Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo lep dokaz da se sve lepo poklapa "u bobu":

kievan-rus-1015-1113-en-e1270112214892.jpg

Najveca rasprostranjenost gore pokazane haplogrupe idealno odgovara prvobitnom prostoru Kijevske Rusije.

nije mi najjasnije sve to sa genima, tj. nisam bas ni upucen, ali koliko vidim ispada da smo mi srbijanci bas mesana salata...?

Mnogi pokušavaju da dođu do sveobuhvatnih teorija na osnovu Y haplogrupa i antropoloških tipova, ali po mom skromnom mišljenju, ove metode nam pružaju samo delimičnu sliku. Autozomalne studije su po meni budućnost genetičke genealogije.

Ne znam da li je neko upoznat sa projektom Dodecad, koji predstavlja jedan zaista revolucionaran eksperiment na tom polju. On analizira preko 100 hiljada markera raspoređenih na svim hromozomima, tako da se dobija sveobuhvatna slika o nasledstvu i sa muške i sa ženske strane. Tri Srbina učestvuju u ovom projektu i, koliko mi je poznato, poreklo im je prilično raznovrsno tako da verovatno u proseku daju realnu sliku o srpskoj populaciji.

Interesantno je da kada se njihovi rezultati ubace u Dodecad Oracle "mixed mode" koji pogađa kombinaciju dve populacije kojima neko odgovara na osnovu podudarnosti markera, dobija se sledeće. Kako bi se ovo moglo tumačiti zaključite sami. ;)

1 "50.8% Belorussian + 49.2% S_Italian_D"
2 "48.4% Belorussian + 51.6% S_Italian_D"
3 "48.1% Belorussian + 51.9% S_Italian_D"

1 "57.1% Polish_D + 42.9% S_Italian_D"
2 "55.7% Polish_D + 44.3% S_Italian_D"
3 "52.9% Polish_D + 47.1% S_Italian_D"

1 "55.5% Mixed_Slav_D + 44.5% Sicilian_D"
2 "54.5% Mixed_Slav_D + 45.5% Sicilian_D"
3 "51.4% Mixed_Slav_D + 48.6% Sicilian_D"

1 "55.1% Polish_D + 44.9% Sicilian_D"
2 "54.1% Polish_D + 45.9% Sicilian_D"
3 "50.8% Polish_D + 49.2% Sicilian_D"

1 "50% Greek_D + 50% Polish_D"
2 "51.6% Greek_D + 48.4% Polish_D"
3 "55.8% Greek_D + 44.2% Polish_D"

1 "50.3% Russian_D + 49.7% Sicilian_D"
2 "49.1% Russian_D + 50.9% Sicilian_D"
3 "46.8% Russian_D + 53.2% Sicilian_D"

Evo i prosečnih rezultata za grčku dodekad grupu, poređenja radi.

"13.4% Belorussian + 86.6% S_Italian_D"
"14.4% Polish_D + 85.6% S_Italian_D"
"11.6% Mixed_Slav_D + 88.4% Sicilian_D"
"11.1% Polish_D + 88.9% Sicilian_D"
"10.6% Russian_D + 89.4% Sicilian_D"

Inače, jedan rad na temu autozomne DNK i linkage disequilibrium čiji sažetak je nedavno objavljen na sajtu International Congress of Human Genetics i o kome su već pisali i Dienekes i Jean Manco, mogao bi biti vrlo interesantan za nas.

LD patterns in dense variation data reveal information about the history of human populations worldwide.
S. Myers et al.

A detailed understanding of population structure in genetic data is vital in many applications, including population genetic analyses and disease gene mapping, and relates directly to human history. However, there are still few methods that directly utilize information contained in the haplotypic structure of modern dense, genome-wide variation datasets. We have developed a set of new approaches, founded on a model first introduced by Li and Stephens, which fully use this powerful information, and are able to identify the underlying structure in large datasets sampling 50 or more populations. Our methods utilize both Bayesian model-based clustering and principal component analyses, and by using LD information effectively, consistently outperform existing approaches in both simulated and real data. This allows us to infer ancestry with unprecedented geographical precision, in turn enabling us to characterize the populations involved in ancient admixture events and, critically, to precisely date such events. We applied our new techniques to combined data for 30 European populations sampled by us, or publicly available, and the worldwide HGDP data. We find almost all human populations have been influenced by mixture with other groups, with the Bantu expansion, the Mongol empire and the Arab slave trade leaving particularly widespread genetic signatures, and many more local events, for example North African (Moroccan) admixture into the Spanish that we date to 834-1394AD. Dates of admixture events between European groups and groups from North Africa and the Middle East, seen in multiple Mediterranean countries, vary between 800 and 1700 years ago, while Greece, Croatia and other Balkan states show signals of admixture consistent with Slavic migration from the north, which we date to 600-1000AD. At the finest scale, we are able to study admixture patterns in data gathered by a project (POBI) examining people within the British Isles. Our approaches reveal genetic differences between individuals from different UK counties, and show that the current UK genetic landscape was formed by a series of events in the millennium following the fall of the Roman Empire.

Inače, jedan rad na temu autozomne DNK i linkage disequilibrium čiji sažetak je nedavno objavljen na sajtu International Congress of Human Genetics i o kome su već pisali i Dienekes i Jean Manco, mogao bi biti vrlo interesantan za nas

"while Greece, Croatia and other Balkan states show signals of admixture consistent with Slavic migration from the north, which we date to 600-1000AD."

.

Ovo si podvukla, verovatno poentiraš, pa te molim da mi detaljno protumačiš ovu "revolucionarnu" rečenicu. Da li su ovde pobrojani i mikenski Grci koji imaju nepobitno slovensko poreklo, poznat izvor i datum dolaska u vreme kada je slovenski jezik već formiran?

Poslednja izmena:
Ovo si podvukla, verovatno poentiraš, pa te molim da mi detaljno protumačiš ovu "revolucionarnu" rečenicu. Da li su ovde pobrojani i mikenski Grci koji imaju nepobitno slovensko poreklo, poznat izvor i datum dolaska u vreme kada je slovenski jezik već formiran?

Rad još nije objavljen u celini tako da ne mogu da komentarišem o detaljima dok ne vidim o čemu se radi, ali na osnovu sažetka mislim da bi mogao biti vrlo zanimljiv.

Rad još nije objavljen u celini tako da ne mogu da komentarišem o detaljima dok ne vidim o čemu se radi, ali na osnovu sažetka mislim da bi mogao biti vrlo zanimljiv.
Ne moraš da mi elaboriraš rad tražio sam da mi protumačiš sintaksu "show signals of admixture" kao revolucionarnu stvar za koju nismo znali? ( a u svetlu podataka da je grčki R1a bogatiji starijim primesama vezanim za doseljavanje pre 3500 godina nego slovenskom difuzijom)

Videh danas u novinama da je nadjena grobnica, mislim u okolini Bele Palanke, sa posmrtnim ostacima. Da li se neko ikad setio da ispita i uporedi DNK uzorke takvih, slicnih, ostataka nadjenih do sada, sa uzorcima danasnjih stanovnika ovih prostora?
Setio se Pera ložač, ali je na odmoru od prošle godine pa nije mogao da uzme uzorke.

Mi nemamo laboratoriju već koristimo usluge naše zapadne braće.Odnosno, naša genetska laboratorija služi da pravi najduži papirni DNK niz da uđe u Ginisovu knjigu.

Poslednja izmena:
Ne moraš da mi elaboriraš rad tražio sam da mi protumačiš sintaksu "show signals of admixture" kao revolucionarnu stvar za koju nismo znali? ( a u svetlu podataka da je grčki R1a bogatiji starijim primesama vezanim za doseljavanje pre 3500 godina nego slovenskom difuzijom)

Revolucionarna je metoda koja je korišćena, a rečenica sama po sebi nije nešto posebno novo. Među Grcima su pronađene autozomalne primese koje nemaju direktne veze sa Y haplogrupama. Čak i nosilac haplogrupe E ili J može da ima ove primese u značajnom procentu na drugim hromozomima.

J2 је базична аријевска(иранска) група која је генерисала сеобе у Иран, Индију
и Египат много пре антике.
Ј2 код Осета је ирански елемент, а G је грузијски.
Ј2 код Иранаца је базични ирански елемент.
Цивилизације мале азије су изворно Иранске-Јерменске.
Ј2 је дошао и на Крит и на Балкан међу сродну I2.

Ј2 је остао у цивилизацијском жаришту, месту одакле је хаплогрупа F
постигла цивилизацијски импулс који јој је омогућио ширење по целом свету.
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

Дањашњи Азербејџан је некада Албанија..Албани, Арбани, Армани,
Арији..

Њих су међу данашњим Тоскама и Цинцарима звали Албанима.

Изворна Словенска хаплогрупа је И2, везана за цивилизације као што је Винчанска, Трипољска.. заједно са Ј2.
То су Сарди, Пелазги, Венети и Трачани(заједно са R1).

Скити су били већином Туранци и R1.

Били су изгледа изразито светлe косе и очију.
За разлику од Ј2(као и вероватно хаплогрупе I) који су били тамнији.
Мешали су се са азијатима.
Могуће да је Турански језички елемент настао у мешању са азијатима,
од прототуранског који је био сличнији аријском.
Прототуранци су унели туранске речи у санскрт, и вероватно гене светле косе и очију у Иран и Индију,
али много касније од аријског Ј2.

Саке су очигледно мађари Секељи као што су Саркози и Сорош, (...Фрањо Туђман),
Сакси, Саксонци, владари Британије такође су Саке, али можда други род.
Ашкенази јевреји, као Бжежињски и Ротшилди и екипа такође.

Украјински Козаци су Казаси, такође туранци у служби владања туранских владара над Словенима Украјине централне словенске земље.

Сви су Хазари.
На форумима `политика` и `историја` скоро да су већина
из ционистичких пропагандних група, али из локалних `националних` служби.

Туранци владају светом.

Али не задуго.;)

Poslednja izmena:
J2 је базична аријевска(иранска) група која је генерисала сеобе у Иран, Индију
и Египат много пре антике.
Ј2 код Осета је ирански елемент, а G је грузијски.
Ј2 код Иранаца је базични ирански елемент.
Цивилизације мале азије су изворно Иранске-Јерменске.
Ј2 је дошао и на Крит и на Балкан међу сродну I2.

Ј2 је остао у цивилизацијском жаришту, месту одакле је хаплогрупа F
постигла цивилизацијски импулс који јој је омогућио ширење по целом свету.
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

Дањашњи Азербејџан је некада Албанија..Албани, Арбани, Армани,
Арији..

Њих су међу данашњим Тоскама и Цинцарима звали Албанима.

Изворна Словенска хаплогрупа је И2, везана за цивилизације као што је Винчанска, Трипољска.. заједно са Ј2.
То су Сарди, Пелазги, Венети и Трачани(заједно са R1).

Скити су били већином Туранци и R1.

Били су изгледа изразито светлe косе и очију.
За разлику од Ј2(као и вероватно хаплогрупе I) који су били тамнији.
Мешали су се са азијатима.
Могуће да је Турански језички елемент настао у мешању са азијатима,
од прототуранског који је био сличнији аријском.
Прототуранци су унели туранске речи у санскрт, и вероватно гене светле косе и очију у Иран и Индију,
али много касније од аријског Ј2.

Саке су очигледно мађари Секељи као што су Саркози и Сорош, (...Фрањо Туђман),
Сакси, Саксонци, владари Британије такође су Саке, али можда други род.
Ашкенази јевреји, као Бжежињски и Ротшилди и екипа такође.

Украјински Козаци су Казаси, такође туранци у служби владања туранских владара над Словенима Украјине централне словенске земље.

Сви су Хазари.
На форумима `политика` и `историја` скоро да су већина
из ционистичких пропагандних група, али из локалних `националних` служби.

Туранци владају светом.

Али не задуго.;)

Ko se mesao ?
Ako dobro razumem (a , verovatno ne ). . .Ovi crni kao Romi , su u stvari pravi arijevci itd . . . :confused:
Danasnja J2 je dominantna kod Albanaca ?

Svasta ti nama naprica ali nikako da kazes, kakav je to jezik bio kod I2 i J2? Tim pre sto je njihov raspon u naseljavanju Evrope bio preko 17000 godina.
I kako su to tvoji Turanci iz hg R1a istog jezika kao i oni u Indiji dok indoevropljani J2 nisu nosioci tog jezika?

305px-Centum_Satem_map.png

Kako su Turanci R1a mogli da prime satem jezik a Albani u Azerbejdzanu kao indoevropljani nisu?

Meni se čini da se ovaj TRI od poslednjeg javljanja testirao i da je vjerovatno J2. E sad, pošto se pali na arijevsku priču mora napraviti konstrukciju: J2 su arijevci. Što i nesretne Šiptare tu ugura, nije mi jasno. Valjda zbog J2 grupe.

Ako sam ga dobro skontao svi R1 su turanci, Hazari, cionisti itd.

J haplogrupa su izvorni Arijevci, vjerovatno među njih ubraja i Arape koji su 70% J1, a i Jevreje koji su većinski J1 i J2.

Kakav dramatičan obrt. Hitler je promašio sto posto. Nije on doduše džaba bio raja sa jerusalimskim muftijom.

Meni se čini da se ovaj TRI od poslednjeg javljanja testirao i da je vjerovatno J2. E sad, pošto se pali na arijevsku priču mora napraviti konstrukciju: J2 su arijevci. Što i nesretne Šiptare tu ugura, nije mi jasno. Valjda zbog J2 grupe.

Ako sam ga dobro skontao svi R1 su turanci, Hazari, cionisti itd.

J haplogrupa su izvorni Arijevci, vjerovatno među njih ubraja i Arape koji su 70% J1, a i Jevreje koji su većinski J1 i J2.

Kakav dramatičan obrt. Hitler je promašio sto posto. Nije on doduše džaba bio raja sa jerusalimskim muftijom.

Ма није проблем ако је човек и црнац. Ј2 је значајна хаплогрупа у историји цивилизација. Међутим, не треба се ложити на некакво Аријанство.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back