vinodol
Zainteresovan član
- Poruka
- 272
Mislim da Zvonku uopšte nije do sticanja i proveravanja znanja nego je ovde zbog drugih stvari.Bozic bi morao da procita nekoliko antropoloskih studija. Onda bi znao da Srbi i Hrvati pripadaju dinarskom rasnom tipu. Prve dinarske lobanje pronadjene su u Mesopotamiji, na Kipru i kod Bell-Beaker naroda, pre 5000 god. Tesko da imaju veze sa Turcima...
Vratio bih se na "vezu" Turci - E1b/J2b. E1b su rasirili dobrim delom Stari Grci i Fenicani, a J2b je prakticno nepostojeca u Anadoliji (ispod 1%). Takodje, postoje medju Srbima mnoge grancice J1 i J2a koje uopste nisu prisutne medju anadolskim Turcima. Nije sve tako jednostavno.![]()
Što se tiče posledica turske vlasti na ovom prostoru, o tome smo već govorili na ovom forumu, i oni koji su neko vreme ovdesećaju se toga i manje više dele iste stavove. E1b-V13 pripada balkanskom, verovatno neolitskom stanovništvu, kome verovatno pripada i najveći broj J2 i J1 rodova. Poreklo pojedinih rodova može biti problematično, ali daleko da je došlo s Turcima. Što se tiče nekih J2b rodova (

- - - - - - - - - -
tek naknadno primetih ovaj deo...
Kao prvo, taj "veliki postotak" o kome govoris je nastao na osnovu jednog jedinog istrazivanja iza koga su stajali proustaski orijentisani "znanstvenici" kojima je glavni cilj bio da se pokaze ono sto ti ovde nama pokusavas "objasniti". Sticajem okolnosti, veliki hrvatski znanstvenik i humanista, svojevremeni ministar obrazovanja, kadar HDZ je sa ushicenjem pre 12 govorio da su Hrvati genetski najslicniji sa Nemcima (Danke Deutschland sindrom). Isti taj lik se pre nekoliko godina potpisao na rad u kome konstatuje da su Hrvati genetski najslicniji sa stanovnistvom u BiH i Srbiji.
Kao drugo, na srpskom DNK projektu je postotak E1b trenutno ispod 15%,
Da bi se poznavali koreni takvog nacina razmisljanja, potrebno je poznavati genezu hrvatskog nacionalizma i zivotnog delo njegovog tvorca, kao i uticaj Svetog rimskog carstva na katolicizam u Hrvata.
Svojevremeno sam radio zbirni proracun po haplogrupama za Srbe i Hrvate i razlika je bila citavih 8,5% (ukljucujuci i Zagorje koje je sasvim posebna geneticka prica u odnosu na Slavoniju i Dalmaciju)
A sto se tice "zdravih ociju", treba prethodno poznavati razliku izmedju genotipa i fenotipa. U Africi postoji nemali procenat crnaca koji dele poreklo sa danasnjim stanovnistvom zapadne Evrope, pa to ovima nije smetalo da ih prodaju kao roblje nedostojno ikakvog postovanja. Srbi poseduju nesto vecu vezu sa doslovenskim stanovnistvom Balkana nego sto ga imaju Hrvati i u tome je razlog onoga o cemu govoris.
I kada smo vec kod "zdravih ociju", ja cu ti reci jedno moje licno zapazanje. Srpkinje su generalno dosta zgodnije zene od Hrvatica. Najzgodnije srpkinje dolaze upravo sa onih podrucja gde imamo jako mesanje slovenskog i doslovenskog rasnog tipa. Izuzetak od pravila je Split gde ima dosta lepih zena. Sve ovo je jos zanimljivije ukoliko se zna da su geneticke razlike izmedju te dve populacije minimalne. Za musku lepotu me ne pitaj posto mi to nije specijalizacija![]()
Sad si ga razočarao