Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Ban Kulin

Prava istina je sledeća. Savremeni srpsko-hrvatsko-bošnjačko-crnogorski narod je jedan genetički narod.
Na prostorima savremene Srbije, Hrvatske, Bosne i Crne Gore su u pre dolaska Slovena živeli romanizovani nesloveni.
Grupa od 100-ak srodnih slovenskih plemena je osvojila teritoriju romanizovanih neslovena i potčinila ih.
Vremenom se se taj broj slovenskih plemena sa potčinjenim romanizovanim neslovenima smanjivao,
tako što su neka plemena udruživala a neka su jednostavno potčinjena od jačih i na kraju se svelo na 10-ak plemena koje spominje Konstantin.
Počele su da se rađaju kneževine/kraljevine koje nisu bile etničke već interesne od strane pojedinih najjačih od tih 10-ak plemena.
U jednom trenutku smo dobili nama poznate Rašku, Hrvatsku, Bosnu, Slavoniju, Dalmaciju ... i tako je počela podela koja traje i dan danas.
Kasnije je tu podelu prvu produbila podela na rimokatolike i pravoslavce, a još kasnije još jedna podela na rimokatolike, pravoslavce i muslimane.

Zaključak - Savremeni srpsko-hrvatsko-bošnjačko-crnogorski narod je jedan genetički narod a on je mix predslovenskog i slovenskog porekla.
U primorju zbog razvijenih gradova i u crnogorsko-hercevogačko-dinarskim planinama zbog dobrog zbegišta se najviše sačuvalo predslovenskih gena,
ali te prostore su podjednako podelile sve pomenute kneževine/kraljevine. Bošnjaci su isto što i Srbi i Hrvati - nacije nacionalnih država.

Glavni problem je u tome što se bosanski pravoslavci izjašnjavaju kao Srbi i bosanski rimokatolici kao Hrvati, a ne kao Bošnjaci što jesu.
Problem je nastao kada su bosanski muslimani počeli da ističu muslimanski karakter Bosne, a većinski hrišćani to nisu prihvatali.
Rešenje je u neisticanju Bošnjaka kao posebne etničke grupe koja je primila islam, jer to nije istina jer je samo 1/4 bošnjaka tako uradila.
Jednostavno Bosna je nacionalna država Bošnjaka istog porekla kao i Srbi i Hrvati i tačka.

ne bih se složio s tobom. Bošnjak je kovanica kao i Srbijanac i ne znači ništa.I to nije Bosna nego Bosna i Hercegovina.
znači Bosanac ili Hercegovac Muslimanske veroispovesti,ako nekog interesuje religija,ako ne onda jednostavno Bosanac ili Hercegovac,a ko se oseća kao Srbin ili Hrvat on je to što jeste.

Ban Kulin
znači ti hočeš da kažeš da nije bilo Bošnjaka bogumila, alal vjera, trebaš napisat doktorsku disertaciju

Bilo je onih koji su ispovedali malo iskrivljene oblike hriscanstva ali su oni danas kako medju muslimanima, tako i medju pravoslavcima i katolicima. Da si se malo vise zanimao tom temom, znao bi da kod Srba ima mnogo vise zaostalih paganskih elemenata u religiji nego kod ostalih naroda u juznoj Evropi. Sam pojam Krsne slave (ako znas sta je to) je vezan za dohriscanska bozanstva isto ao i lozenje badnjaka uoci Bozica.

a sad kad si tako pametan, de nam reci PROTIV koga to onda cijelo vrijeme papa, madžari i na kraju dva bosasnka krlaja izdajnika vode KRSTAŠKE pohode,

vode protiv SVAKOGA ko im stoji na putu uspostavljanja apsolutne dominacije. Da li uopste znas da je ta vatikanska banda unistila Vizantiju i Carigrad kojji je bio sinonim za bogatstvo tog vremena. Prvi su ga oni popljackali i razorili da bi tek kasnije pao u ruke Turcima. Ne samo da su vodili vec vode i do dana danasnjeg.

pa nam reci zašto ovaj jadnik Tomaš plače spnsoru papi samo 10tak godina prije pada Bosne da mu je zemlja PUNA maniheja i koji VIŠE VOLE TURKE nego hrišćane čitaj i nauči nešto, osim srpske propagande kojom ti je mozak otrovan

a je;? ))))))) zasto su onda stavljali krstove po steccima, majku mu?!? Zasto Miloradovici koji dolaze u Rusiju govore da su srpska vlastela a ne bosanska? ))))

dijele genetiku sa onim vlasima sa kojima na primjer njemanjički zakon zabranjuje orođavanje čitaj-obrazuj se, od od takvih je tovj posrbica meša

znas li ti sta je socijalna kategorija i kako se ona razlikuje od etnicke? Kada budes razumeo sta je to, onda ce ti biti lakse i sve ostalo.

daj original

nevjerovatno
koje su onda haplogrupe
ostao si , jadan ne bio, dužan napisati tovju "verziju" historijskih događaja

Ti dobro znas "moju" teoriju ))))
Sto je davno rekao Dzoni Stulic.. svi smo mi Srbi. Samo su jedni davno izgubili svest o pripadnosti plemenu, drugi ne tako davno i treci koji su svesni svog porekla.
Znam da to tebi zvuci kao najveca moguca jeres ali je to zaista tako. :worth:
:hahaha:

Poslednja izmena:
@Ban Kulin

Prava istina je sledeća. Savremeni srpsko-hrvatsko-bošnjačko-crnogorski narod je jedan genetički narod.
Na prostorima savremene Srbije, Hrvatske, Bosne i Crne Gore su u pre dolaska Slovena živeli romanizovani nesloveni.

Tuzna je moja sudbina
zenu mi 'krec'o Hakija
'krec'o Hakija, presudila mu cakija
ne razumijes ti to druze sudija

(ma kome ja to govorim)

upravo u ovoj zagradi je odgovor :hahaha:

uzalud se trudis. Taj ne reaguje na istinu

ne bih se složio s tobom. Bošnjak je kovanica kao i Srbijanac i ne znači ništa.I to nije Bosna nego Bosna i Hercegovina.
znači Bosanac ili Hercegovac Muslimanske veroispovesti,ako nekog interesuje religija,ako ne onda jednostavno Bosanac ili Hercegovac,a ko se oseća kao Srbin ili Hrvat on je to što jeste.

Ovde je tema genealogija i ja sam govorio o tome da se prave smešne geneološke podele jednog naroda koji je jednostavno samo nacionalno i verski podeljen i ništa više.
Sutra možemo imati nezavisnu Šumadiju i treba onda šumadinci da traže svoje specifično geneološko poreklo. Biće nacionalna država sa nacionalnim narodom Šumadincima.
Nemanjići, Lazarevići i Brankovići nikada nisu vladali Bosnom, ali su tamo živeli pravoslavci, kasnije su ti pravoslavci osećajući su ugroženim od rimokatolika i muslimana
poželeli spajanje sa pravoslavnom Srbijom.

Ispravka - Islam i musliman koja je osoba islamske veroispovesti, nema muslimanske veroispovesti.

Ovo je bilo upućeno i Srbima da nema Bosanskih Srba, ali nažalost svako ima pravo da se izjasni kako hoće pa tako i Bosanski pravoslavci

Srbi u Bosni se spominju ranije nego Srbi u Srbiji. Danasnja Srbija ima jedno 10% povrsine izvorne srpske drzave po dolasku Slovena.
Vrlo je ograniceno posmatrati dogadjaje iz perspektive AVNOJ-evskih granica gde jedan etnos postoji striktno u granicama koje je odredila partija.

Srbi u Bosni se spominju ranije nego Srbi u Srbiji. Danasnja Srbija ima jedno 10% povrsine izvorne srpske drzave po dolasku Slovena.
Vrlo je ograniceno posmatrati dogadjaje iz perspektive AVNOJ-evskih granica gde jedan etnos postoji striktno u granicama koje je odredila partija.

Odgovori mi onda kada su Nemanjići, Lazarevići i Brankovići vladali tim narodom? Pa čak ni Car Dušan nije smeo da proviri preko Drine, znao je da je tamo država Bosna.
Jednostavno, bosanski pravoslavci osećajući se ugroženim od rimokatolika i muslimana poželeli su spajanje sa pravoslavnom Srbijom, jer su se osećali ni na nebu ni na zemlji.
To je kao što danas imaš Bunjevce koji nisu Hrvati ali su rimokatolička enklava koja govori srpskohrvatskim jezikom u pravoslavnoj Srbiji. I onda ljudi biraju: Srbin, Hrvat ili Madjar?
Srbin nije jer nije pravoslavac, Madjar nije jer ne zna madjarski i ostaje mu da bude Hrvat.

Poslednja izmena:
Jel se neko zamislio - kada posmatraš mapu sveta skoro da ne vidiš Evropu koliko je mala. Ali ta Evropa je ima najviše nacija na svetu, svako selo ima svoju naciju :) - 50 DRŽAVA UAUUUU
Čudan neki kontinent (Vatikan, Monako, Andora, Lihtenštajn, Luksemburg, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, BiH ... svi zajedno staju u jedno predgradje neke veće metropole).
A toliko tih različitih haplogrupa u jednom predgradju.

Odgovori mi onda kada su Nemanjići, Lazarevići i Brankovići vladali tim narodom? Pa čak ni Car Dušan nije smeo da proviri preko Drine, znao je da je tamo država Bosna.
Jednostavno, bosanski pravoslavci osećajući se ugroženim od rimokatolika i muslimana poželeli su spajanje sa pravoslavnom Srbijom, jer su se osećali ni na nebu ni na zemlji.
To je kao što danas imaš Bunjevce koji nisu Hrvati ali su rimokatolička enklava koja govori srpskohrvatskim jezikom u pravoslavnoj Srbiji. I onda ljudi biraju: Srbin, Hrvat ili Madjar?
Srbin nije jer nije pravoslavac, Madjar nije jer ne zna madjarski i ostaje mu da bude Hrvat.

Kakvi bre Brankovici , Nemanjici i Lazarevici i IX veku???

Vec sam ti sve odgovorio na ovu temu tako da nemam nameru dalje da se raspravljam.

@nenad1978 a koji je taj grb kod tebe,nemogu sve da vas pohvatam ko je iz koje price.

sad si sam sebi skocio u usta. pa ako moze po tebi da bude nacionalnost pravoslavni Bosanac onda moze da bude i pravoslavni Sumadinac, sto da ne ?
OK kako je krenulo niko nije Srbin,ti Srbi su neka mitska nepostojeca bica.. ko ce ga znati sta su :)

@nenad1978 a koji je taj grb kod tebe,nemogu sve da vas pohvatam ko je iz koje price.

sad si sam sebi skocio u usta. pa ako moze po tebi da bude nacionalnost pravoslavni Bosanac onda moze da bude i pravoslavni Sumadinac, sto da ne ?
OK kako je krenulo niko nije Srbin,ti Srbi su neka mitska nepostojeca bica.. ko ce ga znati sta su :)

Pa to je i poenta. Ljudi vole podele, razgrupisanja i grupisanja, bože, kada će ova Evropa da bude kao Amerika. Živim, radim, zarađujem i tačka.

To je grb Postojne.

Postojina kao postojinska pecina u Sloveniji?,bio sam tamo,sluzio sam vojsku u Vipavi :)

ma i USA imas podele kvartove,gde zive odredjene rase ili nacionalnosti,to samo na filmovima i u serijama kobajagi druze se.
evo oni Rusini sto idu trbuhom za kruhom u Kanadu ( bilo na RTS ) , idu u malo mesto u Kanadi gde su svi stanovnici uglavnom Rusini. i nema tu nista lose,najlepse je biti medju sebi slicnima. ali da ti drugi ne smetaju ni ti njima. dobra kaubojska poslovica ' zivi i pusti druge da zive' ;)

CITIRAJ TO ŠTO ZNAŠ

Pa mislio sam da je to stvar neke opste kulture da se zna za dokument u kojem se prvi put spominju Srbi na Balkanu.

[TD="width: 33"] [/TD]
[TD="width: 100%"] "Liudevitus Siscia civitate relicta, ad Sorabos, quae natio magnam Dalmatie partem obtinere dicitur, fugiendo se contulit"
, sto odgovara: [Ljudevit (knez donje Panonije 822. - prim. Serbdom) ostavivisi grad Sisak, pobeze k Srbima, za koji se narod veli, da poseduje veliki deo Dalmacije).
Relja Novakovic, u svom delu iz 1977, kaze: "...On (franacki hronicar Ajnhard) u svojim Analima opisuje i ustanak panonskog kneza Ljudevita (818-823). U tom svom delu, za nasu istoriju dragocenom, Ajnhard na jednom mestu kaze kako je Ljudevit jednom prilikom pobegao iz Siska i otisao medju Srbe. Po svemu sudeci Srbi su tada ziveli negde u predelu Une, cak mozda i zapadno od nje, sasvim verovatno na podrucju danasnje Like."

Franjo Racki, hrvatski istoricar, kaze, da kako se rimska provincija Dalmacija prostirala od Jadranskog mora do Panonije, pod tim Srbima, koje pominje franacki analista Ajnhard, smatraju Srbi u Bosni.
[/TD]

Ali sta da se radi... to je za tebe nevidjena glupost... molim lepo.

Ајде, молим те, не морам да наводим који су домаћини ове теме који су је започели и који је одржавају великим трудом, који је за свако дивљење. Није ваљда да су то за тебе све глупости?

Ајде, молим те, не морам да наводим који су домаћини ове теме који су је започели и који је одржавају великим трудом, који је за свако дивљење. Није ваљда да су то за тебе све глупости?

Ko je rekao da su sve gluposti?
Od gomile gluposti tipa Srbi su Din S, i Bossnjovg lupetanja, prepucavanja, teško je pronaći ono što je korisno, a ima ga.

"гомиле глупости типа Срби су Дин С"
Па једна кључна чињеница ове теме јесте да су Срби управо великим делом Дин-С (Din-S), једно 2/3, и 1/3 Дин-север (Din-N), и да је веома битно за разумевање миграција знати шта је варијанса хаплогрупе. То је толико пута претресено да немам речи.
Односно од оних који су И2-Дин, а тих је близу 40% њих је 2/3 Дин-С.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back