Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I Franjo je tvrdio da su Hrvati u stvari Germani

Samo sto ih Germani ne yebu ni 0,2 %, i pored tisucljetnog hrvatskog guzoljublja
kiss_ass.gif

Franjo je bio Madjar..

Да разјаснимо,
да ли је М417 имао контакта са `индоевроппским` хапогрупама И и Ј,
однонсно да ли је већ тад наследио неке елементе језика?

Да ли је Хазарски Z93 имао тај контакт и да ли је он наследио неке
елементе језика пре спуштања на југ и од кога?

Да ли је у Индији и Ирану искључиво Z93?

Очигледно су то Саке.

Dienekes je budala. Ono što on hoće da dokaže nije istinito. Naime J1 i J2 jesu protoindoevropske haplogrupe ali pre pojave Grka odnosno pre mešanja. U ono vreme na koje cilja, a to je helenski pohod ( drugi pohod gospodine Tri, u prvom pohodu su naučili indoevropski jezik od R1a) na Indiju, J2 je već postao maloazijska haplogrupa. Poznata je njegova tendencija da celu J2 stavi kao grčku indoevropsku grupu i da Turke koji su nosioci posmatra kao anatolske Grke. Međutim zaboravlja da je posle Prvog Svetskog rata polovina stanovništva Grčke zamenjena, došli su mali crnpurasti pravoslavci nepoznatog porekla iz Anadolije a otišli muslimanski stanovnici Grčke među kojima je bilo više Evropljana nego među pridošlicama.

Мислиш да Ј2 није у Индију ишао много пре Хеленског периода?

Три
Да разјаснимо,
да ли је М417 имао контакта са `индоевроппским` хапогрупама И и Ј,
однонсно да ли је већ тад наследио неке елементе језика?

Pa da ih nije imao, bili bi po fenotipu azijati.
A kako mi mozemo znati kakav je jezik bio kod I i kod J? Mimo toga, I su u Evropi preko 25000 godina dok su J dosli pre nekih 6-7000.
Да ли је Хазарски Z93 имао тај контакт и да ли је он наследио неке
елементе језика пре спуштања на југ и од кога?

"Hazarski" Z93 je kao sto mozes videti na stablu ISOGG
duboko ispod M417, sto znaci da je od istog i nastao. O "hazarskom" z93 mozemo govoriti tek od L342.2., a to je samo dno stabla.

Да ли је у Индији и Ирану искључиво Z93?
Nemam punu informaciju ali bi trebao da bude. ali... sta hoces sa tim da kazes?

Очигледно су то Саке.

mere bit bidne, a mere bit i nebidne

Ajde sada malo kulturno-umetnickog programa pa da vidimo sta nam suvremena znanost nudi kao epohalna otkrica:

http://www.b92.net/zivot/antitabu.php?yyyy=2011&mm=10&dd=19&nav_id=550705

Sada sam tek razumeo da je onaj barbarogenius bio zapravo dr sc Ivan Juric, osobno :hahaha:

Hrvati nisu potekli iz Persije, vrlo malo su Sloveni i bitno se razlikuju od istočnih suseda Srba, Crnogoraca, Grka i Albanaca, koji imaju više azijatskih, hunskih i tatarskih gena, rekao je u na predstavljanju svoje nove knjige 'Genetičko podrijetlo Hrvata' dr sc. Ivan Jurić, profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

Kada smo vec kod znanosti, da vidimo sta smo sve u zivotu propustili...

Najnovije genetičko istraživanje koje nedvojbeno prikazuje dugo čuvanu istinu o hrvatskom germanskom porijeklu ! Hrvati su germanski narod !
LITERATURA UZETO ! * J. Kelemina: Goti na Balkanu. Časopis za zgodovino in narodopisje 27, Maribor 1932. * L. Hauptmann: Kroaten, Goten und Sarmaten. Germanoslavica 3, Brno 1935. * K. Šegvić: Die gotische Abstammung der Kroaten. Nordische Welt 9, Berlin 1935. * J. Kelemina: Libellus Gothorum I - VII, študije o starogermanskih spominih v naši zemlji. Etnolog 12, Ljubljana 1939. * I. Mužić: Slaveni, Goti i Hrvati na teritoriju rimske provincije Dalmacije. Iberia, Split 1996. (5. izdanje: Dominović d.o.o, Zagreb 1997.) * I. Mužić: Hrvatska kronika, Libellus Gothorum 547.- 1089. Split 1997 (4. prošireno izdanje: Matica Hrvatska - Split 2001.) * M. Yoshamya: Gan Veyaan, Old-Croatian medieval archidioms, vol. 1. ITG - 2. izdanje, Zagreb 2005.

Poslednja izmena:
R1a су дакле изворно Туранци.
Као и R1b.
Као што смо и мислили.

`Индоевропски` језик у Индију су донели J2.
Као што смо и мислили.

J2 су Албани, Арбани, Армани.. Аријевци.
Од њих су и R1a, као и R1b наследили елементе језика, још у зачетку.

J2 и I2 су блиски род.

Ma idi bre . . . :D

Covek je administrator R1a na FTDNA i kao sto vidis na kartama, koristio je podatke koji postoje na Y-DNA i FTDNA projektima.
Pa tu bi trebalo da se vidi i koje metode je koristio da bi iz podataka koje ima dobio tu oblast koju je dobio. Ja npr mislim da je koristio metodu -> "mislim da je ovde".

Zasto bi stavio Z280 bas tamo?
I ja se pitam.

U pitanju je "karpatska" grana R1a i mislim da je sve saglasno sa arheoloskim podacima koje imamo.
Ta karpatska grana je koliko ja znam samo jedna od vise grana Z280, tj ne moze da se kaze da je Z280 karpatska, ali moze da se kaze da karpatska grana jeste Z280. A na koje arheoloske nalaze mislis, nije mi poznato.

jos jedan Bane
Pa tu bi trebalo da se vidi i koje metode je koristio da bi iz podataka koje ima dobio tu oblast koju je dobio. Ja npr mislim da je koristio metodu -> "mislim da je ovde".
Pa vljda gao administrator zna odakle su mu clanovi :D

Ta karpatska grana je koliko ja znam samo jedna od vise grana Z280, tj ne moze da se kaze da je Z280 karpatska, ali moze da se kaze da karpatska grana jeste Z280. A na koje arheoloske nalaze mislis, nije mi poznato.

Ima ih ukupno 3.

Arheoloski nalazi vezani za obitavanje Slovena na tom prostoru, keramika koju su koristili i sl. tome. Secam se da je moj vrli prijatelj Tandorije Masala postavio sken iz jedne knjige koja govori o puteima migracija Slovena. Ta karta se dobro poklapa sa ovim novim otkricima.

Poslednja izmena od moderatora:
Čuj 11000, 111 milijuna !!! Znaš onaj vic, idu dva Ilira Mujo i Haso i sretnu dinosaurusa...

jel' to pored piramida u Visokom bilo?
Sad tek kontam da su Kremenko i Kamenko Bosnjaci.

20111019221732.gif

Inace me ovi zeleni i kockasti malo podsecaju na tebe po stilu izrazavanja. Sve im je neka excluziva i sve neki najnoviji rezultati i sve nekih najeminentnijih strucnjaka. ;)

Pa onda bosnjo odvali da su J2 dosli sa Turcima a K* su eto.... Mongoli.... Boze sta sve onaj you tube mora da trpi...

Poslednja izmena:
Arheoloski nalazi vezani za obitavanje Slovena na tom prostoru, keramika koju su koristili i sl. tome. Secam se da je moj vrli prijatelj Tandorije Masala postavio sken iz jedne knjige koja govori o puteima migracija Slovena. Ta karta se dobro poklapa sa ovim novim otkricima.

Z280 je mnogostruko vise zastupljen kod istocnih i zapadnih Slovena nego kod juznih Slovena. Ako treba da cenim rekao bih da je ukupan broj muskaraca sa Z280 kod istocnih i zapadnih Slovena bar 30 puta veci nego kod juznih.

Tj, moje misljenje je da je razumevanje dolaska Z280 na Balkan mnogo manje vazno od razumevanja sta se dogadjalo u severnijim delovima istocne Evrope. Slazem se ja da je Z280 na Balkan dosao sa Slovenima iz tog pravca (sa Karpata), ali treba ga objasniti i kod Rusa, Ukrajinaca, Poljaka, Slovenaca i drugih. Ne verujem da tako veliki broj ljudi vuce poreklo od jedne grupe Slovena koja je zivela na malom prostoru odmah iznad Karpata, a pri tome bi trebalo da su tu bili i I2a1b1 Sloveni. I onda su oni zajedno za par stotina godina naselili pola Evrope.

Po meni Z280 je naseljavao veliki deo istocne Evrope vec u vreme pocetka migracija Slovena. Jos konkretnije, moje misljenje je da je najveci deo antickih Balta nosio bas ovaj SNP. Pri tome ne kazem da znacajan broj proto-Slovena nije imao Z280.

jos jedan Bane
Z280 je mnogostruko vise zastupljen kod istocnih i zapadnih Slovena nego kod juznih Slovena. Ako treba da cenim rekao bih da je ukupan broj muskaraca sa Z280 kod istocnih i zapadnih Slovena bar 30 puta veci nego kod juznih.

Bane, druze, kod svih ostalih Slovena je R1a zastupljeniji nego kod Srba i recimo Bugara ili Makedonaca. Zato je kod nas zastupljeniji I2 i ne vidim tu nista narocito cudno. Zasto bi morao kod svih R1a da bude zastupljen u velikom procentu? Ja sam tu jos uvek u sopstvenoj dilemi... da li su zapravo R1a vecinski dosli pre I2a? Diskutovali smo o tome na nekoj od tema ovde na forumu i rekli da su bila dva talasa doseljavanja. Kod Srba u Srbiji je odnos Din-S i Din-N 3:1. Podatke nemam za BiH ali mislim da bi tamo taj odnos mogao da bute mnogo veci. Bar jedno 6:1. Ocigledno je da je prvobitno srpsko pleme bilo koncentrisano oko nosilaca I2a Din-S. U to ja nemam apsolutno nikakve sumnje.

Tj, moje misljenje je da je razumevanje dolaska Z280 na Balkan mnogo manje vazno od razumevanja sta se dogadjalo u severnijim delovima istocne Evrope. Slazem se ja da je Z280 na Balkan dosao sa Slovenima iz tog pravca (sa Karpata), ali treba ga objasniti i kod Rusa, Ukrajinaca, Poljaka, Slovenaca i drugih

Na onim kartama imas sada vec izdiferencirane podgrupe. Ja sam uvek recimo trvdio da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci po krvi jedan narod. Sada imamo i potvrdu za to:
htyp-E-600-1.jpg

Oni su isto Z280+ ali se razlikuju po L236 i (verovatno) Z92. Poljaci su velikom vecinom Z280-.

. Ne verujem da tako veliki broj ljudi vuce poreklo od jedne grupe Slovena koja je zivela na malom prostoru odmah iznad Karpata, a pri tome bi trebalo da su tu bili i I2a1b1 Sloveni. I onda su oni zajedno za par stotina godina naselili pola Evrope.

Ako imas u vidu Srbe, to pleme uopste nije bilo tako brojno.

Po meni Z280 je naseljavao veliki deo istocne Evrope vec u vreme pocetka migracija Slovena. Jos konkretnije, moje misljenje je da je najveci deo antickih Balta nosio bas ovaj SNP. Pri tome ne kazem da znacajan broj proto-Slovena nije imao Z280.

Rekoh vec, vecina poljaka ga nema. A u pravu si i za Balte. Oni su takodje Z280+.

Samo mi nije jasno, jesu li to u BiH testirali samo muslimane, a Srbe i Hrvate preskocili???

U tome i jeste fora. Testirali su sve, To su radila gospoda Damir Marjanovic i stovani g. ministar Primorac. Ja sam ovde prikazivao graficki prikaz iz Marjanovicevog rada jednom napaljenom zelembacu u kome se vidi sa su muslimanima u BiH ubedljivo genetski najblizi Srbi iz BiH. Ali... ne mozes ti nikakvom istinom prosvetliti zadrto stvorenje.

U tome i jeste fora. Testirali su sve, To su radila gospoda Damir Marjanovic i stovani g. ministar Primorac. Ja sam ovde prikazivao graficki prikaz iz Marjanovicevog rada jednom napaljenom zelembacu u kome se vidi sa su muslimanima u BiH ubedljivo genetski najblizi Srbi iz BiH. Ali... ne mozes ti nikakvom istinom prosvetliti zadrto stvorenje.

znaci da su svi oni iz bosne blizi hrvatima u hrvatskoj nego srbima u srbiji.
nije mi najjasnije sve to sa genima, tj. nisam bas ni upucen, ali koliko vidim ispada da smo mi srbijanci bas mesana salata...?
ako mozes da mi malo bolje objasnis sve to sa genima na nasim prostorima, ko je sa kim u srodstvu i tako to, ali kao jednom laiku, ne znam nista o vrstama, grupama i podgrupama gena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back