Kovač
Buduća legenda
- Poruka
- 30.786
Da li imate saznanja o romskim porodicama u Srbiji i njihovoj haplogrupi,čini i se da sam negde pročitao da je haplogrupa Roma u Vojvodini EM35?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li imate saznanja o romskim porodicama u Srbiji i njihovoj haplogrupi,čini i se da sam negde pročitao da je haplogrupa Roma u Vojvodini EM35?
Interesantna emisija Marićeve Ćirilice u kojoj je gostovao profesor Đorđe Janković. Govori se o Slovenima, Srbima, ranosrednjevjekovnoj arheologiji i genetici. Đorđe Janković je inače naš jedini stručnjak za arheologiju ranog srednjeg vijeka kojeg su zbog jasno iznetog mišljenja protjerali sa masonskog Beogradskog Univerziteta (čijeg sam na žalost i ja diplomac, da ne bude da imam nešto protiv Beograda kao takvog). Radio sam kao student arhitekta svojevremeno (bilo je to doduše poodavno) sa profesorom Jankovićem na iskopavanjima u Hercegovini. Tjerao nas je da crtamo kamene zidove, a iz prve je mogao da uoči kad smo propustili da nacrtamo koji kamen, učio nas je kako na osnovu starog i novog maltera vidimo mjesta gdje su recimo bili otvori, kako da percipiramo arheološki lokalitet na osnovu tek nekolicine tragova, hodao je po ruševinama u Tvrdošu i govorio nam gdje je bila trpezarija, gdje je bila štala, gdje ulaz i sl kao da hoda po objektu koji postoji. Zaista fascinantan čovjek. E takvog čovjeka su jadovi izbacili sa fakulteta.
Interesantno je da profesor govori istu priču, zasnovanu na arheološkim ostacima, koju i genetika potvrđuje i koju smo i mi ovdje iznosili. O seobi staroevropljana (pripadnika I haplogrupe) iz Podunavlja na sjever na Dnjepar, a zatim njihovom povratku na jug kao Slovena i Srba. Interesantno je i Marićevo lupetanje o švajcarskom institutu (pročitao je jadan onaj IGenein epp u Ninu) i njihovom mjerenju ilirskih i slovenskih gena kod Srba, Hrvata i Šiptara. Uvijek se čudim kako nekoliko puta ponovljena glupost veoma brzo postane opšteprihvaćena istina. U svakom slučaju interesantna emisija, pa ko ima vremena neka pogleda.
Gledao sam na HRT-u emisiju,covek je proveravao svoje genetsko poreklo i ispostavilo se da potice od starosedeoca,a ne od Slovena.
Tako je i kod nas,samo 30% stanovnista nosi slovenski gen...
.Sad sam upravo pročitao da je otkrivena haplogrupa Napoleona Bonaparte i da se radi o E1b1b1c1* (E-M34*). Više informacija na linku http://www.ccsenet.org/journal/index.php/jmbr/article/view/10609.
Poslije Hitlera, Lindona Džonsona, Karavađa, braće Rajt još jedan poznati pripadnik E1b haplogrupe. Kad sam na jednom ruskom forumu pomenuo da su i Slobodan Milošević i Radovan Karadžić, s obzirom da su od starih Vasojevića,vjerovatno pripadnici haplogrupe E1b, odmah ih se našlo nekoliko da postavi tezu kako su svi "ratni zločinci" E1b. Razmišljam kako će im ovaj novi rezultat za Napoleona dobro doći da potvrde tezu.
Odakle ti ideja da je Karadzic E? Pogledaj malo morfolosku gradju.
Izvoditi zakljucak da je E posto je vecina Vasojevica E nije bas mudro. Za Milosevica i ja tipujem da je E.
![]()
Gde su ovde elementi jednog E1b?
Za Miloševića, pretpostavljam da sudiš na osnovu potomstva? Ja tipujem da je Mirin predak imao izražene crte bugarskog R1b.
A još dva poznata Karadžića govore da Karadžići i nisu baš jedinstvenog antropološkog tipa:
Ipak su Drobnjaci preovladjujuce I2a.
Kao prvo, otkud znaš da su istog porekla? Mima bi mogao da bude E1b.A još dva poznata Karadžića govore da Karadžići i nisu baš jedinstvenog antropološkog tipa:
Po meni ne postoji logika kojom bi na osnovu izgleda osobe mogli da pretpostavimo Y-DNK te osobe. Ako idemo unazad 10 generacija dobijamo 1024 muska predka, i dovoljno je da je samo jedan bio I2a a ostala 1023 E1b, ali posto direktna muska linija vuce od ovog sa I2a dobija se da posmatrana osoba ima I2a. Medjutim zbog 1023 E1b pretka logicno je da ce izgled te osobe biti pod vecim uticajem tog Y-DNK koji mozemo naci kod velike vecine predaka.
Tj, po meni mozda postoji mogucnost da se na osnovu izgleda osobe procenjuje koji Y-DNK su imali vecina njegovih (dalekih) predaka. Ali i to je u ovom trenutku neproverljivo, tako da verovatno i to ima malo smisla.
ako Seve nije I2a1b1, onda nam je propala firma naskroz....