filipi
Aktivan član
- Poruka
- 1.103
То нема никакве везе. Заправо је и немогуће сазнати колики је то проценат док не спроведеш тестирање са пропорционалним учешћем свих регија. Што се тиче R1a сасвим је могуће да она достиже знатно веће проценте код Срба него што је то представљено на СДП-у. Чињеница је да што се иде северније њена фреквенција расте. Е, сад имаш ситуацију да највећи део БХ Срба (око 70-75%) живи у северном/северозападном делу БиХ, а да, рецимо, на Војводину отпада око 30% популације Срба у Србији. Једноставно се превише тестирају Црна Гора и Херцеговина и то даје погрешну слику.
Nije istina,nisi upucen.Vecina regija je obuhvacena a imamo i iz javnih baza testirane.Uskoro ce biti i Kosovo.Kada krenes od Zvornika,Bijeljina,Brcko,Doboj pa obje Krajine sve su rodovi iz Stare Crne Gore sto su i ova testiranja potvrdila.Ja nemam nikoga ni u Cg ni u Hercegovini ali smo imali usmena predanja da su nam dole korijeni.Kada sam se testirao pronadjena su mi potpuna poklapanja i slava sa jednim bratstvom u Pivi koje tamo zivi sto se sigurno zna od pocetka 15 vijeka.Sa trojicom iz tog bratsva imam poklapanja.Takvih primjera je kod vecine kod testiranih.Sad da krenemo Beogradom od deset ljudi 8 ce ti reci da su korijeni iz tih krajeva.