Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravi slavenski tip...plava kosa, svijetle oči i put...šta da se priča.
Posto si me iznervirao svojim neznanjem i glupostima, evo ti samo da vidis koliko si intelektualno ogranicen.....

0_1c529_578baf9d_XL

Sve plavusan do plavusana
poland_national_football_team_2007.jpg

a i ovde se ubise od plavusana.....

385.jpg

A bogami i oni (Slovacka)

a ovo ti je covek koji se testirao i koji ima I2a2 kao i svo oni pravi-pravcati dobri bosnjani....
I jos ti lepo pise na majci da je Rus
yarus.jpg

Sta jos treba da ti posaljem da bi napokon razumeo svoju ogranicenost?

Poslednja izmena:
Čini mi se da je i Oxford došao do istih zaključaka ali mi je mrsko sada da tragam.
A kakvo to ti znanje imaš da bi bila kompetentna da kažeš da je Igenea neozbiljna ?
I kakve veze ima što je profitabilna ? Trebala bi džaba da radi ?
Odnesi krv i provjeri ko si i šta si a njih nije briga kakvi će rezultati biti. Isprintaju ti pa šta dobiješ to ti je.
Koliko se ja sjećam genetska istraživanja su radili i ovi sa prostora ex-Yu i to sa svakog fakulteta po 2 profesora i došli do sličnih zaključaka.
Vi Slaveni a mi Iliri i ćao.

Oksford nije dosao do slicnih zakljucaka.
Imam onoliko koliko je potrebno nekome, ko radi ovaj posao koji ja radim, mada i vise nego potrebno i da zna o cemu pise i prica.
To je i misljenje zvanicne svetske nauke o organizaciji IGNEA.
Jel´ treba da ti se crta, dragi sunarodnice, muslimanske veroispovesti?
Niko ne trazi da radi svoja istrazivanja i probe besplatno, vec je poenta u manipulaciji rezultata i nepravilno sprovedenim istrazivanjima, zarad novca.
Dakle, prosto receno korupcija.
:lol: Smesno, a zvanicno od svetske nauke priznati podaci govore, da Srbi imaju najmanje haplogrupe, koja je najzastupljenija kod Slovena.
Ne znam u toj vasoj "utrci", ko ce pobeiti, vi ili Albanci, a ni jedni i drugi imate vrlo malo veze sa Ilirima :lol:
Uzgred, jel´ ste to vi otkrili "ilirski gen"? :think:

Poslednja izmena:
Posto si me iznervirao svojim neznanjem i glupostima, evo ti samo da vidis koliko si intelektualno ogranicen.....

0_1c529_578baf9d_XL

Sve plavusan do plavusana
poland_national_football_team_2007.jpg

a i ovde se ubise od plavusana.....

385.jpg

A bogami i oni (Slovacka)

a ovo ti je covek koji se testirao i koji ima I2a2 kao i svo oni pravi-pravcati dobri bosnjani....
I jos ti lepo pise na majci da je Rus
yarus.jpg

Sta jos treba da ti posaljem da bi napokon razumeo svoju ogranicenost?

Cekaj Kor, jel´ to nas sunarodnik muslimanske veroispovesti, sam sebi skocio u usta?
Prvo tvrdi, da smo mi Sloveni, onda tvrdi da su Sloveni plavokosi sa plavim ocima, pa onda stavlja sliku Nikole Tesle i tvrdi da smo tamniji...sta je uopste pisac hteo da kaze, jel´ zna kad je gladan? :think:
Sto ne pomene one plavokose i plavooke muslimane iz BiH? A nije, da ih ima malo...

PS: Nemojte se svadjati oko plave kose i plavih oci, naucno je dokazano da ima sve manje plavokosih ljudi na svetu (vrsta koja izumire), pre sto godina je bilo mnogo vise plavih ljudi nego danas.

Nemam nista protiv plavokosih i plavookih (cak su mi takve osobe zenskog pola vrlo simpaticne- pa nek' su i farbane, jel'te :D) Ali si ti pravilno napisao. Gen svetlih ociju i kose je mladji od onog za tamnu kosu i oci i nastao je kao posledica mutacije (kako kazu naucnici) pre nekih 11000 godina na potezu oko Crnog mora.. Kada dodje do sparivanja starog i novog gena vecu sansu za "pobedu" ima onaj stari posto mu je (aj' da tako kazem) "temelj" jaci. Ovo je naucna hipoteza kojoj sam ja sklon da poverujem.
Vise smo puta ovde govorili o tome. Odvedi 100-ak arapa u Svedsku ili Finsku pa pogledaj sta ce da bude kroz 500 godina :D. Ima da ih "zagarave" samo tako. Medjutim, to ne znaci da ce "blond" geni tek tako prosto isceznuti, jednostavno ce postati vise recesivni i broj osoba sa svetlom kosom i ocima ce se smanjiti.

A evo kako izgleda plavokosi crnac. Mislim da je to malo ko video )))

401px-Vanuatu_blonde.jpg

Blondizam je u samoj svojoj sustini pojava vezana za gubljenje pigmenta koja kao krajnji patoloski oblik ima albinizam. Medjutim, naucnici tvrde da se blondizam odrzao i rasirio kroz prirodnu selekciju zato sto su plave i plavooke zene (u pocetku izrazito retke) predstavljale privlacne seksualne partnere (suprotnosti se privlace).

U americi se broj svetlookih drasticno smanjio. Tek svako 6 dete se radja takvim.

Ovde ima o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color

Cekaj Kor, jel´ to nas sunarodnik muslimanske veroispovesti, sam sebi skocio u usta?
Prvo tvrdi, da smo mi Sloveni, onda tvrdi da su Sloveni plavokosi sa plavim ocima, pa onda stavlja sliku Nikole Tesle i tvrdi da smo tamniji...sta je uopste pisac hteo da kaze, jel´ zna kad je gladan? :think:
Sto ne pomene one plavokose i plavooke muslimane iz BiH? A nije, da ih ima malo...

ma pusti, sve vidis.....:manikir:

Ne mešaj blondizam sa albinizmom.

128960215225117749.jpg

Nije albinizam u pitanju oni su stvarno plavi ...

Blond hair is exceptionally rare among those without European heritage, however Melanesians of some islands are one of the few non-European peoples and the only dark-skin group of humans known to have blond hair.
http://en.wikipedia.org/wiki/Melanesians * u pitanju su Melanezani
20malaitalaublondgirlov0.jpg

2596955608_4e811dc160_o.jpg

blondeblack-725852.jpg

Nemam nista protiv plavokosih i plavookih (cak su mi takve osobe zenskog pola vrlo simpaticne- pa nek' su i farbane, jel'te :D) Ali si ti pravilno napisao. Gen svetlih ociju i kose je mladji od onog za tamnu kosu i oci i nastao je kao posledica mutacije (kako kazu naucnici) pre nekih 11000 godina na potezu oko Crnog mora.. Kada dodje do sparivanja starog i novog gena vecu sansu za "pobedu" ima onaj stari posto mu je (aj' da tako kazem) "temelj" jaci. Ovo je naucna hipoteza kojoj sam ja sklon da poverujem.
Vise smo puta ovde govorili o tome. Odvedi 100-ak arapa u Svedsku ili Finsku pa pogledaj sta ce da bude kroz 500 godina :D. Ima da ih "zagarave" samo tako. Medjutim, to ne znaci da ce "blond" geni tek tako prosto isceznuti, jednostavno ce postati vise recesivni i broj osoba sa svetlom kosom i ocima ce se smanjiti.

A evo kako izgleda plavokosi crnac. Mislim da je to malo ko video )))

401px-Vanuatu_blonde.jpg

Blondizam je u samoj svojoj sustini pojava vezana za gubljenje pigmenta koja kao krajnji patoloski oblik ima albinizam. Medjutim, naucnici tvrde da se blondizam odrzao i rasirio kroz prirodnu selekciju zato sto su plave i plavooke zene (u pocetku izrazito retke) predstavljale privlacne seksualne partnere (suprotnosti se privlace).

U americi se broj svetlookih drasticno smanjio. Tek svako 6 dete se radja takvim.

Ovde ima o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color

Licno mislim da hladna i severna mesta otkljucaju blondizam kod belih ljudi (taj gen) posto skandinavci koji se radjaju u mediteranu (drugo trece koleno) dobija tamniju boju kose.
Mozda i hladnoca utice na dotok pigmenata do dlaka :lol: verovatno lupam gluposti ali nekako mi se to vrti u glavi.

Pravi slavenski tip...plava kosa, svijetle oči i put...šta da se priča.

Učlanjen04.01.2008.PolmuškiPoruke5.129Tekstova u blogu19 Reputaciona moć3570
icon1.png
Re: Vlasi...???

quote_icon.png
Original postavio Mrdaywalker

Mrkalj:
quote_icon.png
Original postavio Mrdaywalker
Seselj je Hrvat a ti opet zaobilazis srbijance posebno one Srbe iz BiH :mrgreen:
quote_icon.png
Original postavio Mrkalj
1e7334e0347a8b772e0acae3c249-medium.jpg

Vojislav Šešelj (Hercegovac)

vlado_djukanovic_25687.jpg

Vlado Đukanović (Crnogorac)

thumbnail.php

Igor Marinković, Srpski narodni pokret 1389

news_13949.jpg

Bogdan Diklić (Ličanin)

1926-raka-radovic.jpg

Raka Radović (Šumadinac)

Salu na stranu, Diklic je iz Hrvatske a Djukanovic je Crnogorac. Imali neki ovakav u Srbiju ili eventualnno u Bosnu (pravoslavac)?

dr+Bojan+Pajtic+02.JPG

Bojan Pajtić, političar

Aco%20Tomic.jpg

Aco Tomić, general

v106890p0.jpg

Dragan Đilas, političar

korac_zarko_bgd_21-8-03.jpg

Žarko Korać, psiholog, političar

1429_003milan-kalinic-foto-z-loncarevic_cl.jpg

Milan Kalinić, glumac

2894.jpg

Dubravko Jovanović, glumac

Dragan_Bjelogrlic_Slobodan_Pikula_883408874.jpg

Dragan Belogrlić, glumac

tozovac.9944.jpg

I šta ćeš sad? Da se besiš se međ' šunke - to ti se ne isplati. A, ako još jednu zucneš na ovu temu, jeb'o si ježa - u leđa.

hahahaha hajd nek ti bude :lol:

P.S. Djilas je iz MNE a nesto mi izbegavas ove Srbe Vlaskog porijekla u BiH. Al' neka halal ;)

Bošnjački Dupljo! Rek'o sam ti da si jeb'o ježa:

branko_copic.jpg

u leđa!!! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Plav k'o kulturni ataše pruskog odelenja Hitler jugenda! :rotf:

Ajd zucni još jedared!​

Poslednja izmena:
Licno mislim da hladna i severna mesta otkljucaju blondizam kod belih ljudi (taj gen) posto skandinavci koji se radjaju u mediteranu (drugo trece koleno) dobija tamniju boju kose.
Mozda i hladnoca utice na dotok pigmenata do dlaka :lol: verovatno lupam gluposti ali nekako mi se to vrti u glavi.

Pa i kod nas su (vecinski) deca dok su mala svetla. I na kraju se od plavusana svetlo-smedjih formiraju (uglavnom) tamno-smedji pa cak ponekad i skoro crni. Ja pretpostavljam da je rec o prirodnoj aktivaciji pigmenta melanina koji zasticuje kozu i oci od UV zracenja. Na severu je manja potreba za zastitom od one na jugu.

Pa i kod nas su (vecinski) deca dok su mala svetla. I na kraju se od plavusana svetlo-smedjih formiraju (uglavnom) tamno-smedji pa cak ponekad i skoro crni. Ja pretpostavljam da je rec o prirodnoj aktivaciji pigmenta melanina koji zasticuje kozu i oci od UV zracenja. Na severu je manja potreba za zastitom od one na jugu.

Ask a Geneticist

portrait_barry.jpg

by Dr. Barry Starr, Stanford University

ShareThisWhy does the hair color of children often change color as they grow older? My brother, sister and I all had light blond hair as young children which gradually darkened to brunette by the time we were teenagers. Both parents are brunette. My husband is Chinese (black hair), and both of our children started out with blond hair which is darkening now as they age. My father, though brunette, also had blond hair as a kid and has blue eyes.
theKids2.jpg

-A curious adult from Kansas

This is a great question that gets at the root of what our DNA does. People's hair and eye color can change over time, they can become less tolerant of milk as they get older, etc. What is going on?

The quick answer is that for people to get the traits encoded in their genes, the genes need to be turned on. You can think of a gene as a recipe. A recipe in a cookbook does you no good until you open the book, get the ingredients and follow the instructions

The same is true with our genes. In our analogy, the gene is the recipe and the cookbook is the chromosome (a large collection of recipes). The gene needs to be "read" by the cell in order for it to do what it should. An unread brown or black hair recipe will give you blonde hair.

Scientists don't really understand why specifically the eye and hair color genes sometimes turn on later in life. But they do have a pretty good understanding of what is going on with a much simpler case, lactose intolerance. Let's use lactose intolerance to show how eye and hair color might darken (or lighten) over time.

All mammals start out life able to digest milk. Later in life, almost all mammals lose this ability.

Mammals are able to drink milk as youngsters because they make an enzyme called lactase. Lactase breaks lactose down into more digestible sugars.

So why do mammals lose the ability to digest milk as they grow older? Because they lose the ability to make lactase -- their lactase gene is turned off.

Almost all genes are simply recipes for specific proteins. In our case, the enzyme lactase is the result of the recipe found in the lactase gene. This is a little like how chocolate chip cookies are the result of a chocolate chip cookie recipe.

So how are genes turned on and off? Genes get turned on and off with a certain kind of protein called a transcription factor (TF). At their simplest, TFs can either turn genes on or off.

TFs are called activators when they turn genes on. Activators work like a bookmark that leads us to the recipe we want. Activators turn genes on by leading the cellular gene-reading machinery to the recipe.

TFs are called repressors when they work to shut off a gene. Repressors are something like a paperclip that sticks the pages of the recipe together so that we skip right over them in our cookbook. Repressors turn genes off by making the recipe invisible to the cellular gene-reading machinery.

Most mammals stop making lactase later in life because a repressor lands near the lactase gene. The repressor makes the gene unable to be read by the cell so you get no lactase. Where did the repressor come from? For reasons we don't understand, the repressor gene is turned on by an activator!

(Many adults can drink milk because they have a mutation in their DNA such that the repressor no longer works. The result? Lactase is still made into adulthood. Click here for more details.)

As you can see, turning genes on and off is incredibly complicated. Hair and eye color can darken over time because the respective genes are turned on. This can happen either by an activator being turned on or a repressor being turned off.

Probably more than you wanted to know but there you are. What I've described is simplified a bit in that there is more than on and off. Genes can also be turned to different levels as well and we didn't even get into how the lactase repressor "knows" to go to the lactase gene and not some other gene. We need to save something for future questions...

Q: When I was born, I had blond hair, but now it is dark brown. What caused this change?Eric, Farmington, Missouri, USA

A: "Light hair, as a rule, has a tendency to darken during childhood, says geneticist Rick Sturm, principal research fellow at the University of Queensland in Australia.

Hair darkens because genes that control hair color switch on.

The more pigment produced in the hair follicle, the darker the hair. Much pigment results in dark brown hair; little pigment causes blond hair.

Sometime during your childhood, the genes* controlling hair color changed, and told the pigment protein to produce much pigment. Your hair consequently gradually turned to dark brown. It's an 'on' / 'off' order, like switching on a light.

We don't, however, have a clue why the genes changed. They just do for many children.

We strongly suspect genes control the timing of the change. In 1975, two pediatricians (Adam P. Matheny Jr. and Anne Brown Dolan of the University of Louisville School of Medicine) examined the hair color of identical twins (169 female twins and 161 male) routinely from the time the twins were six months old until they were six years old.

They found marked changes in the hair color for both sexes. Moreover, they discovered a "high rate" of agreement at every age "in spite of the general change in hair color." Both twins' hair color changed, beginning at about the same age and continuing at nearly the same rate. They, therefore, concluded that genes influenced the timing of color changes.

In addition to hair darkening during childhood, "there are changes [causing hair to darken] also apparent at puberty that would likely be hormone related," says Sturm. The darkening can continue past puberty into the 30's and 40's.

By the way, the hair of some herd animals (for example, giraffes) darkens, but not with age. "The top male's hair darkens when he takes the alpha position," says Sturm, who suspects hormonal changes (maybe testosterone). "The specific example I have seen was a group of giraffes where the alpha male had noticeably darker spots. The keepers told me that this changed over time as the alpha male position was handed on. And it happens in other animals."

*Genes controlling hair color include: tyrosinase,TYRP1, MATP, SLC24A5, SILV etcS and OCA2
Further Reading:
Sex and genetic differences in hair color changes during early childhood, University of Louisville School of Medicine, 1975.
Understanding genetics, hair color, Stanford University

Poslednja izmena:
Veoma zanimljiva hipoteza:

Here's a post by CCJ (H4H) dated 05/01/07:

'According to one excellent medical paper I read, melanin production is biochemically "expensive". Its tough to produce melanin (the pigment in your hair and skin). Why? Melanin is good at binding metals and other toxins and moving them out of your body. Metals and toxins imperil fetuses and reproductive work. So pigmented hair is your bodies way of protecting your offspring from birth defects. Or that was his theory. He believed it went back to mammals which got gray in the muzzle and all as they aged.

In that researcher's opinion, that's why infants and people past childbearing have pale hair. Reproductively active people need all the hair melanin they can produce to get rid of metals and stuff from their bodies so that doesn't mess up their offspring with birth defects and all that misery. Children and ageing people don't need it so much. so ....... children have lighter hair and ageing people have gray hair, and their hair grows faster, harder, heathier longer ... because the body can produce lotsa keratin and doesn't have to bother producing melanin at the core.

so we have bushy, glossy hair when we're babies. We have bushy, glossy hair when we're old. We've got darker hair when we're having babies. Our hair grows faster when we're not having babies. Our hair turns to junk when we've got babies. This is our safety net for undesirable molecules? Maybe that's why the police want a sample.'

... u koju se uklapa rast i bujanje kose kod trudnica i pojava crne linije po sredini trbuha i potamnjenja areola dojki.

Oksford nije dosao do slicnih zakljucaka.

http://mbe.oxfordjournals.org/content/22/10/1964.full.pdf

Imam onoliko koliko je potrebno nekome, ko radi ovaj posao koji ja radim, mada i vise nego potrebno i da zna o cemu pise i prica.

O genetici nemaš znanja dovoljno da bi proglašavala Igenea-u ili Oxford neznalicama. O svom poslu pretpostavljam imaš znanje ali ovdje je tema genetika.

To je i misljenje zvanicne svetske nauke o organizaciji IGNEA.

Kažeš ti. Imaš li ti kakav dokaz ili da ti vjerujem na riječ ?

Jel´ treba da ti se crta, dragi sunarodnice, muslimanske veroispovesti?

Nismo mi sunarodnici i ne postoji muslimanska vjeroispovijest nego islamska vjeroispovijest a pripadnik te vjeroispovijesti se naziva muslimanom.

Niko ne trazi da radi svoja istrazivanja i probe besplatno, vec je poenta u manipulaciji rezultata i nepravilno sprovedenim istrazivanjima, zarad novca. Dakle, prosto receno korupcija.

Opet nemaš dokaze zar ne ?
Opet da ti vjerujem na riječ da je neko platio da se objave takvi rezultati ?
Zašto vi ne platite da se objave rezultati da su Bošnjaci Slaveni kad to tako može u Švicarskoj?

:lol: Smesno, a zvanicno od svetske nauke priznati podaci govore, da Srbi imaju najmanje haplogrupe, koja je najzastupljenija kod Slovena.

To što ste svega 30% Slaveni možete zahvaliti rimljanima, grcima i turcima.
Vi ste svoji na svom od Kraljevine SHS a to je bilo jučer ujutro gledano u okvirima istorije.

Ne znam u toj vasoj "utrci", ko ce pobeiti, vi ili Albanci, a ni jedni i drugi imate vrlo malo veze sa Ilirima :lol:

Pobijedili smo i mi i oni samo što vi to ne smijete da priznate jer onda odoše snovi o velikoj Srbiji u kantu za smeće.
Kada shvatite da mi nismo Slaveni i da osim jezika nemamo ništa zajedničko...možda počnemo sarađivati kao i ostali normalan svijet.

Uzgred, jel´ ste to vi otkrili "ilirski gen"? :think:

Uradila je to za nas Igenea i Oxford.
Da su kojim slučajem pronašli da smo i mi i vi Slaveni...ne bi bilo istinitije i časnije organizacije za vas od Igenea-e.
Sad bi ti druge pjesme pjevala...

Eupedija je (sto se tice genetike) populisticki sajt na cijem forumu ces naci mnogo isfrustriranih likova ala ovaj dobri bosnjo. Ima dosta boljih i ozbiljnijih sajtova sa kvalifikovanim ucesnicima. dnaforums.com, naprimer.

Kao što rekoh vi tvrdite da ne valja Igenea, ne valja Oxford a evo ne valja ni Eupedia.
I te se tvrdnje iznose sa lakoćom kao da je u pitanju neki vrsni znalac, naučnik i doktor za genetiku a ne tek obični forumaš koji pretražuje net tražeći podatke koji bi kako-tako poduprli njegovu teoriju.
O tome ja pričam.

Pregledo sam rad koji si postavio ; na osnovu čega si ti zaključio da su Bošnjaci Iliri a Srbi Sloveni ? gde to piše , šta se to u tvojoj glavi prelomilo pa si došao do takvog zaključka ?

Ideš na 4. stranicu Table 1 pa ono gdje piše Bosnian I1b pa ispod 52,2 itd...

A evo ti još malo pa istražuj http://www.bosona.ba/pdf/porijeklo.pdf

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back