Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Pravi slavenski tip...plava kosa, svijetle oči i put...šta da se priča.
......
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čini mi se da je i Oxford došao do istih zaključaka ali mi je mrsko sada da tragam.
A kakvo to ti znanje imaš da bi bila kompetentna da kažeš da je Igenea neozbiljna ?
I kakve veze ima što je profitabilna ? Trebala bi džaba da radi ?
Odnesi krv i provjeri ko si i šta si a njih nije briga kakvi će rezultati biti. Isprintaju ti pa šta dobiješ to ti je.
Koliko se ja sjećam genetska istraživanja su radili i ovi sa prostora ex-Yu i to sa svakog fakulteta po 2 profesora i došli do sličnih zaključaka.
Vi Slaveni a mi Iliri i ćao.
Smesno, a zvanicno od svetske nauke priznati podaci govore, da Srbi imaju najmanje haplogrupe, koja je najzastupljenija kod Slovena.

Posto si me iznervirao svojim neznanjem i glupostima, evo ti samo da vidis koliko si intelektualno ogranicen.....
![]()
Sve plavusan do plavusana
![]()
a i ovde se ubise od plavusana.....
![]()
A bogami i oni (Slovacka)
a ovo ti je covek koji se testirao i koji ima I2a2 kao i svo oni pravi-pravcati dobri bosnjani....
I jos ti lepo pise na majci da je Rus
![]()
Sta jos treba da ti posaljem da bi napokon razumeo svoju ogranicenost?

PS: Nemojte se svadjati oko plave kose i plavih oci, naucno je dokazano da ima sve manje plavokosih ljudi na svetu (vrsta koja izumire), pre sto godina je bilo mnogo vise plavih ljudi nego danas.
Cekaj Kor, jel´ to nas sunarodnik muslimanske veroispovesti, sam sebi skocio u usta?
Prvo tvrdi, da smo mi Sloveni, onda tvrdi da su Sloveni plavokosi sa plavim ocima, pa onda stavlja sliku Nikole Tesle i tvrdi da smo tamniji...sta je uopste pisac hteo da kaze, jel´ zna kad je gladan?
Sto ne pomene one plavokose i plavooke muslimane iz BiH? A nije, da ih ima malo...

Vrlo zanimljive grafike
Na teritorijama koje su istorijski naseljene stanovništvom iz Srbije od 10 do maksimalno 24 % . R1b ima i arbanaški izvor.
A evo kako izgleda plavokosi crnac. Mislim da je to malo ko video )))
Iz kojeg je ovo rada?
Zanimljivo je povecano prisustvo R1a oko Dubrovnika

Ne mešaj blondizam sa albinizmom.
![]()
Nemam nista protiv plavokosih i plavookih (cak su mi takve osobe zenskog pola vrlo simpaticne- pa nek' su i farbane, jel'te) Ali si ti pravilno napisao. Gen svetlih ociju i kose je mladji od onog za tamnu kosu i oci i nastao je kao posledica mutacije (kako kazu naucnici) pre nekih 11000 godina na potezu oko Crnog mora.. Kada dodje do sparivanja starog i novog gena vecu sansu za "pobedu" ima onaj stari posto mu je (aj' da tako kazem) "temelj" jaci. Ovo je naucna hipoteza kojoj sam ja sklon da poverujem.
Vise smo puta ovde govorili o tome. Odvedi 100-ak arapa u Svedsku ili Finsku pa pogledaj sta ce da bude kroz 500 godina. Ima da ih "zagarave" samo tako. Medjutim, to ne znaci da ce "blond" geni tek tako prosto isceznuti, jednostavno ce postati vise recesivni i broj osoba sa svetlom kosom i ocima ce se smanjiti.
A evo kako izgleda plavokosi crnac. Mislim da je to malo ko video )))
![]()
Blondizam je u samoj svojoj sustini pojava vezana za gubljenje pigmenta koja kao krajnji patoloski oblik ima albinizam. Medjutim, naucnici tvrde da se blondizam odrzao i rasirio kroz prirodnu selekciju zato sto su plave i plavooke zene (u pocetku izrazito retke) predstavljale privlacne seksualne partnere (suprotnosti se privlace).
U americi se broj svetlookih drasticno smanjio. Tek svako 6 dete se radja takvim.
Ovde ima o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color
verovatno lupam gluposti ali nekako mi se to vrti u glavi.Pravi slavenski tip...plava kosa, svijetle oči i put...šta da se priča.

Ne mešaj blondizam sa albinizmom.
![]()

Licno mislim da hladna i severna mesta otkljucaju blondizam kod belih ljudi (taj gen) posto skandinavci koji se radjaju u mediteranu (drugo trece koleno) dobija tamniju boju kose.
Mozda i hladnoca utice na dotok pigmenata do dlakaverovatno lupam gluposti ali nekako mi se to vrti u glavi.
Pa i kod nas su (vecinski) deca dok su mala svetla. I na kraju se od plavusana svetlo-smedjih formiraju (uglavnom) tamno-smedji pa cak ponekad i skoro crni. Ja pretpostavljam da je rec o prirodnoj aktivaciji pigmenta melanina koji zasticuje kozu i oci od UV zracenja. Na severu je manja potreba za zastitom od one na jugu.
Oksford nije dosao do slicnih zakljucaka.
Imam onoliko koliko je potrebno nekome, ko radi ovaj posao koji ja radim, mada i vise nego potrebno i da zna o cemu pise i prica.
To je i misljenje zvanicne svetske nauke o organizaciji IGNEA.
Jel´ treba da ti se crta, dragi sunarodnice, muslimanske veroispovesti?
Niko ne trazi da radi svoja istrazivanja i probe besplatno, vec je poenta u manipulaciji rezultata i nepravilno sprovedenim istrazivanjima, zarad novca. Dakle, prosto receno korupcija.
Smesno, a zvanicno od svetske nauke priznati podaci govore, da Srbi imaju najmanje haplogrupe, koja je najzastupljenija kod Slovena.
Ne znam u toj vasoj "utrci", ko ce pobeiti, vi ili Albanci, a ni jedni i drugi imate vrlo malo veze sa Ilirima![]()
Uzgred, jel´ ste to vi otkrili "ilirski gen"?![]()
Eupedija je (sto se tice genetike) populisticki sajt na cijem forumu ces naci mnogo isfrustriranih likova ala ovaj dobri bosnjo. Ima dosta boljih i ozbiljnijih sajtova sa kvalifikovanim ucesnicima. dnaforums.com, naprimer.
Pregledo sam rad koji si postavio ; na osnovu čega si ti zaključio da su Bošnjaci Iliri a Srbi Sloveni ? gde to piše , šta se to u tvojoj glavi prelomilo pa si došao do takvog zaključka ?