Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece biti posto se radi o vrlo maloj populaciji a i rezultati ne bi nikoga zadivili. Inace, Jevreji su poznati po tome sto su dosta aktivni ucesnici ovih testova,

A kako izvrsiti test? Jednostavno, platis naprimer ovde http://www.familytreedna.com/products.aspx i dobijes pribor za uzimanje obrisa iz usta. Posaljes to u SAD i cekas rezultate. Na 37 markera cena je 167$, na 67 cena je 268$

Pa koliko mu treba da stigne tamo i da dobijes rezultate ? Ja ozbiljno razmisljam o tome u narednih nekoliko meseci :) Zaintrigiralo me :)

Nece biti posto se radi o vrlo maloj populaciji a i rezultati ne bi nikoga zadivili. Inace, Jevreji su poznati po tome sto su dosta aktivni ucesnici ovih testova,

A kako izvrsiti test? Jednostavno, platis naprimer ovde http://www.familytreedna.com/products.aspx i dobijes pribor za uzimanje obrisa iz usta. Posaljes to u SAD i cekas rezultate. Na 37 markera cena je 167$, na 67 cena je 268$

Nekad ih je bilo dosta vise ...Kod njih nisi nacisto,moz da bude da su cisti sloveni ,a moze da bude nesto sasvim drugo ,to je valda najlakse videti po fizickim karakteristikama ...?U mom slucaju 5kolena unazad po muskoj liniji svi imaju izrazito svetle oci ,mada ni to nemora nista da znaci ,jer kao sto vidimo imamo i drugih naroda koji su svetli ,al mislim da bi neki izrazito crn primerak poremetio taj kontinuitet ,pretpostavljam da takvih nije ni bilo ....

Poslednja izmena:
I mene ,zelim da to uradim ...Ali ja sam mislio da ima egde ovde kod nas u regionu da se uradi ?

И ја бих желео да то обавим, баш, баш ме занима и све ми то делује толико интересантно, да само на основу пљувачке сазнаш нешто више о себи и својим прецима.

Само, не бих баш био срећан да обавим то и да рецимо, испадне да сам нека ''страна'' Q хаплогрупа као онај Хрват са Хвара, ако се добро сећам.

Ако бих овако одока гледао, најпре бих претпоставио да сам нека I, I2а2 на пример јер сам пореклом из подручја где је ова група најдоминантнија, мада ни I1 ме не би изненадио, јер сам увек личио(и личим) на Скандинавца, физички, а рекао бих и начином размишљања.

И ја бих желео да то обавим, баш, баш ме занима и све ми то делује толико интересантно, да само на основу пљувачке сазнаш нешто више о себи и својим прецима.

Само, не бих баш био срећан да обавим то и да рецимо, испадне да сам нека ''страна'' Q хаплогрупа као онај Хрват са Хвара, ако се добро сећам.

Ако бих овако одока гледао, најпре бих претпоставио да сам нека I, I2а2 на пример јер сам пореклом из подручја где је ова група најдоминантнија, мада ни I1 ме не би изненадио, јер сам увек личио(и личим) на Скандинавца, физички, а рекао бих и начином размишљања.

Pa ono sta god da ispadne nema veze ... Mada i ja pucam na to da sam I serije :) haha ... Ali u sustini nema veze , sve ima svoje :)

Ja sam sada skoro odradio rodoslov i to ,sada imam zelju da uradim i DNK test ,moji zadnjih 5 generacija imaju izrazito svetle oci i smedju -tamno smedju kosu ,nekako najvise na nemce podsecaju ,mada mogu da prodju i kao Poljaci ,uglavnom od vecine Srba imamo svetlije oci .Neznam kakav bi rezultat mogao da bude ,ali nebih voleo da imam veze sa turcima ili necim slicnim .Mislim da je nemoguce da nam je neki predak bio izrazito crn ,jer na nekom bi se to ispoljilo ,a i nebi mogao da se postigne taj kontinuitet u boji ociju...mada ko zna ...

Pa gle ovako , moji na primer imaju svi svetlu kozu , smedju kosu i plave oci , oduvek ... Sa kevine imaju plavu kosu i takodje plave, ponekad smedje oci i ja sam sad ispao svetlo smedje kose i smedje oci ...:) A po izgledu i konstituciji caletova familija original , jake ruke , ramena, vrat, duze jake noge, svetla koza itd ... Taman mi to za bor vestine koristilo mnogo :) Mogu da me biju vise nego ostale ..:) haha

Може бити да си R1b? Ако већ твоји личе на западне Европљане.:)

Jel to tipicno za slovene ili ?Namerno kazem na zapadno evropljane ,zato sto su dinarci jako visoki,kod mene se smenjuju srednji i visoki,znaci ima nas oko 180 i 190,al svi su svetli ,ten i oci ....Recimo sa dedine strane su tipicni dinarci ,visoki ,svetlijeg tena i ociju ,a sa babine opet jos svetliji od njih ali i nizi malo,tako da smo mi kasnije mesavina te dve varijante ...sa majcine strane su isto ugglavnom svetli

Jel to tipicno za slovene ili ?Namerno kazem na zapadno evropljane ,zato sto su dinarci jako visoki,kod mene se smenjuju srednji i visoki,znaci ima nas oko 180 i 190,al svi su svetli ,ten i oci ....Recimo sa dedine strane su tipicni dinarci ,visoki ,svetlijeg tena i ociju ,a sa babine opet jos svetliji od njih ali i nizi malo,tako da smo mi kasnije mesavina te dve varijante ...sa majcine strane su isto ugglavnom svetli

Meni to lici na dinarce brate , i kod mene slicna kombinacija ...

Pa gle ovako , moji na primer imaju svi svetlu kozu , smedju kosu i plave oci , oduvek ... Sa kevine imaju plavu kosu i takodje plave, ponekad smedje oci i ja sam sad ispao svetlo smedje kose i smedje oci ...:) A po izgledu i konstituciji caletova familija original , jake ruke , ramena, vrat, duze jake noge, svetla koza itd ... Taman mi to za bor vestine koristilo mnogo :) Mogu da me biju vise nego ostale ..:) haha

Kazu za Srbe je specificna jaka butna kost ,samim tim i dugacka ...Ispadne da Srbi imaju debele noge z:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back