Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.249
Zivanovic je verovatno jedini istrazivao grobove u Rasu i uocio nordijske karakteristike pra Srba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo na jednom mjestu nekih od najpouzdaniji izvora o dolasku Slovena na ove prostore u 6 i 7 vijeku.
СЕОБА СЛОВЕНА на Балкан у 6. и 7. веку, говоре најпоузданији извори:
* ПРОКОПИЈЕ из Цезареје, ромејски хроничар из краја 5. и 6. века у ,,Historia Arcana" и "De bellis" каже:
,,Откако је Јустинијан преузео Ромејско царство, готово сваке године нападају Хуни, Словени и Анти у Илирик и Тракију до предграђа Цариграда. И они изазваше страховита пустошења међу људима у тој земљи." (стр. 100)
,,Тога Хилвуда... постави Јустинијан за стратега Тракије и пошаље на дунавску границу с наредбом да пази да тамошњи варвари више уопште не прелазе реку, пошто су је већ често прелазили Хуни, Анти и Словени..." (стр. 23-24) .........
Evo na jednom mjestu nekih od najpouzdaniji izvora o dolasku Slovena na ove prostore u 6 i 7 vijeku.
Da ova istraživanja potvrdjuju da je Živanović bio u pravu.
Kromanjonski antropološki tip imamo u Đerdapu.
Zadržava se, u određenom procentu i u poznijim populacijam, kao što je to Živanović i tvrdio. A podudara se i sa prisustvom I2a HG, mada to nije od presudnog značaja.
U ovim radovima ta populacija je označena sa WHG (zapadni lovci sakupljači).
Kao što sam i tvrdio.
Ovo bi se sve dalo pojedinačno analizirati ali bi to oduzelo mnogo vremena. Generalno, ovde se radi o upadima Slovena u sadejstvu sa drugim narodima a sve sa ciljom da se pljačka sve što se stigne. Posebno se to odnosi na one Slovene koji se nazivaju Bugarima, a drugi deo pretpostavljam da ima veliko učešće u etnogenezi današnjih Mađara. Kao što možemo videti, Sloveni su upadali u Ilirik i tamo pravili zločine p.........
Nisi naveo šta piše dalje:
"Услед великог захлађења (вирмска глацијација, Њурм 3) око 25000 година п. н. е. дошло је до напушања пећина и престанка људског живота. Тиме се завршава прво поглавље историје људских заједница на територији Србије."
Pričam o mapi koju je postavio, a ne o tome. Nešto ne verujem da ijedan od uzoraka koji je nađen u centralnoj Evropi, pripada starosti 18.500 - 15.000 godina. Jednostavno, u trenutku razvoja CTS595, nikoga nije bilo tamo.
Konkretno smo govorili o Svajcarskoj za koju Cronin tvrdi da je bila nemoguca za zivljenje. A da ne govorimo dalje o Luxembourgu ili jos dalje o Svedskoj. Nekim ljudima nikakvi argumenti ovog sveta nisu dovoljni da ih ubede ukoliko su oni nesto zacrtali u svojoj glavi. Mozes ti njima ponavljati stotinama i stotinama puta neke stvari ali to ne pije vodu.
A što mene to pitaš? To i stoji u onom članku koji sam linkovao.Шта значи да никога није било тамо? Да ли ти то тврдиш да је целокупна људска популација у Средњој Европи у то време изумрла? Одакле онда оволико хаплогрупе I у Европи, одакле се онда она створила ако су сви изумрли?
Svi znamo da ima uzoraka, ne moraš da ih navodiš pojedinačno...Ево ти узорака из периода за који сумњаш да их има:
Čitaj pažljivije. Nisam ja rekao da je bila nemoguća, već sam preneo zvanične procene o tadašnjoj naseljenosti i klimi, na osnovu kojih sam i formirao svoj stav o mogućnosti planskog kretanja IP37 ka severu u tom trenutku.
A što mene to pitaš? To i stoji u onom članku koji sam linkovao.
Svi znamo da ima uzoraka, ne moraš da ih navodiš pojedinačno...
http://www.ancestraljourneys.org/palaeolithicdna.shtml
I I2a2 i I2a1 i R1b (M269-)...Ovo bi se sve dalo pojedinačno analizirati ali bi to oduzelo mnogo vremena. Generalno, ovde se radi o upadima Slovena u sadejstvu sa drugim narodima a sve sa ciljom da se pljačka sve što se stigne. Posebno se to odnosi na one Slovene koji se nazivaju Bugarima, a drugi deo pretpostavljam da ima veliko učešće u etnogenezi današnjih Mađara. Kao što možemo videti, Sloveni su upadali u Ilirik i tamo pravili zločine prema domaćem stanovništvu, tako da svakom razumnom mora biti jasno da je priča o 3% Slovena ordinarna glupost učinjena od strane ozbiljnog čoveka u emisiji neozbiljnog novinara. Takođe, svakom ko ima 2 daske u glavi je jasno da se ne radi o populaciji koja ima bilo kakvu vezu sa stanovništvom prostora na koji su vršili upade.
Od ovoga treba posebno odvojiti dolazak Srba i Hrvata u Dalmaciju, pošto se tu radi o dogovornom naseljavanju od strane Romeja koje im je u tom trenutku bilo od interesa. Da su znali da će ih ovi kroz nekoliko vekova napadati, mislim da ne bi
Jeste, ali, kao sto smo videli, zadrzava se mahom kroz I2a(2) populaciju umesto ocekivane I2a1. Pretpostavljam da je i ona prakticno nestala tokom sledecih milenijuma.
Види се да је било уских грла, али далеко од тога да су сви нестали. Што се тиче mtDNA хаплогрупа, нестале су хаплогрупе M, U и R, али су U5 и U2'3'4'7'8'9' преживеле уска грла. Слично је било и у случају Y-DNA хаплогрупа, где је пре 30.000 година доминирала хаплогрупа C1a, али је касније нестала, док је хаплогрупа I опстала.
Ево ти слике из тог истог чланка који си линковао:
Види се да је било уских грла, али далеко од тога да су сви нестали. Што се тиче mtDNA хаплогрупа, нестале су хаплогрупе M, U и R, али су U5 и U2'3'4'7'8'9' преживеле уска грла. Слично је било и у случају Y-DNA хаплогрупа, где је пре 30.000 година доминирала хаплогрупа C1a, али је касније нестала, док је хаплогрупа I опстала.
Ма где се спомињу Словени у шестом, седмом и осмом веку?
Ако може конкретно и без дисторзије, по оној, што је баби мило....
Moje iskreno misljenje je da smo mi Srbi davno pre dolaska Slovena bili na ovim prostorima.
Naravno, nisam radikalni autohtonista kao npr. Deretic, ali ne verujem ovoj becko-berlinskoj istoriji...
Moje iskreno misljenje je da smo mi Srbi davno pre dolaska Slovena bili na ovim prostorima.
Naravno, nisam radikalni autohtonista kao npr. Deretic, ali ne verujem ovoj becko-berlinskoj istoriji...
Ja i ne govorim da su svi nestali. Jasno je po pronađenim uzorcima da je pojedinih ljudi tamo bilo. Ja samo kažem da je onakav scenario sa slike malo verovatan. Što se tiče širenja Hg I po Evropi, logičnije je da se širila ili sa Balkana ili po scenariju sa početka ovog videa dole. Jednostavno ne verujem da je bila na Alpima pre 18.500 godina. Čak i ako nekog pronađu tamo, to će pre biti zato što se šetao na pogrešnom mestu i upao duboko u led, nego zato što im je tu bila naseobina.
Odličan prikaz kako može da dođe do lažnog kontinuiteta. Iako su i ovi od pre 13 kya, i ovi od pre 15 kya, potomci ovih od pre 30 kya, tek dublja analiza otkriva diskontinuitet u donjem delu.
P.S. Baš htedoh da napišem da neko sa wiki-nalogom ispravi ono njurm, kad vidoh da je veћ urađeno.![]()
Pričam sve vreme o onoj jednoj istoj mapi. Nisam ništa tvrdio za CELU srednju Evropu, jer se nisam ni dogovorili oko toga šta je srednja Evropa.Имаш право на своје мишљење, иако је апсолутно погрешно. Додуше, сада си се ограничио само на простор Алпа, а до сада си то тврдио за целу Средњу Европу.
Ili je to možda bio inbreeding... Inače, nisu ni oni bili tako zaostali kao što se pretpostavlja:А насеобине из тог времена имаш по целој Средњој Европи, где су и пронађени бројни ДНК узорци из времена леденог доба, и не знам шта ти још треба да би то прихватио. Зато сам ти и поставио ону мапу где то може да се види. И нису то биле изоловане мале заједнице, већ заједнице које су међусобно комуницирале и размењивале информације. Доказ за то су бројни уметнички предмети сличног стила пронађени на различитин локалитетима. Научници сматрају да је управо та развијена комуникација било оно што је превагнуло на страну Хомо сапиенс сапиенса и омогућило им дапреживе, за разлику од неандерталаца.
Nisam ga ispratio u gomili infromacija. Od lova na životinje i skupljanja lešnika.Питање које сам ти одавно поставио а ти ми ниси одговорио је: Од чега су живели ловци-сакупљачи у време леденог доба?
Govorim o diskontinuitetu na slici koju sam citirao, a koju si ti bio postavio. Vidiš ga i ti, samo nismo precizno definisali o kojoj vrsti diskontinuiteta je reč i kakve su njegove posledice.О ком дисконтинуитету говориш? Слика показује да су неке хаплогрупе нестале, док су друге прошле кроз уско грло и потом се опоравиле. Ти видиш оно што желиш, а не оно што је стварно приказано.
Ne znamo to. A čak i da zasigurno znamo, svejedno bi ih trebalo testirati.Mada, znamo da su Albanci poreklom sa Kavkaza tako da njihova "teorija o ilirskom poreklu" pada u vodu.
Ugrubo rečeno, skoro polovina današnjih Srba je bila na ovim prostorima pre dolaska Slovena, samo što to tada nisu bili Srbi, Isto tako je diskutabilno kada i na koji način su Srbima postali oni koji su na ove prostore došli pod srpskim imenom. Ostaje nerazjašnjeno da li je srpski etnonim vezan za nosioce I2a, R1a ili neke sasvim sedme haplogrupe.Mi možemo samo da nagađamo o tome.
U stvari kad bolje razmislim - treba kao sto je jedan ovde napisao - da se detaljno skeniraju svi skeleti koji datiraju pre rodjenja Hrista i da se uporedi njihov DNK sa nasim, albanskim, grckim pa i bugarskim.
Mada, znamo da su Albanci poreklom sa Kavkaza tako da njihova "teorija o ilirskom poreklu" pada u vodu.
Ovako na ovom forumu mozemo samo da nagadjamo da li smo stariji od Slovena tj. da li smo zapravo "natives" sto kazu Englezi, na Balkanu...