Vjerovatno misliš na ovo:
http://poreklo.rs/srpski-dnk-projekat/?page_id=104
Tačno je da sam koristio program za pravljenje genetskih veza i da sam intenzivno proučavao upravo i2a Dinaric South haplotipove. Problem je što se malo ljudi kod nas testiralo na 67 markera i više, a jedino to može dati pravu informaciju. Doduše , ako je i manji haplotip sličan veoma nekom koji se testirao na 67 markera i to može da pomogne. Tako i u tvom slučaju, sreća je da se Sibinčić testirao na 67 markera pa može da ti pomogne i u pozicioniranju tvog haplotipa. Postavljam programski dobijeno stablo za Dinaric South haplotipove sa naših prostora (ima ih malo, ali šta je tu je)
http://4.***************/-JUD26yMdU1Y/UNYr2f0RoQI/AAAAAAAAACw/GRoFap_B_zo/s1600/67+markera.bmp
Kao što se može vidjeti, izdvojene su jasno dvije grupe koje dijeli vrijednost 17 na DYS 557 i druga grupa sa vrijednosti 16 na DYS 557. Ova grupa sa vrijednošću 17 je mlađa i izdvojila se iz ove šire grupe kojoj pripadaju i Vukotić i Sibinčić. Nažalost ovaj marker 557 se nalazi u zadnjem panelu markera pa ga mnogi nisu testirali, ali je veoma značajan. Tačno je da je Vukotić nešto dalje od tvog haplotipa, ali je na istoj grani. A haplotipovi koji su naistoj grani sa tvojim haplotipom su Avdalović, Sibinčić, Omerbašić, Franić, Slijepčević. Ova prezimena su testirana na 37 markera pa znam da su genetski bliska iz jednog drugog grafikona. Ako su tvoji Bezdanovići iz Ozrinića i slave Aranđelovdan, mislim da ti je najbliža genetska veza sa Avdalovićima koji su takođe iz Ozrinića i takođe slave Aranđelovdan. Sa Vukotićima iz Ozrinića ste takođe vezani, ali nešto dalje. Interesantno je da katolički Franići koji su se testirali u koji ulaze u ovaj krug porodica spadaju u red pokatoličenih srpskih porodica za koje je Dedijer pisao da su od plemena Riđana u Crnoj Gori, tačnije Dedijer piše da su istog roda sa pravoslavnim Batinićima u Čvaljini u Popovu, a ovi Batinići da su porijeklom Dragojevići iz Riđana u crnoj Gori. Znamo dobro da su Dragojevići jedno od Ozrinićkih bratstava. Riđani su staro srpsko pleme koje je živjelo jednim dijelom i na teritoriju na kome se kasnije formiralo pleme Ozrinića. Tako da bi ova grupa haplotipova veoma lako mogla biti neki genetski marker plemena Riđana ili bar nekog jakog bratstva među njima. U svakomslučaju za nadati se je da će novi podaci doprinijeti da se stvar još više razjasni.