Battlecat
Iskusan
- Poruka
- 6.977
Interesantno kako se odvija prica polako. Mada ne znam sad da li je teorija i dalje, vise mi deluje kao cinjenica sada ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo izbija i poslednji adut iz ruku recimo albanskih nacionalista koji polazu pravo na tlo tvrdeci da je to od pamtiveka bila iskljucivo njihova zemlja. A vidimo da su hiljadama godina pre njih tu ziveli dedovi onih koje oni nazivaku "karpatlijama".
, a da smo mi iz Rusije! samo zato da bi od nas uzeli Timocku Krajinu i BranicevoJuzni sloveni se u V-VII veku samo vracaju tamo odakle su iz nekih za sada nepoznatih razloga morali da beze.
Није у питању 5.-7. век пре наше ере, него бар 13. век пре наше ере.
Није у питању 5.-7. век пре наше ере, него бар 13. век пре наше ере.
Šta da vidi?13 vekova p.n.e. plus ovih 20... izadje na 3300 godina a starost vecinske srpske haplogrupe procenjena tek na oko 2550 godina. Pa sad ti vidi....
Da ne zaboravimo i Rusku hrooniku Povest vremenih let koja nabraja sve slovenske narode, među njima i Srbe i Hrvate i u kojoj se kaže da je prapostojbina Slovena Podunavlje i da su ih odatle na sjever potisnuli Volhi (čitaj Kelti, moguće R1b, a moguće i E1b-čudna je veza E1b haplogrupe sa vlaškim imenom, ima je među Vlasima na Balkanu, među karpatskim highlanderima, a poznat je i genetski kuroizitet sa E1b grupom na sjeveru Velsa, pleme Volcae). To se poklapa sa seobom I haplogrupe na sjever.
Što se tiče Din-S sada je već sasvim jasno da je on na Balkan mogao da dođe samo iz sjeverozapadnog pravca (moja teorija je današnja Češka, ali i moravski bazen, Porfirogenitova Bojka), dok je Din-N dolazio sa istoka iz pravca Vlaske pomiješan sa R1a1.
Slovenci su uglavnom Din-N i njihovi istoričari pominju tu seobu sa istoka. Srbi su u izvorima prvog reda tj. izvorima koje su pisali savremenici (Fredegar i Ajnhard) pomenuti kao Sorabi i na sjeveru u Polablju i na jugu u Dalmaciji. Za franačke ljetopisci to je bio jedan narod pod istim imenom. I2a2 Din-S do te mjere koincidira sa srpskim seobama da je teško ne nazvati ga srpskim markerom. Ako pretpostavimo da su i Din-N i Din-S nekada bili zajedno, prije nego što se Din-S odvojio, jedino mjesto gdje se to moglo desiti jeste prostor današnje Poljske, jer istočnije odatle Din-S ne postoji.
Granični pojas između Belorusije, Poljske, Ukrajine tj. zapadno Polesje je najvjerovatnija lokacija. To je ujedno i prapostojbina Slovena. A to je i prostor koji je Nordtvedt obilježio na svojoj karti. Ne treba ovu Nordtvedtovu kartu shvatati previše bukvalno, ipak je to samo šematski prikaz, na pokazuje tačne putanje migracija,
ako muftija kaze da jesu onda nemas pravo da se zalisone svakako nisu bile pravolinijske.
Din-S je na Balkan mogao doći, krećući se sa istoka Poljske, sjevernim obroncima Karpata, ušavši u moravski bazen i bohemski bazen. Odatle u 6.vijeku jedan dio Srba odlazi u Polablje, a drugi dio u 7. vijeku u Dalmaciju. Odatle visoka prisutnost I2a2 Din-S u južnoj Češkoj, po cijeloj Njemačkoj, u istočnoj Austriji.
Šta da vidi?
Da je neko rođen u kupusu pre 2550 godina?
Ja sam jos davno (da li na ovoj temi ili na nekoj drugoj) ukazivao na neke cinjenice iz tog Nestorovog zapisa. Tu bi trebao da se nadje strucan covek i da malo pazljivije pogleda sta je tamo napisano. Spominje se Potop i preselenje naroda posle njega. To bi mogla biti zanimljiva stvar.
Zahvaljujem, Kore.
Da, Jakov Bacic na kraju svoje doktorske disertacije tvrdi da se radi o "reconquest-u", kad su se Slaveni spustili na jug u 6. i 7. vijeku...
Conclusion:
.
Jakov Bacic, The Emergence of the Sklabenoi (Slavs), their Arrival on the Balkan Peninsula, and the Role of the Avars in these Events, Ph.D. Dissertation, Columbia University, New York, 1983; University Microfilms International, Ann Arbor, MI., 1984.

Hvala i tebi, Tandorije
Koliko sam mogao da primetim, svi ovi materijali se "vrte" blizu onoga sto govori geneticka genealogija. Jedino se malo datumski ne podudaraju sa nekim dogadjajima. One karte Trubacheva su mnogo dobra stvar.
Ovde se govori da su "sloveni" otisli na sever pod pritiskom "vlaha". Ja sam vise puta ovde govorio da taj period pada negde 4000 godina unazad. Zanimljivo je da se to poklapa sa dolaskom keltskih plemena u Evropu ali se poklapa i sa nadiranjem E1b sa juga. Poklapa se i sa Potopom za koji se sada bez sumnje moze reci da se dogodio. Naravno, ne bas skroz onako kako je opisano u Bibliji ali je to bila velika prirodna katastrofa.
Malo su ti se godine podrkale, izmedju Potopa i Kelta ima oko 5000 godina.
Kad smo već kod Kelta, a činjenica je da je I2a2 osnov Kelta, pronašao sam veom zanimljivu uporednu analizu GALIK (gaelic) jezika koji je u izumiranju u Francuskoj. Hiljadama godina okružen germansko-romanskim uticajem uspeo je da sačuva neke autohtone reči koje imaju kognate samo u slovenskim jezicima kao i današnje francuske reči koje ne odgovaraju latinskom izvoru već je dokazano da imaju keltsko poreklo.
Autor je sakupio dobru količinu izraza koji mogu nešto da dokažu svakom pametnom čoveku. Na primer:
ACAMNO - kamen
ACU - jak. snažan
BALLO - bolest
DALIO - deo .. i još mnogo izraza, imena keltskog panteona koje možete pročitati na linku
Serafimov , Celto-Slavic similarities
Па где су данас ти I2a2 међу савременим келтима (тј. њиховим потомцима)? Она шачица на британским острвима и то је то. Келти су донели одређени део речи припадајућих сатем језицима из подручја јужног Каспија, западног Ирана и данашње Јерменије-Арменије. Ту тему смо већ опсуђивали овде.
Još uvek se barata podacima zajedno sa Kosovom.Postavio bi pitanje u vezi E1b1b1a2 haplogrupe . U preseku današnjeg stanja ova haplogrupa prisutna je kod Srba 20.5 % (http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#Sources) što nije mali procenat. Interesuje me da li ovu haplogrupu možemo smatrati slovenskom ?
Прво би требао да прецизираш на који потоп мислиш? Библијски потоп се рачуна на 2200 година п.н.е. TMRCA европских R1b је 4600 година
Постоји више потенцијалних потопа.