Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.997
Meni Srbi slice Gruzijcima, pa me zanima dali im je slicna i genetika.
?????

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neki hrvatski naučnici prave vezu I2a i Kavkaza. međutim to ne stoji.
Evo šta kažu:
"Dinarokavkaski genom İ2/Eu7 (mutacija S31, prije: haplotip I1b1, I.Jurić: hrvatski haplotip), biokemijska formula: M170 - A>C327 tgcttcacacaaatgcgttt / ccaattactttcaacatttaagacc). "
"Treće i ključno je, da u našemu središnjem povijesnom etnoprostoru tj. u Dalmaciji i BiH gdje uglavnom nema slavenskih mitohondrija, naprotiv postoji obilje specifičnih azijatskih mitohondrija koji su najčešći u jugozapadnoj Aziji tj. u bivšemu Perzijskom carstvu. Oni su kod tih središnjih Hrvatica češći negoli igdje u Europi, osim još kod Bugarki i Laponaca. To zapravo znači da u srednjovjeki hrvatski etnoprostor nije doselila samo neka manja vojna elita Iranohrvata, nego cijeli jedan kompletni Iranohrvatski narod sa ženama i djecom. Dakle: krajem antike i u ranomu srednjem vijeku je na dinarski prostor i istočni Jadran genetski stigla velika doselidba Iranohrvata, a ne navodna idejno napuhana "Seoba Slavena" od koje su sada preostale samo pljačkaške provale muških Slavena bez žena i naroda."
http://hr.metapedia.org/wiki/Dinarokavkaski_genom_İ2/Eu7
Samo imaju neki čudan naziv za Avare.
Veoma zanimljivo.
"Непосредни резултати нових мултидисциплинарних етногенетских истраживања Срба и становништва Србије (на примеру Александровачке жупе)"...
Teze o 2000 godina staroj I2a, demografskoj eksploziji i ostalo, su nenaučen špekulacije, barem zasad.
(biram reči)...
Ovo se uklapa u moje teze.
Boja kože je bitna odrednica za etničke podele u davno vreme.
I ovde mediterance J2 zovemo crnima.
Nasuprot njima, u etnonimu Tribala, Skordiska i Srba javlja se "beli, svetli"
I2a i/ili R1a
E V13, dolazi sa jugozapada u novijoj istoriji (uglavnom). I oni su, izvorno, crni.
Trazio sam neke materijale na netu i potraga me dovede na nekakav forum hercegovackih Hrvata pod nazivom "Hercegbosna". I onda mi zapne za oko nick jednog diskutanta...
Bošnjo demografski mag
odgovor za jednog od diskutanata: veze ti nemaš, treba da me zoveš doktor profesor
slatko me nasmeja lik
A da i se videlo kako ovakve teme mogu da odvedu coveka u dusevnu bolest, preporucujem procitati ekspoze dr Bossnje (c)
http://hercegbosna.org/forum/povijest/bosnjaci-muslimani-nastanjuju-bih-od-8-st-t11487.html
Forum za to služi, da se rasprave razne teze.Дакле, све је ненаучна шпекулација осим твојих лупетања о Трибалима и Скордисцима (бирам речи)!
Најбоље је да питаш своју мајку чему сличе Срби, она их познаје до најкрупнијих детаља!![]()
Uostalom tko zna koliko li ih je tako na moru zatrudnilo. Mozda su ta djeca sada najveci cetnici a napravio ih neki Jure ili Mate sa Braca ili Krka.
Uostalom tko zna koliko li ih je tako na moru zatrudnilo. Mozda su ta djeca sada najveci cetnici a napravio ih neki Jure ili Mate sa Braca ili Krka.
pa šešelj je porijeklom hrvat iz istočne hercegovine a da mu majka nije ni bila na ljetovanju u zadru.....![]()
I zasto kod nasih muslimana nemamo R1a,jel moguce zato sto ih je se malo testiralo ?
kakve veze imaju gradišćanski hrvati, čakavci sa hvara i brača i vlasi iz bosne sa dinarskim genom.....o čemu vi pričate.....
На жалост, најгори је управо тај ваш конвертитски синдром. Тако су и најжешће усташе били они чији су преци били Срби који су променили било веру, било националност, међу њима су и Павелић, и Лубурић и многи други... Бог да вас жали тако изгубљене, када не можете да нађете себе и не знате ко сте!
Samo da poselamim stovanog predstavnika naroda sa najvecim procentom azijatsko-mongolske krvne grupe u Europi.![]()
Zalosno je sto haplogrupe svodite na nacije. Kad bi haplogupe mogle da govore sigurno bi se stidele danasnjih nacija.