ok. onda
ako imamo pisane anale koji govore o slovenskim baltickim vikinzima kao vaznoj pomorskoj sili u vremenu od 8 - 13 veka,
ako imamo arheologiju na baltiku da to potvrdimo,
ako imamo pisana dokumenta koja potvrdjuju orodjavanje danskih, svedskih i slovenskih vladarskih kuca od najmanje 9 veka na ovamo (ako ukljucimo ruse i milojevica i od ranije)
ako imamo pisana dokumenta o zajednickim dansko slovenskim flotama
ako imamo pisane dokumente koji govore o slovenima kao delu vikinskih flota koje su isle u britaniju,
ako znamo da je knut vikinski kralj britanije polu sloven po majci (poljak)
ako imamo tehnicke podatke bazirane na arheologiji koji kazu da su se skandinavski vikinski brodovi po nekim lako raspoznatljivim detaljima razlikovali od slovenskih i uvek su pravljeni na ovako razlicite nacine
ako imamo primer jednog ovakvog broda koji je nadjen u skandinaviji a potrvdjeno je da je pravljen od hrasta u okolini dablina (dublin - hrastovo) na slovenski nacin
ako imamo vikinske grobove po engleskoj i irskoj gde se nalaze slovenske grivne
ako po irskim izvorima imamo dve vrste vikinga koji su ratovali jedni protiv drugih, bele i crne strance
ako imamo opis vikinskih konjanika iz limerika (gde je velika koncentracija I haplogrupe) i njihove opreme, a zna se da su na primer slovenski vikinzi imali konjicu a danci nisu (svedjani jesu al njih nije bilo u irskoj). tu su isto nadjene slovenske grivne
ako imamo I-M423 medju slovenima i u britaniji tacno na mestima vikinskih kolinija
kako onda da sve ovo povezemo?
ovo ne pitam retoricki. stvarno me interesuje. dobio sam preporuku da odem i razgovaram sa najvecim autoritetom za vikinge u irskoj. preko prijatelja. sta cemo sa svim ovim?
ovo moze da promeni britansku istoriju bar malo. ja mislim.
a ne bih da mi kao i hajka kaze da![]()
![]()
Uticaj baltickoh slovena kod Vikinza je jedna stvar, svakako nije srpsko. Jedini I2a-M423 koji postoji kod Slovena je I2a1 din, tako da svaki I2a-M423 koji nije I2a-din NEMA veze sa Slovenima. Ukljuci mozak malo, I2a-M423 u Irskoj, britaniji NI
JE dosao sa Vikinzima, bili sloveni ili ne.
Iamamo i R1a zapadni, koji NEMA beze sa slovenima.
Ako trazis slovenske gene, trazi R1a M458, R1a Z280, I2a1 din, nadji ove markere, i onda mozemo pricati o udeo Slovena u Britaniji ili bilo gde.