Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove karte mozu da odvedu coveka na sasvim pogresan trag posto je ocigledno da je gustina testiranih osoba u skladu sa ekonomskim razvojem tog podrucja. Zato Engleska i Irska imaju mnogo vecu zastupljenost svih haplogrupa od juga ili istoka Evrope.
To се мора узети у обзир, али у Женеви и Цириху нема разлике у економском развитку. Очигледно је да на овом простору имо концетрацију староевропских ХГ. Зашто, не знам.

Radio sam DNK nalaz i utvrdjivanje Y-haplotipa na nagovor jednog prijatelja koji mi je rekao da ima R1a haplotip, a u cilju utvrdjivanja porekla na osnovu krsne slave i migracija u periodu od 16-19 veka... Kako ranije nikad nisam radio nesto slicno, voleo bih da mi neko poblize objasni sta bi znacio moj haplotip: G2A?

Hvala Vam puno unapred...

Veliki pozdrav!

Ukratko, tvoji pretci po muskoj linji su dalekim poreklom sa Kavkaza. U Evropu su se naselili dosta davno i bili jedna od najznacajnijih populacija tog vremena. Upravo smo videli da je u Italiji dosta velika koncentracija te haplogrupe. Utvrdjeno je da je francuski kralj Luj XVI pripadao toj haplogrupi (sto implicitno znaci i njegovi prethodnici) kao i red srednjovekovnih nemackih kraljeva. Dakle, nema potrebe da ti bilo ko stvara kompleks po tom pitanju :)

Можда имам одговор.
"На почетку средњег века, Алемани су населили Швајцарску висораван и долину Алпа. Територија Швајцарске је постала део Франачке током 530их, а касније је, као део Светог римског царства, подељена на Алеманију и Горњу Бургундију."
"Алемани (или Аламани) су били германско племе, тачније савез ратних група германских племена."
"Близак савезник су им били Свеви (одатле Швабија). Једно време Алемани и Свеви су били синоними."
"Колико су Свеви били силан и славан народ одлично говори и подела старогерманског времена, које се по немачком историчару Венскусу (Reinhard Wenskus, 1916.-2002.) дели на доба Свева и на доба Гота, па је разумљиво да су многи желели да се уброје у један од ова два моћна племенска савеза."
"По доласку Гота у 3. веку, а посебно Хуна који су у 4. веку тешко поразили пангермански савез у данашњој централној Немачкој, утицај и моћ Свева рапидно опадају. У савезу са германским Вандалима и иранским (можда и словенским) Аланима једно једино племе Свева 31.12.406. под вођством Еменриха (шпан. и порт. Hermerico, 360.-441.) прелази границу Римског царства, поражава римску војску у бици код Мајнца (лат. Mogontiacum) и продире до римске провинције Хиспаније (данашња Шпанија), где по старом варварском обичају лутријом добија Галицију.
Оном делу Свева који су остали у старој домовини придружују се и у њих се стапају делови Квадена, док се део Свева 470. придружио Алеманима са којима се десет година касније стопио. Почетком 5. века, међутим, делови Алемана узимају име Свева. На средњем Дунаву Свеве покоравају и асимилирају Лангобарди око 540. под вођством кнеза Ваха (Wacho). Позно-римски историчар Јорданес (Jordanes или Jornandes, умро око 552.) још око 550. разликује Алемане од Свева, при чему ове прве локализује на Алпима, а друге у Алеманији, која се налазила на југозападу данашње Немачке. У овом делу Европе се још задржало име Свева у данашњим Швабама (нем. Schwaben), за које се верује да су проистекли из Алеманског савеза. По начину изговора имена може да се претпостави да су Банатске Швабе (нем. Siebenbürgen) потомци Дунавских Свева, односно неког њиховог дела који се одупро асимилацији Гота и Лангобарда."
http://sr.wikipedia.org/sr/Свеви
http://sr.wikipedia.org/wiki/Алемани
http://sr.wikipedia.org/sr/Швајцарска
Алеманска држава око 1000. године
250px-Alamannien.svg.png

Значи, ово би била слика Немачке пре доласка Гота и Лангобрада.
Radio sam DNK nalaz i utvrdjivanje Y-haplotipa na nagovor jednog prijatelja koji mi je rekao da ima R1a haplotip, a u cilju utvrdjivanja porekla na osnovu krsne slave i migracija u periodu od 16-19 veka... Kako ranije nikad nisam radio nesto slicno, voleo bih da mi neko poblize objasni sta bi znacio moj haplotip: G2A?

Veliki pozdrav!
Можда би било од користи да нам кажеш нешто о пореклу по мушкој линији.
Такође и да се јавиш екипи са "poreklo" , да би те уврстили у српски пројекат
OОвде можеш пронаћи неке од "рођака". http://www.familytreedna.com/public/g-ydna/default.aspx?section=ymap

ПС
Етимологија Алемана
"Asinije Kvadrat (citirao je sredinom 6. stoljeća bizantskog povjesničara Agatija) navodi da njihovo ime znači "svi ljudi". Pokazuje da su bili konglomeracija različitih plemena. To je bila izvedenica od Alemani koju je koristio Edward Gibbon u svom djelu Uspon i pad Rimskog Carstva[4] i anonimni sakupljač papira od Nicolas Fréreta, što je izdano 1753., koji je zapisao da je to bilo ime onih izvana koji su sebe nazivali Svevima [5]"
Алемани = Сви људи = Све ви =Све би
Сви су сви само код Срба, код осалих Словена су всјеми:think:

Poslednja izmena:
...
Етимологија Алемана
"Asinije Kvadrat (citirao je sredinom 6. stoljeća bizantskog povjesničara Agatija) navodi da njihovo ime znači "svi ljudi". Pokazuje da su bili konglomeracija različitih plemena. To je bila izvedenica od Alemani koju je koristio Edward Gibbon u svom djelu Uspon i pad Rimskog Carstva[4] i anonimni sakupljač papira od Nicolas Fréreta, što je izdano 1753., koji je zapisao da je to bilo ime onih izvana koji su sebe nazivali Svevima [5]"
Алемани = Сви људи = Све ви =Све би
Сви су сви само код Срба, код осалих Словена су всјеми:think:

The Suebi or Suevi (from Proto-Germanic *swēbaz, either based on the Proto-Germanic root *swē- meaning "one's own" people, from an Indo-European root *swe-, the third person reflexive pronoun, or borrowed from a Celtic word for "vagabond") were a group of Germanic peoples who were first mentioned by Julius Caesar in connection with Ariovistus' campaign, c. 58 BC;

Veliki pozdrav!

G2a pripada prvih slojevima naseljenika Evrope na samom pocetku neolitika. Tvoji preci (po muskoj liniji) su stigli u Evropu sirenjem zemljoradnje iz anadolije pre oko 10000 godina. G2a je verovatno prvi zemljoradnik u Evropi.

Мало слика
""Германско племе" не значи ништа, јер је Цезарова Германија измишљена.
На простору данашње Немачке егзистирао је племенски савез око Свева или Свеба. Свеви су у Немачкој потиснути и асимиловани од стране Гота и Лангобада.
Стара популација је сачувана у Швајцарској између Берна и Зириха и на подручју историјске Швабије (у западном делу и сверозападно). Незанемарљиво присуство хаплогрупе И2б у Шведској, говори да је и овде живела слична популација.
Погледајте их како изгледају у Швајцарској:
Pogledajte prilog 290500
И једна лепа смеђокоса црношумка (Шварцвалд). Док су баварке, као наше Сосе.
Pogledajte prilog 290506
И труба http://www.blasmusikverband.de/images/VJBO_Schladming_2005.JPG
У Шведској су Свени потиснути и асимиловани од Гота."
media.media.534a1a4e-b959-4683-b1e9-9fa2243c10bc.normalized.jpeg

D5BE1619 - Mannschaft Kreis RA-BAD-BUE    FOTO_rawo.jpg

Poslednja izmena:
Jeдна занимљива теорија о пореклу Саксонаца.
Wu-Suns.jpg

"The mysterious origins of the Saxons before they had merged with the Angles and various other tribes to then become Anglo-Saxons is somewhat of a mystery. A mysterious connection I have found is in ancient Central Asia related to a Scythian tribe called the Sacae or Saka and also another long lost tribe known in ancient times by the Chinese as the Wusun or Usun. These two tribes would later merge to then be called the Sacae-Sun or Sako-Usuni, and more commonly known to us today as the “Saxons.” These same Saxons we find several centuries later when they would later be found in Britain, Ireland and Scotland with many more tribes such as the Angles and Picts. These tribes the Saxons would later merge into one tribe that we know as the “Anglo-Saxons.”"
http://gnosticwarrior.com/saxons.html
...
Нешо контам,
Као да су Скити (Сколоти) и њихови поомци Келти, Готи, Авари, Угри, Бугари, Саксонци, Франци Р1б племна, која су освојила добар део Европе, извршивши геноцид на старинцима.
...
Људи у југоисточној Пољској, на обронцима Карпата. Нешто ми познато изгледају.
http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/4841167/9/
...
Русе косе етрурске
Etruscan_people.jpg

Poslednja izmena:
R1b је дошао из Азије, само је питање да ли пре 2 или 4 хиљаде година.
Ја бих рекао да су долазили у доста таласа.
Мени се чини да се нешто ту крије, иза вести да су сви европљани рођаци од пре 1000 година. И нешто су ми се ућутали Р1б-овци, нема прорачуна старости...
Ево шта википедија каже за Франке. http://sr.wikipedia.org/sr/Франци
"Григорије Турски тврди да су Франци живели у Панонији, па су се преместили до обала Рајне. Други ранији извори напомињу да су се Франци преселили од ушћа Дунава до Рајне. Ту су Франци у XI веку п. н. е. узели име Франци по свом команданту Франку. Дотад су се звали Сикамбри и били су један огранак од Скита. Меровиншки краљеви су тврдили да потичу од Сикамбија, који су били скитско племе."
Нараво види се да се аутор горњег "рада" "мало залетео".
pone.0005112.g003.jpg

Изгледа да H6 и H4 mtDNA прате R1b.
Саксонци http://en.wikipedia.org/wiki/Saxons

Poslednja izmena:
Pa ne bih bas da delimo ljude na te grupe, ali treba jedno dobrih 1500 godina da se neke dve mase sjedine onako malo vise i pocnu da lice medjusobno po jeziku i kulturi i svesti... To ne moze brzo da se desi. Tako da ove grupe ljudi o kojima pricamo u istoriji, ta plemena, su dooobro postojala tu pre nego sto su postali ti kako ih istorija poznaje.

Да покушам да поравим ствар

http://www.abendzeitung-muenchen.de...lse.dc179c51-e197-4085-b250-7034bb1e3428.html (Швајцарске фармерке)
Ок?
Шалу на страну, нисам бирао моделе, тражио сам просечну популацију.
Ево их Баварци.

Nego... reci ti nama kada ce napokon na red da dodje XXX produkcija? Ovde se jos sve ne vidi pa ne mozemo da utvrdimo da li je tacno ono sto nam ti sugerises.

Pogledajmo ovog bosnjackog profesora u jednom intervjuu na nekoj bosanskoj televiziji prije par mjeseci.Ne mozes vjerovati sa kakvom on arogancijom prica o genetici i haplogrupama.Pa ako je On profesor Vi ste ovde izmislili svijet onda.Sad kad bi mu ispricali o haplogrupi I2a1b1 mislim da to uopste ne bi doslo do njega.Da mu dovedete Rosinskog i Nortverdta On bi rekao "papci".pogledati od 0.58 min.

Poslednja izmena:
Драге колеге са Историје, и ја бих волела да урадим тај ДНК тест, јел' то могуће код нас у Србији, и ако јесте - где (и колико кошта)?

Унапред захваљујем на одговору. :)

- - - - - - - - - -

П.С. Јел' можете повремено да резимирате оно најбитније, јер - много је 400 страница... :)

Драге колеге са Историје, и ја бих волела да урадим тај ДНК тест, јел' то могуће код нас у Србији, и ако јесте - где (и колико кошта)?

Унапред захваљујем на одговору. :)

- - - - - - - - - -

П.С. Јел' можете повремено да резимирате оно најбитније, јер - много је 400 страница... :)

Draga nasa koleginice.... lica zenskog pola mogu da urade geneticke testove za aDNK i mtDNK ali ne mogu da odrade za Y hromozom posto je u pitanju hromozom specifican za muskarce :)

P.S. mozemo..... trla baba lan :hahaha:

Pogledajmo ovog bosnjackog profesora u jednom intervjuu na nekoj bosanskoj televiziji prije par mjeseci.Ne mozes vjerovati sa kakvom on arogancijom prica o genetici i haplogrupama.Pa ako je On profesor Vi ste ovde izmislili svijet onda.Sad kad bi mu ispricali o haplogrupi I2a1b1 mislim da to uopste ne bi doslo do njega.Da mu dovedete Rosinskog i Nortverdta On bi rekao "papci".pogledati od 0.58 min.

Bosna ne bez razloga nosi atribut "tamni vilajet". Sto bi rekao Kusta, idealan prostor za svakojake tutumrake. Tutumraci zamlacuju ionako zamlacen mozak sirokih narodnih masa i od njega prave topovsko meso u sluzbi svakojakih zavojevaca. Da se razumemo, tutumraci nisu ekskluzivna specifika bosanskih muslimana ali su tamo nasli najplodnije tlo za svoje delovanje.

Draga nasa koleginice.... lica zenskog pola mogu da urade geneticke testove za aDNK i mtDNK ali ne mogu da odrade za Y hromozom posto je u pitanju hromozom specifican za muskarce :)

P.S. mozemo..... trla baba lan :hahaha:

Шта то тачно значи, тј, шта се види из Y хромозома?

П.С. И, зашто не би написао, укратко, у главним цртама, и за нас лаике? :flert: Мислим, занима ме ова тема, а стварно ми је пуно да читам 400 и кусур страница да бих похватала све... :)

КАД СЕ САД НИСАМ ШЛОГИРО...
Ramses III.belong to hg.I2a.
, погледати 23. минут

Једнa једна корекција у вези мађарског У4 мтдна. Сада видим пропуст на еупедијином сајту, нису уписане вредности. Изгледа да им је проценат приближан нашем, што ништа не мења причу, напротив.

Питање колико је ова "наука " тачна. Него кад је Рамзес владао? Не знам када су се појавили народи са мора у Египту?

Владао је Египтом од 1186. до 1155. године п. н. е.
...
Гледах мало http://www.familytreedna.com/public/r1a/default.aspx?section=ymap
Уважавајући накнадне миграције, ево подгрупа које би се можда могле повезати било са Србима, било са Несторовом "Подунавском" причом:
З 280 Б2М, Б2Х, Б2К, Б1Б и А1А
А ево подгрупа које се могу повезати са "сеобом Словена", у византијским изворима.
М 485 4Ц2, 4Ц2-з и 4Ц-з

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back