Ултрасдм
Aktivan član
- Poruka
- 1.041
Nije glupost. Moj pra- ili cukundeda (ne mogu se tacno setiti, odavno mi je to moj deda pricao) je bio u zarobljenistvu u Nemackoj, ne znam iz kojih razloga se nije odmah vratio u Srbiju, ali je tamo 10 godina bio u braku sa jednom Nemicom i napravio joj 3 deteta. Posle tih 10 godina mu nesto dunulo i vratio se u Srbiju iako je citava porodica vec mislila da je u ratu poginuo. Ali po prirodi je bio malo luckast i pre i posle rata je prababa imala muke sa njim, posto je stalno druge jurio. To je jedna prica, a takvim pricama se cesce cuo, a jos zanimljivije je bilo kada sam ja u kontekstu mojih studija u bavarskim arhivima nasao gomilu slucajeva iz 50-tih, gde je to izgleda bila praksa.
PS: Nije bas pametno proglasiti neku stvar za glupost, samo iz tog razloga sto na prvi pogled ne izgleda logicno. A ponajmanje treba takve formulacije koristiti, ako neko jednostavno nezna o nekom stvari nista!
Слажем се, знам и ја за такве случајеве. Човек је после рата живео у Немачкој имао тамо жену и децу и тек се у старе дане вратио у Србију својој првој жени.