji su shvatili ovu temu kao neku bitku pa su lupali ovde nevjerovatno.

Drago mi je da se nakon početne šovinističe euforije koja je vladala među balkanskim indijancima, bratskim narodima i narodnostima, na kraju ipak došlo do kristalizacije znanja i shvatanja da su svi narodi na ovim našim prostorima vrlo srodni. Znam da se mnogima takav razvoj ne dopada ali je začeće svakog zla povezano sa neistinom i lažima. Što je manje neistina, to je manje i zla.Do Boga se dolazi jedino putem istine.

Zadnjih nekoliko godina ne idem po raznim forumima "u regionu", pa ne pratim tamošnja pisanija.

Postoji jedan problem kada je tema jako dugačka. Ako tražis neku poruku koja je objavljena pre godinu dana, teško da ćeš uspeti da je nađeš. Ideja o pokretanju nastavka teme ne rešava problem. Zapravo, može ga rešiti na par meseci ali onda sve dolazi na staro.Zato je bolje neka ide preko 1000 stranica :)

Ne mislim da je to loše.
U ovoj oblasti je bilo dosta lutanja, i tek je prošle godine počela kristalizacija.
Pomak zbog sve većeg broja analiza drevnog DNA, otkrivene nove I2a SNP podgrupe, imamo detaljniju(iako još uvek nedovoljno) analizu srpske mtDNA...

Ipak, veliki vakum za ovu oblast, na globalnom nivou, je crna rupa na Balkanu što se tiče drevne DNA.
Krajem prošle godine imamo dva grčka mezolitska mtDNA, koji su K1, pa cela priča o anadolskom poreklu neolita postaje upitna...

off topic

Ne, ali ono fora ne treba biti rob prošlosti. Istorija nije bitna i sl.
A onda u Hagu, u uvodnoj reči Karla kaže Sloveni proterali Albance sa Kosova.
Bio sam šokiran.

Karla ne rece Srbi a kamoli Sloveni, vec rece srpska politicka i vojna masinerija, itd, itd, . . .

Inace su sipci na ovoj teritoriji bili pre ameba.

dan kasnije, nisi u toku desavanja, . . .
ali dan prije Slovena, a bogami par dana prije Srba. nista strasno i tragicno, . . .

Naročito na Kosovu.

naravno, sta ima za cudjenje. inace sta uopce imaju Srbi sa Moesia Superior ? a ono bas do Gerdapa, da ne kaem do Tokyoa, . . .

off topic
Karla ne rece Srbi a kamoli Sloveni, vec rece srpska politicka i vojna masinerija, itd, itd, . . .
dan kasnije, nisi u toku desavanja, . . .
ali dan prije Slovena, a bogami par dana prije Srba. nista strasno i tragicno, . . .
naravno, sta ima za cudjenje. inace sta uopce imaju Srbi sa Moesia Superior ? a ono bas do Gerdapa, da ne kaem do Tokyoa, . . .
Najveći deo Albanaca je na Kosovo došao u 20 veku, ostli neki vek ranije, ubrzo pošto je otpočela njihiva etnogeneza, sa prostora gde je ta etnogeneza započeta (dolina reke Mati).
I Srbi i Albanci u svom etnosu imaju ljude koji vode poreklo od balkanskih starinaca.
Po meni kod Srba velika većina, naročito po ženskoj liniji.

Ne znamo genetiku Dardanaca, koju živeli na prostoru Kosova u antičko vreme.
Znamo da su elita koja je držala veliki broj robova.
Znamo da je jedno od dardanskih plemena Galabri.
Imao neki tanak trag kod Frižana, koji, po Herodotu, vode poreklo od balkanskih Briga.
Subgroup: I2a2b (I-Y13338) L161+ Y13338+ Y13331+ etc., FGC7107-/S2639- (also L1498- PF4135- etc.)
Kit Number: N55539
Most Distant Ancestor: Böge(Phrygian Origin Suggested)
Marker Location: Ankara, Turkey
Lat, Lng: (39.8333664, 32.86974)

Istog tipa je i I2a u dolini Marice. Kažu Besi, ali tu su ranije bili i Brigi.
Kit Number: 406949
Most Distant Ancestor: Arıbozan(Dağlı/Kırcalı),Thracian/Bessi Tribe
Marker Location: Patitsa(Ördekler), Bulgaria
Lat, Lng: (41.7334137, 25.3640957)

Ko zna, možda vi i jeste Besi.
Znate li uopšte kog tipa je vaš I2.
Znam da imate kavkaskog I2c (neki Tači i Selimi).

Poslednja izmena:
Tvrdiš da su Albanci starosedeoci na Kosovu?

Glupo pitanje po mom misljenju.
Na tlu evrope svi su podjednako i istovremeno i dosljaci i starosjedeoci.
Inace ovo pitanje ili ova tvrdnja samo potvrdjuje neke pojedine komplekse.
Ko naprimjer u jednome perifernome gradicu ili nekoj x vukojebini, ali se na metropolama ili razvijenim regionimya obo uopste (vise) nije tema.
Kao sto rekoh, sta ima da znaci jer neko dosao prije ili kasnije, par dana od nekoga ?
I jeste, neki, a mislim samo jedan (ili par) naucnik ima ovu teoriju o Besima. Ali je jako pogresno i idiotski ovo pleme vezivati sa nekom haplogrupom, a kamoli sa I2c.
Zasto radis-pises stalno ovakve glupodti ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back