Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Onaj opis sa madjarskog FTDNA sam ja postavljao na nekoj drugoj temi ovde. Njegova najveca vrednost je u vrlo pojednostavljenom prikazu glavnih haplogrupa. Upravo iz ovog posta se mogu primetiti osnovne podkategorije R1a, kao i R1b kaarakteristicne ne samo za Madjarsku vec i za siri region.Malo su diskutabilne pojedine kategorizacije i atributizacija haplogrupa ali nema veze...
A u vezi ovog drugog istrazivanja, koliko ja znam, ono bas i nije tako sveze, Mislim da mu ima oko 2 godine (ili vise). U cemu je njegova zanimljivost? Pokazuje kako jedan narod azijatskog fenotipa (bez obzira na haplogrupu) moze da izgubi prvobitne atribute mesajuci se sa ostalim narodima. Mi vrlo cesto za te narode iz Azije imamo stereotip da su to kosooki ljudi sa percinom na glavi i sa tamnom kozom. Nije bas tako. Ako pogledamo recimo Ruse i Uzbeke koji su R1a, oni se spoljasnje jako mnogo razlikuju. Ili recimo, Turkmeni i Irci.... razlikuju se k'o nebo i zemlja a opet imaju istu genetiku sa ocevske strane.
A u vezi ovog drugog istrazivanja, koliko ja znam, ono bas i nije tako sveze, Mislim da mu ima oko 2 godine (ili vise). U cemu je njegova zanimljivost? Pokazuje kako jedan narod azijatskog fenotipa (bez obzira na haplogrupu) moze da izgubi prvobitne atribute mesajuci se sa ostalim narodima. Mi vrlo cesto za te narode iz Azije imamo stereotip da su to kosooki ljudi sa percinom na glavi i sa tamnom kozom. Nije bas tako. Ako pogledamo recimo Ruse i Uzbeke koji su R1a, oni se spoljasnje jako mnogo razlikuju. Ili recimo, Turkmeni i Irci.... razlikuju se k'o nebo i zemlja a opet imaju istu genetiku sa ocevske strane.

A i zapad je uvek propagirao price o obecanoj zemlji tako da je verovatnija ideja da se ide i pokusa obogatiti, a onda ili da dovedes svoje ili da se vratis kao bogat covek. A to su uglavnom radili muskarci. Eventualno ako je neki trgovac zeleo da napravi javnu kucu pa da dovodi zenske jer posle godinu dana apstinencije zensko je zensko ma kakvo bilo.