Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Срби су само оних 16 % са Р1а, остали су асимиловани плебс.

Мора да је за R1a-поробљиваче тај "асимиловани" I2a-плебс био извозна роба са јако добром прођом у централној и источној Европи, када данас њихових мушких потомака тамо има више од 24 милиона, а овде их је остало једва 6 милиона.

Poslednja izmena:
Мора да је за R1a-поробљиваче тај тај "асимиловани" I2a-плебс био извозна роба са јако добром прођом у централној и источној Европи, када данас њихових мушких потомака тамо има више од 24 милиона, а овде их је остало једва 6 милиона.

Nišlijo, čemu nervoza? samo opušteno

Kyrios, video sam da si prvo bio napisao "R1a okupatori", a sad vidim da si to promenio i proglasio "R1a-porobljivačima". Znaš šta? nisi do kolena lozi R1a.

То су у суштини његове речи, нису моје, за мене нису ни окупатори ни поробљивачи. Ако желиш моје мишљење мораћеш да се вратиш неких 10 хиљада постова уназад.

- - - - - - - - - -

ne razumem? o kojim izvornim Srbima je rec? Sta ja necu da kazem?

Пусти их, не разумеју ни они. Прочитали су по две стране о генетичкој генеалигији и још им је збрчкано у глави. Треба им мало времена да се сталожи.

pa vidim i ja da ne razumeju a vec su zauzeli gard da se biju.

Ja sam vise puta izrekao svoje misljenje da je vrlo moguce da oni koji su dali ime Srbima nisu ni I2a niti neka slovenska R1a. Naravno, nemam materijalne dokaze za to ali sve sto sam do sada sakupio od znanja vodi u tom pravcu.

Da li postoje istoricari kod Luzickih Srba koji su ispitivali nastanak imena Srbi i sta oni tvrde.Mnogi se slazu da je to prastari uopsten naziv za Slovene.

Jel može nešto opširnije o Srbima koji su po tebi samo R1a?

То су људи чији језик говоримо, чију културу поседујемо (У мањој или већој мери после свега што нас је задесило), чије обичаје поштујемо, то су управо они Срби који су на Балкан дошли из прадомовине и асимиловали велики број народа који су се овде налазили, укључујући и нас Р1б и вас И2а.

То су људи чији језик говоримо, чију културу поседујемо (У мањој или већој мери после свега што нас је задесило), чије обичаје поштујемо, то су управо они Срби који су на Балкан дошли из прадомовине и асимиловали велики број народа који су се овде налазили, укључујући и нас Р1б и вас И2а.

Mislim da su ljudi hteli da cuju na osnovu cega tvrdis da je to tako bilo? Tj hteli bismo argumente za tvoje pretpostavke.

Mislim da su ljudi hteli da cuju na osnovu cega tvrdis da je to tako bilo? Tj hteli bismo argumente za tvoje pretpostavke.

За шта конкретно треба аргумент ? Да су Словени Р1а, а да су оригинални Срби били Словени ? Или за то да Срби говоре словенским језиком ? Само ми реци одмах ако си присталица теорије да је из Балкана колонизована цела источна Европа , да знам шта даље. Разумем је да је сада тешко у овом добу генетских истраживања када смо целу историју градили на словенској основи признати да Срби данас са старим Словенима имају везе једино кроз тих 16% а да велики број Срба представља само културолошке, лингвистичке Словене а не генетске.

Poslednja izmena:

Decko danas je 2015 godina,jesi li dosao iz vremenske kapsule pa nemas pojma niocemu.Mogao si malo procitati mnogobrojne argumente i pokusati ih demantovati strucno ili naci neki naucni rad koji to demantuje.Jesi lI se zapitao odakle toliko I2a naseg u Rusiji ,Ukrajini,Bjelorusiji,Poljskoj i svuda gdje danas zive Sloveni ili su ostavili traga ,U PITANJU SU DESETINE MILIONA.

Poslednja izmena:
Човек очигледно брка балто-словене и Словене. А врло вероватно не зна ни чињеницу да су балто-словени имали значајну улогу у настанку Германа. Словени су већим својим делом били доста пасивни у односу на друге етничке скупине у Европи тог времена.

Decko danas je 2015 godina,jesi li dosao iz vremenske kapsule pa nemas pojma niocemu.Mogao si malo procitati mnogobrojne argumente i pokusati ih demantovati strucno ili naci neki naucni rad koji to demantuje.Jesi lI se zapitao odakle toliko I2a naseg u Rusiji ,Ukrajini,Bjelorusiji,Poljskoj i svuda gdje danas zive Sloveni ili su ostavili traga ,U PITANJU SU DESETINE MILIONA.

Управо о томе сам и писао и једном од претходних постова. У Европи има око 30 милиона мушкараца носилаца хаплогрупе I2a1b, од чега је 24 милиона у источној и централној Европи, највећим делом код Словенских нароида, а 6 милиона је на Балкану. Нека ми сада они који тврде да та хаплогрупа потиче са Балкана, или они који тврде да је само R1a словенска а I2a1b није, објасне како се толико те хаплогрупе створило тамо на северу, код источних и западних Словена.

Управо о томе сам и писао и једном од претходних постова. У Европи има око 30 милиона мушкараца носилаца хаплогрупе I2a1b, од чега је 24 милиона у источној и централној Европи, највећим делом код Словенских нароида, а 6 милиона је на Балкану. Нека ми сада они који тврде да та хаплогрупа потиче са Балкана, или они који тврде да је само R1a словенска а I2a1b није, објасне како се толико те хаплогрупе створило тамо на северу, код источних и западних Словена.

Ja koji povrsno pratim, mislio sam da se to ne mora vise objasnjavati.Koliko sam shvatio I2a1b se cak pojavljuje i okolini Soluna i toj regiji gdje je i bila najveca opsada Soluna od strane Slovena po istorijskim izvorima.pocetkom 7 vijeka.

Ja koji povrsno pratim, mislio sam da se to ne mora vise objasnjavati.Koliko sam shvatio I2a1b se cak pojavljuje i okolini Soluna i toj regiji gdje je i bila najveca opsada Soluna od strane Slovena po istorijskim izvorima.pocetkom 7 vijeka.

Ti oko Soluna su jedna podgrupa, na istoku druga u Podrinju teća, a na zapadu podgrupa ove Podrinjske.
I sve su nastale znatno pre seobe Slovena.

Dakle, njihova ekspanzija je nespojiva sa ekspanzijom Slovena u VI - VII veku.

Poslednja izmena:

Nisam I2a. Ja sam R1a.

Moze li malo detaljnije to obrazlozenje i kako si dosao do tih saznanja o nespojivosti,neki link ili neki naucni rad.

Образложење му је то што би он волео да је тако, јер га је срамота што је потомак сељака из Закарпатја, више би волео да је потомак "цивилизованих" староседелаца на Балкану.

За шта конкретно треба аргумент ? Да су Словени Р1а, а да су оригинални Срби били Словени ? Или за то да Срби говоре словенским језиком ? Само ми реци одмах ако си присталица теорије да је из Балкана колонизована цела источна Европа , да знам шта даље. Разумем је да је сада тешко у овом добу генетских истраживања када смо целу историју градили на словенској основи признати да Срби данас са старим Словенима имају везе једино кроз тих 16% а да велики број Срба представља само културолошке, лингвистичке Словене а не генетске.

Haplogrupa I2a Dinarik nije starosedelačka na Balkan, zajedno je sa R1a došla na Balkan. Što se tiče jezika tu se slažem jezik koji govorimo je od Indoevropljana, dakle R1a su nosioci slovenskih jezika a i sigurno i slovenske kulture. Kad kažem R1a mislim pre svega na slovenske podgrane M458 i Z280. U etnogenezi Slovena su učestvovale i druge haplogrupe: I2a Dinarik, onda N1c koja je bitna samo za etnogenezu Rusa jer je ima u visokom procentu u sevrozapadnoj Rusiji i oko 10% kod Belorusa. R1b zapadne varijante su dosta značajne za pojedina zapadnoslovenska naroda. Kod Kelta i Germana osim zapadne R1b kao najznačajnije, ima i druge dosta značajne haplogrupe koje su takođe učestvovale u etnogenezi Kelta i Germana, na primer to su haplogrupe: I1, razne podgrane, R1a-L664 i Z284, I2-M223 itd.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back