Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bosanski jezik nepostoji! postoji srednjobosanski staroštokavski šćakavski dijalekt, kojim govore Muslimani i Katolici u srednjoj Bosni i Tuzlanskom kraju, a i Pravoslavni Srbi na Ozrenu
Rasrbljeni Srbi Muslimani u Raškoj oblasti govore dva dijalekt, većina Zetski koji je nastao na prostoru srednjovijekovne Zete, i Istočno Hercegovački, koji je nastao na prostoru Travunije i Istočnog Zahumlja! Sva tri dijalekt pripadaju Srpskom jeziku!!!

Da bitno je kako se neko osjeće! dobro a šta ako se neko osjeća Zuluom ili Marsovcem, ili Crncom ako je Bijelac!!!

Ma zuKurić nije ni Srbin, to je posrbljena luda Arnautina, on samo lupeta, nema on ni m'd'a ni k'r'c!!!:lol:

Vjera nije razdjelila Albance!!!

hahahahhahaha Zukorlic nije ni Srbin samo je posrbljen , LOL covjece ti ne znas ni kud udaras vise :lol:

P.S. Sandzaklije pored Istocno-hercegovackog govore i Zetsko-Sandzackim dijalektom koji namjerno zaboravljas ;)

Na ovim prostorima nigdje ne postoji tzv raski dijalekat sto vas poprilicno muci sa obzirom da to sami vasi izvori potvrdjuju

185977_197143263647962_161596410535981_707552_3823375_n.jpg

Poslednja izmena:
hahahahhahaha Zukorlic nije ni Srbin samo je posrbljen , LOL covjece ti ne znas ni kud udaras vise :lol:

Pa esam li reka da je jedan dio muslimana u Raškoj oblasti Albanskog porijekla, od Albanaca muslimana koje su Srbi Muslimani posrbili
Ugljani i Ljaji!!! dva albanska prezimena, a misle da su potomci Kulin Bana!:hahaha::rotf::super:
Ma dijalekt moreš zvati i Turskim, ali on nije nastao na prostoru Raške, nego Zete, u Raškoj se govori jer je Raška naseljena Srbima Islmakse vjeroispovijesti iz Crne Gore koji su naselili te opuštene krajeve u 17 vijeku!!!
A KOJI SANDZAK, DUBAJSKI, BEJRUTSKI, ANKARSKI, bilo ih je Stotine u Osmanskoj Imperiji!!!

Poslednja izmena:
Pa esam li reka da je jedan dio muslimana u Raškoj oblasti Albanskog porijekla, od Albanaca muslimana koje su Srbi Muslimani posrbili
Ugljani i Ljaji!!! dva albanska prezimena, a misle da su potomci Kulin Bana!:hahaha::rotf::super:
Ma dijalekt moreš zvati i Turskim, ali on nije nastao na prostoru Raške, nego Zete, u Raškoj se govori jer je Raška naseljena Srbima Islmakse vjeroispovijesti iz Crne Gore koji su naselili te opuštene krajeve u 17 vijeku!!!

Ljajici jesu albansko prezime, oni u Sandzaku se deklarisu Bosnjacima mada Lajici ili Lajqi su albansko prezime, porijeklom su od Klimenata.
Uostalom ja se na tvoje mjesto ne bi vadio na to jer i Karadjordje je od tih istih Klimenata ko i Lajici sto su :kafa:

Opet si se ubacio u nepovoljnu temu :mrgreen:

Ljajici jesu albansko prezime, oni u Sandzaku se deklarisu Bosnjacima mada Lajici ili Lajqi su albansko prezime, porijeklom su od Klimenata.
Uostalom ja se na tvoje mjesto ne bi vadio na to jer i Karadjordje je od tih istih Klimenata ko i Lajici sto su :kafa:
te pseudoistorijske bajke o navodnom porijeklu Karadjordjevića od plemena Klimenta moreš objestiti mačku od rep kolega!!!
Ali za razliku od Ljajića, Karadjordjevići su potomci dinastije Kotromanić

Poslednja izmena:
Stvarno si naporan!!:lol:

Uz svo uvažavanje kolege Kora - njegova tvrdnja da je I2a2 "slavenska" halpogupa je u najmanju ruku naučno nedokazana, (srpski) pristrasna i pomalo neozbiljna...jer I2a2 je autohtona balkanska halpogupa i bila je tu mnogo prije doseljavanja Slavena u VII vijeku....

Strogo gledano, I2a2 NIJE slovenska posto pripadnike te haplogrupe imamo na Britanskim ostrvima i njihov predak je star 4000 godina. To su tzv. I2a2 M423 D-Isle. Medjutim, I2a2 M423 Din N/S JESTE slovenska posto je u ogromnom procentu zastupljena iskljucivo kod Slovena i kod onih naroda koji zive u Slovenskom zivotnom prostoru (Madjari, Rumuni).

Nadji mi bar jedno jedino istrazivanje u poslednjih 2 godine koje ce da potkrepi tvoje tvrdnje o autohtonosti I2a2 Din na Balkanu.

Genetske halpogupe: I2a2, E1b1b1a2, J2, R1b i I1 su naravno (simbolično) zastupljene i kod drugih slavenskih naroda poput Ukrajinaca, Rusa ili Bjelorusa, jer nema genetski "čistih" naroda, međutim za razliku od današnjih Srba (kod kojih je izvorna slavenska halpogrupa sa učešćem od "bijednih" 10-ak %) kod gore navedenih "pravih" slavenskih naroda je pomenuta "slavenska" halpogupa dominantna sa preko 50%....pametnom dosta....

A sta da radimo sa onih 30% Rusina koji imaju E1b-v13? :dontunderstand:

...

Opet si se ubacio u nepovoljnu temu :mrgreen:

рођаче, таман и да је тако- то ништа лоше не значи. и Ђорђа Ђерђа Кастриотија је родила Српкиња и велики је јунак и српског и албанског народа!
он да је жив- убио би се од туге и јада и стида да види у шта се његов народ изметно.

Balcanicus:

Moji preci su bili nevjernici, politeisti, pagani, ranohriscani, katolici, pravoslavci, muslimani... CG je do 1420-ih godina bila oficijelno katolicka drzava...

Treba sacekati vjerodostojna naucna ispitivanja, ali ja mislim da su i Nemanjici i Karadjordjevici dobri kandidati za E1b1b (Balcanicus ce sada skociti i reci da su Albanci).

Mariano Bolizza, putopisac, pominje 1614. g. Lala Ndrekaleovog (od njega su Drekalovici) kao katolika... a od njega je i Marko Miljanov, najveci Srbin svog vremena (koji i sam to kaze u svojoj knjizi "Djela").

A ja sam rodom Sandzaklija, Bosnjak iz vasokeckog (iliti vasojevickog) plemena, od koga danas potice 15 bosnjackih bratstava.

Helem nejse, toj diskusiji nije mjesto ovdje, tako da je ovo moj zadnji komentar koji se dotice ideoloske rasprave.

Balcanicus:

Moji preci su bili nevjernici, politeisti, pagani, ranohriscani, katolici, pravoslavci, muslimani... CG je do 1420-ih godina bila oficijelno katolicka drzava...

Treba sacekati vjerodostojna naucna ispitivanja, ali ja mislim da su i Nemanjici i Karadjordjevici dobri kandidati za E1b1b (Balcanicus ce sada skociti i reci da su Albanci).

Mariano Bolizza, putopisac, pominje 1614. g. Lala Ndrekaleovog (od njega su Drekalovici) kao katolika... a od njega je i Marko Miljanov, najveci Srbin svog vremena (koji i sam to kaze u svojoj knjizi "Djela").

A ja sam rodom Sandzaklija, Bosnjak iz vasokeckog (iliti vasojevickog) plemena, od koga danas potice 15 bosnjackih bratstava.

Helem nejse, toj diskusiji nije mjesto ovdje, tako da je ovo moj zadnji komentar koji se dotice ideoloske rasprave.

E1b1b nije Albanska nego Neolitska, nasledjena od Muškarca koji se rodio negdje u Sjevernoj Africi. Samo zapamti da je Albanski jezik Indo Evropski, a najbliža grana Indo Evropskog Albanskom je Balto Slovenska grana, tako da su prvobitni Albanci bili R1a1, kao i drugi Indo Evropljani!

Znači u Kuranu piše da ako Srbin primi Islam, on nesmije da ima Srpsku etničku svjest, nego mora da bude Marsovac! Većina Srba Islamske vjeroispovijesti su se prosto osjećali pripadnicima Islamske Nacije Umme, ali 1993 ste proglašeni za potomke Bogumila i Bana Kulina, kakvo čudo:dash:

Par informacija o Bell Beaker kulturi zapadne Evrope i njenoj vezi sa R1b haplogrupom.
Opseg Bell Beaker kulture
Beaker_culture.png

Frekvencije R1b u Evropi
r1b-dna-distribution.jpg

The Bell-Beaker culture (sometimes shortened to Beaker culture, Beaker people, or Beaker folk; German: Glockenbecherkultur), ca. 2400 – 1800 BC,[1] is the term for a widely scattered cultural phenomenon of prehistoric western Europe starting in the late Neolithic or Chalcolithic running into the early Bronze Age.

Until recently, early Bell Beakers of the All Over Ornamented (AOO) type were thought to have developed from Corded Ware ceramics of the northern parts of Central and Eastern Europe, such as the Protruding Foot Beaker (PFB), a type of late Neolithic (2850-2450 BC) vessel found in the Netherlands and lower Rhine Valley, that were typically ornamented with cord impressed decoration mixed with comb impressions and herringbone-style incisions.[5] However Bell Beakers have now been radiocarbon dated to 2900 to 1800/1700 BC, which would make them contemporary with Corded Ware.

However a recent overview of all available sources from southern Germany concluded that the Bell Beaker Culture was a new and independent culture in that area, contemporary with the Corded Ware Culture.[10] This conclusion was supported by a review of radiocarbon dates for Bell Beaker across Europe, which showed that the earliest dates for Bell Beaker were 2900 BC in Iberia . This makes the style contemporary with Corded Ware, but beginning in a different region of Europe

Bell Beaker has been suggested as a candidate for an early Indo-European culture, more specifically, an ancestral proto-Celtic [9] or proto-Italic or Italo-Celtic culture.

Historical craniometric studies found that the Beaker people appeared to be of a different physical type than those earlier populations in the same geographic areas. They were described as tall, heavy boned and brachycephalic.

Ukratko, Bell Beaker je došla na zapad Evrope otprilike u isto vrijeme kad i R1a(Corded Ware) na istok. Po svoj prilici, oko 3000 BC je već bila na jugu Španije i sva je prilika da je tamo dospjela iz sjeverne Afrike (prisustvo R1b u sjevernoj Africi), a dalje iz Anadolije, a da se zatim iz Iberije širila po cijeloj zapadnoj Evropi. Predak je italo-keltskih jezika. U fizičkom smislu bili su drugačiji od starosjedilačkog stanovništva koje su uspješno potiskivali i gotovo potamanili. Bila im je poznata prerada metala, moreplovstvo, poljoprivreda.

Ukratko, Bell Beaker je došla na zapad Evrope otprilike u isto vrijeme kad i R1a(Corded Ware) na istok. Po svoj prilici, oko 3000 BC je već bila na jugu Španije i sva je prilika da je tamo dospjela iz sjeverne Afrike (prisustvo R1b u sjevernoj Africi), a dalje iz Anadolije, a da se zatim iz Iberije širila po cijeloj zapadnoj Evropi. Predak je italo-keltskih jezika. U fizičkom smislu bili su drugačiji od starosjedilačkog stanovništva koje su uspješno potiskivali i gotovo potamanili. Bila im je poznata prerada metala, moreplovstvo, poljoprivreda.

Sve ovo je lepo opisano u onom tekstu od Kljosova na koji sam dao link. Sto je zanimljivo, ova migracija R1b se jako lepo (u nekim elementima) poklapa sa starim mitovima o doseljavanju sa istoka na britanska ostrva.
Post objavljen ranije u okviru ove teme

Inace, vec sa to ovde rekao par puta, zadivljujuca je sklonost nosilaca hg R1b prema genocidu. Gde god da su dosli, tamanili su sve pred sobom. Mislim da nosioci ni jedne druge haplogrupi nisu bili toliko svirepi kao oni. Ovo govorim na osnovu poznatih cinjenica do kojih je dosla geneticka genealogija a ne zbog bilo kakvih predrasuda.

Evo nešto interesantno što sam našao o Krićanima

Haplogroup R1 chromosomes in eastern Crete
Previous studies of Y-chromosome polymorphisms in
Eurasian populations have suggested a Paleolithic origin
for the Y-haplogroup R1.20,30 The origin of the haplogroup
R1-M173 is believed to predate the Last Glacial Maximum.
This haplogroup dispersed from east to west, possibly
30 kya, along with the spread of the Aurignacian culture.
20,30 Different demographic processes have been
proposed to account for the current distributions of
subclades R1a and R1b in European populations.16,20,30,31
The R1 haplogroup frequencies obtained for the three
Cretan groups in the present work reveal remarkable
differences among them, as well as with respect to
neighboring Mediterranean collections. Although frequencies
of 19.2 and 21.7% were found in the Heraklion
Prefecture and Lasithi Prefecture populations, respectively,
a proportion of more than half (56.1%) was observed in
the Lasithi Plateau. The prominent frequency of the R1
haplogroup in the Lasithi Plateau collection does not
resemble the values published for any other group in the
northeastern Mediterranean. Although this high proportion
of R1 chromosomes in the Lasithi high plain could be
the result of genetic drift owing to founder effect and/or
to geographic isolation, the above observation prompted
us to explore the possible origins and ages of the R1
haplogroups in the island.
Similar ages of R1a1-associated Y-STR variation were
obtained for all the populations analyzed (Table 1). These
results are indicative of considerable microsatellite variability
associated with this haplogroup in the island. The
Y-STR-based PCA of Figure 5a indicates a very close genetic
relationship between the R1a1 chromosomes from the
Lasithi Plateau and those from the Balkans. In contrast, the
rest of the R1a1 chromosomes from Crete (denoted as
’Crete without Lasithi Plateau’ in Figure 5a) do not appear
closely related to those from the Lasithi Plateau, Turkey or
the Balkans. These results suggest that the R1a1 chromosomes
in the highland mesa may represent a unique
infiltration into Crete, distinct from the incursion of R1a1
types into the coastal regions.
In the case of the R1b haplogroup, the age of Y-STR
variation estimated for the Crete without Lasithi Plateau
population is similar to the dates obtained for Turkey and
North Italy (Table 1). The Y-STR-based PCA of this
haplogroup (Figure 5b) indicates a close genetic relationship
between the Crete without Lasithi Plateau collection
and North Italy. The Lasithi Plateau group segregates at a
slightly more distant point in the PCA plot, with respect to
North Italy. Based on the age of the R1b-associated Y-STR
variation for the Crete-without-Lasithi-Plateau population,
the genetic affinity between R1b haplogroups from North
Italy and Crete might be the imprints of an Italian gene
flow before the end of the Minoan civilization and/or more
recent migrations during the Roman and Venetian ruling
periods. Finally, it is possible that the more recent age for
the R1b-associated Y-STR variation in the Lasithi Plateau
population as compared with the estimate for the rest of
eastern Crete could have resulted from population bottlenecks
in the mountain plain. Alternatively, these lineages
might have been introduced to the Lasithi highland plain
long after their presence in other regions of the island.

Conclusions
The genetic complexity of the male population in Crete
is as fascinating as the history of the island. The diversity
of Y-chromosome haplogroups ascertained in the three
Cretan groups that were analyzed, and particularly in
the Heraklion Prefecture population, reflects the genetic
legacy of multiple migrations over the last 9000 years.
Equally significant is the predominant frequency of
Paleolithic haplogroups in the Lasithi Plateau, which
includes rare chromosomes such as I* and Q-M242 and is
perhaps an indicatthis population. The differences in Y-haplogroup frequencies
between the Lasithi Plateau collection and the other
two Cretan groups analyzed are either due to genetic drift
favored by geographic isolation and/or to the replacement
by more recent migrations of a Lasithi Plateau-like genetic
composition in the other two Cretan populations. As a
whole, our results may be indicative of the utilization of
the Lasithi highland retreat as a long-standing repetitive
pre-Minoan refugium.

Inace, vec sa to ovde rekao par puta, zadivljujuca je sklonost nosilaca hg R1b prema genocidu. Gde god da su dosli, tamanili su sve pred sobom. Mislim da nosioci ni jedne druge haplogrupi nisu bili toliko svirepi kao oni. Ovo govorim na osnovu poznatih cinjenica do kojih je dosla geneticka genealogija a ne zbog bilo kakvih predrasuda.

Skoro sam slušao Srđu Trifkovića sa nekog predavanja u Americi kada je govorio o elementima američke zvanične politike i sa kojih se izvora napajala. Spomenuo je tri elementa:
1. protestantski puritanizam kao najstariji sloj koji je smatrao da je sasvim moralno širiti svoj pogled na svijet među drugim narodima jer je moralno ispravan
2. južnjački militarizam koji Trifković povezuje sa keltskim naseljenicima u 18. vijeku u južnim državama (iz južne Škotske i Irske)
3. neokonzervativizam jevrejske elite poslije Drugog Svjetskog Rata koja po prvi put donosi i rusofobiju u Ameriku, koje pre toga nije bilo

Povezivanje ovog južnjačkog militarizma sa Keltima i njihovom urođenom ratobornošću mi se učinila interesantna u vezi sa ovom tvojom tvrdnjom o genocidnošću R1b, jer su Kelti najtipičnija R1b populacija.

Stanoviste nije iskljucivo moje (mada sam vezu primetio dosta davno) vec se moze cesto procitati na pojedinim ruskim forumima (na zapadnim to nisam primetio).
Pored anglosaksonskog genocida nad severnoamerickim indijancima, jos je gori bio onaj koji su spanci i portugalci provodili nad juznoamerickim. Dakle... opet nosioci R1b. Moglo bi se jos dosta nabrajati o zlocinima kao sto je onaj Holandski u Indoneziji, britanski u Indiji, sirom Afrike, nemacki u Evropi itd itd...

Kada je kljosov izneo teoriju o dolasku R1b preko severne Afrike, ja sam mu postavio pitanje kako je dosao do tog zakljucka a on mi je rekao da se mutacije jasno prate od Bliskog istoka do Spanije. Tada mi je rekao da su pri dolasku na Pirineje nosioci R1b ucinili genocid nad tada tamo rasprostranjenim E1b. Vise je nego sigurno da ni nosioci I2a nisu prosli mnogo bolje.

Slazem se sa ovim sto je rekao Srdja. Tacka 3 je posebno interesantna posto je u stvarnosti i bilo tako. Rusofobija u SAD nije postojala iako je do II sv. rata postojao SSSR. Cak su imali prilicno dobre odnose a malo ljudi zna da je SAD u vreme japansko-ruskog rata zapretio Japanu ulazenjem SAD u rat na strani Rusa ukoliko pokusaju da podju prema Sibiru. Mnogo je izrazenija rusofobija nego germanofobija iako se zna sta su ovi drugi uradili delu te populacije.

Evo videh neku pricu o luzickim Srbima pa se pitam jel je radjeno za njih nesto vezano za ovu temu ... Kako oni stoje sa ovim hpl grupama ?

Za Lužičke Srbe je urađeno samo jedno istraživanje i to kad se radila analiza Aškenaza Jevreja pa se htjelo vidjeti imaju li veze sa okolnim slovenskim populacijama. Ispalo je da je R1a1 kod Lužičkih Srba i Aškenaza Levita dosta blizak.

Rad se zove:
Multiple Origins of Ashkenazi Levites: Y Chromosome Evidence for Both
Near Eastern and European Ancestries iz 2003.

a po tom radu kod Lužičkih Srba su registrovane sledeće haplogrupe:

R1a1...63,39 %
I.........17,86 %
R1b.........8,93%
E..........6,25%
J...........2,68%
N3.........0,89%

na uzorku od 112 ljudi.

Kao što se vidi, ključna razlika između sjevernih i južnih Srba je odnos R1a1: I2a2, ali sve haplogrupe koje postoje kod jednih postoje i kod drugih samo u različitom omjeru.

Kakve su ove lude konstatacije i generalizacije - R1b i genocid... ovdje se ne zna ko je lud a ko zbunjen.

I jos se pominju predavanja Srdje Trifkovica, covjeka koji NEGIRA GENOCID u Bosni i kojem je nedavno ZABRANJENO predavanje u Kanadi zbog FASISTICKIH izjava.

E svasta. Ocigledno da Srbija ideoloski nije napredovala dalje od NACERTANIJA. Netolerancija drugih etnickih grupa i njihovih osobenosti je "mainstream" u Srbiji.

Poslednja izmena:
Kakve su ove lude konstatacije i generalizacije - R1b i genocid... ovdje se ne zna ko je lud a ko zbunjen.

I jos se pominju predavanja Srdje Trifkovica, covjeka koji NEGIRA GENOCID u Bosni i kojem je nedavno ZABRANJENO predavanje u Kanadi zbog FASISTICKIH izjava.

E svasta. Ocigledno da Srbija ideoloski nije napredovala dalje od NACERTANIJA. Netolerancija drugih etnickih grupa i njihovih osobenosti je "mainstream" u Srbiji.

Srdja Trifković je jedan od priznatijih intelektualaca u Americi, već više godina piše za američki tradicionalni časopis Chronicles. Ne propagira fašizam, naprotiv bori se protiv njega, u istoj mjeri kao i protiv radikalnog islamizma, jevrejskog neokonzervativizma i cionizma, evropskog neoliberalizma i svih ostalih nakaradnih ideologija današnjeg svijeta. To što ne prihvata neoliberalističku verziju događaja u Bosni (Klintonovi, Bler, U2, Amanpurova i ostala boranija) ne čini ga automatski fašistom. A posebno je nekulturno da ga fašistom nazivaju bosanski muslimani koji su u 2. svjetskom ratu objeručke prihvatili tu ideologiju i krenuli da ubijaju svoje sugrađane Srbe.

Akay:

NE BRISI mi post.

Investigator:

Srdja Trifkovic je NEGATOR GENOCIDA i kao takav opasan po drustvo. Negatorima genocida je po svim civiliziranim mjerilima mjesto u ZATVORU. Samo u Srbiji negatori genocida uzivaju postovanje.

[[[[[...inadmissible on grounds of violating human or international rights for being a proscribed senior official in the service of a government that, in the opinion of the minister, engages or has engaged in terrorism, systematic or gross human rights violations, or genocide, a war crime or a crime against humanity within the meaning of subsections 6 (3) to (5) of the Crimes Against Humanity and War Crimes Act.]]]]]

Ocito da zaboravljas da je Srbija u 2. svjetskom ratu bila i sama FASISTICKA drzava pod Milanom Nedicem, a da su Mihajlovicevi CETNICI poklali sve na sta su naisli u Istocnoj Bosni, Zapadnom Sandzaku, Krajini i Hercegovini. FASISTICKA Srbija u 2. svjetskom ratu je bila PRVA drzava u Evropi koja se pohvalila da je rijesila JEVREJSKO pitanje. Helem nejse, niko od Bosnjaka i Hrvata na forumu se ne dici fasistima u NDH, ali se ocigledno zavidan broj Srba ovdje dici FASISTICKO-GENOCIDNIM srpskim ideologijama.

Zapad se rijesio njemackog fasizma 1945. g. na jedini moguci nacin. Moja je preporuka da se isto uradi i sa susjedima istocno od Drine.

Poslednja izmena:
Srdja Trifkovic je NEGATOR GENOCIDA i kao takav opasan po drustvo. Negatorima genocida je po svim civiliziranim mjerilima mjesto u ZATVORU. Samo u Srbiji negatori genocida uzivaju postovanje.

Srdja Trifković uopšte ne živi u Srbiji, već u Americi. Ako je o negator genocida (kog?) kako ga ti zoveš kako to da ga ta demokratska Amerika nije strpala u zatvor, kako priželjkuješ. Pa ni zemlje Evrope kroz koje slobodno prolazi i drži predavanja. Vi bi hapsili sve koji se ne slažu sa vašom verzijom događaja. Da li je to onda fašizam?

Ocito da zaboravljas da je Srbija u 2. svjetskom ratu bila i sama FASISTICKA drzava pod Milanom Nedicem, a da su Mihajlovicevi CETNICI poklali sve na sta su naisli u Istocnoj Bosni, Zapadnom Sandzaku, Krajini i Hercegovini. FASISTICKA Srbija u 2. svjetskom ratu je bila PRVA drzava u Evropi koja se pohvalila da je rijesila JEVREJSKO pitanje. Helem nejse, niko od Bosnjaka i Hrvata na forumu se ne dici fasistima u NDH, ali se ocigledno zavidan broj Srba ovdje dici FASISTICKO-GENOCIDNIM srpskim ideologijama.

Iskreno mislim da previše gledaš određene dokumentarne serijale na B92 i federalnoj televiziji. Milan Nedić nije bio fašista, već srpski rodoljub, koji je pokušao da spase šta se spasti može i teškom mukom se uopšte prihvatio vlasti u Srbiji. Spasio je ogroman broj izbjeglica koji se u to vrijeme slivao ka Srbiji ( ne samo Srba, već i Slovenaca i ostalih). Zbog toga, najmanje što treba je napraviti spomenik Milanu Nediću u centru Beograda. Prebacivati Milanu Nediću rješavanje jevrejskog pitanja u Srbiji od strane nacista je više nego licemjerno. Srbija je bila pod punom kontrolom Gestapoa i njemačke vojne komande. A što vi vajni antifašisti ne spasoste bar jednog Jevreja u Sarajevu, da ne govorimo da ste ih u Šušnjarima kod Sanskog Mosta, sa Srbima zajedno likvidirali. Ukratko, nisu bosanski muslimani ti koji treba Srbima da dijele lekcije o fašizmu.

Опет Начертаније! Ево да ти цитирам једну реченицу:

"Једна од главних основа назначава се: начело пуне вјерозаконске слободе. "

Za Lužičke Srbe je urađeno samo jedno istraživanje i to kad se radila analiza Aškenaza Jevreja pa se htjelo vidjeti imaju li veze sa okolnim slovenskim populacijama. Ispalo je da je R1a1 kod Lužičkih Srba i Aškenaza Levita dosta blizak.

Rad se zove:
Multiple Origins of Ashkenazi Levites: Y Chromosome Evidence for Both
Near Eastern and European Ancestries iz 2003.

a po tom radu kod Lužičkih Srba su registrovane sledeće haplogrupe:

R1a1...63,39 %
I.........17,86 %
R1b.........8,93%
E..........6,25%
J...........2,68%
N3.........0,89%

na uzorku od 112 ljudi.

Kao što se vidi, ključna razlika između sjevernih i južnih Srba je odnos R1a1: I2a2, ali sve haplogrupe koje postoje kod jednih postoje i kod drugih samo u različitom omjeru.

Aha, mislio sam da mozda imaju I2a... u vecini ili nesto slicno Balkancima, zbog imena ... :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back