Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро, и колики је проценат пријављених од стране истих? Ја колико видим већина тестираних су појединци који су се сами пријавили и који немају нека претерана поклапања (родовска још мање). Само је један од чланова изјавио да је пријавио ''циљане'' људе (ако ти тако кажеш) за тестирање, од тога цитирам ''Од њих осам, резултате је добило пет, и има по један I2-CTS10228, J2b M205 i R1a Z280, те двојица који су E-V13.'' + један је испао R1b U152.
Ето, опет си уз помоћ своје параноје испала смешна. :)

Ne treba biti paranoičan pa zapaziti na osnovu onoga što se piše na tom portalu da tamo ima teških egomanijaka i zaluđenika opterećenih pripadnošću svom plemenu ili haplogrupi, kao i falsifikatora kojima se može verovati koliko i baronu Minhauzenu. Pa evo imamo primer čak i na prethodnoj stranici. Zašto je recimo nekom u interesu da tako bezočno laže da su većina R1a u Srpskom DNK projektu Hrvati?
Svi "projekti" takvih likova i rezultati takvih "projekata" se moraju posmatrati sa velikom dozom rezerve i sumnjičavosti.
Što se komike tiče, najsmešniji si zapravo ti. Nikako da izvučeš glavu iz dupeta Siniše Jerkovića. Postavljaš po forumima njegove tekstove. Pa šta si ti? Neka podguzna muva Siniše Jerkovića? Da ne pričam sad čija si podguzna muva bio na nekim stranim forumima. Smešno, ali i žalosno u isto vreme.

Poslednja izmena:
Pa evo imamo primer čak i na prethodnoj stranici. Zašto je recimo nekom u interesu da tako bezočno laže da su većina R1a u Srpskom DNK projektu Hrvati?
Svi "projekti" takvih likova i rezultati takvih "projekata" se moraju posmatrati sa velikom dozom rezerve i sumnjičavosti.
mL0V3f9.png

Ја колико видим Прибислав је навео да највећи број Хрвата који су у пројекту су тестирани као R1a, а не да је највећи број R1a на пројекту од тестираних Хрвата?!
Što se komike tiče, najsmešniji si zapravo ti. Nikako da izvučeš glavu iz dupeta Siniše Jerkovića. Postavljaš po forumima njegove tekstove. Pa šta si ti, neka podguzna muva Siniše Jerkovića? Da ne pričam sad čija si podguzna muva bio na nekim stranim forumima. Smešno, ali i žalosno u isto vreme.

По форумима? :D Поставих овде и где још? Заправо ме расправе о хаплогрупи I2-CTS10228 и најмање интересују, али када видим да појединци бесумучно покушавају да провуку своје деретићевске тезе кроз исту наравно да ћу коментарисати и окачити текстове и објаве људи за које сматрам да су компетентнији за ту област од мене.

Poslednja izmena:
Итекако има везе, грана Л1280 је иначе једна од мањих грана, и нема шансе да би била оволико заступљена да није било планског тестирања Аврамијештака. Такође, у оквиру хаплогрупе Р1а има далеко највише Хрвата/католика на Пројекту у односу на остале хаплогрупе, тако да када и њих одузмемо, хаплогрупа Е је јача од Р1а. То је чињеница.
A koja druga?
http://i1127.photobucket.com/albums/l625/ft-d/nowe mapy/6a1_zps096a33c8.jpg
http://venetianambassadors.org/uploads/images/project-images/venetic-origins-cover.png :)
http://pereformat.ru/wp-content/uploads/2016/04/r1a-migration02.jpg

A E postotku ne doprinose povezane porodice iz Vasojevica i Kuca recimo?

Наравно да доприносе, али за разлику од Аврамијештака, Васојевићи и Кучи нису плански тестирани. Сада ти упореди колико је преувеличан број Аврамијештака када један такав, условно речено мањи род, има 57 тестираних, а Васојевићи и Кучи, два највећа српска племена у Црној Гори, заједно 33.

Наравно да доприносе, али за разлику од Аврамијештака, Васојевићи и Кучи нису плански тестирани. Сада ти упореди колико је преувеличан број Аврамијештака када један такав, условно речено мањи род, има 57 тестираних, а Васојевићи и Кучи, два највећа српска племена у Црној Гори, заједно 33.
Koliko ima trenutno na projektu R1a javno ? Jel 245 ? .I2a 478,,a E,188 ?

Taj rod iz Podrinja ispade brojan kao Kinezi. Jednostavno ne mozete da podnesete da vasa ciljana grupa nije na zeljenom mestu i to je. Ps Racka varos, ono za Hrvate je zesca glupost.

Моја циљана група је на убедљивом првом месту, хвала лепо. :cool:

- - - - - - - - - -

Koliko ima trenutno na projektu R1a javno ? Jel 245 ? .I2a 478,,a E,188 ?

Тако некако, нисам сигуран за И2а.

Taj rod iz Podrinja ispade brojan kao Kinezi. Jednostavno ne mozete da podnesete da vasa ciljana grupa nije na zeljenom mestu i to je. Ps Racka varos, ono za Hrvate je zesca glupost.

Не разумем, како жешћа глупост? Ако је одређени део Хрвата у пројекту, а јесте, и ако су они доминантно R1a ја стварно не знам где је неко видео да је Прибислав написао да су наши R1a са пројекта доминантно Хрвати? Читате ли ви шта особа са којом дискутујете пише пре него што јој одговорите? Једва чекам да се моја саговорница јави, баш да видим како ће оправдати своју брзоплетост о Прибиславовој тобож ''доминантно хрватској R1a на СДНКП''. И да, очекујем да окрене дискусију на другу страну која најмање везе има се генетичком генеаологијом, пошто је специјалиста за такве ствари (а мислио сам да смо са тиме одавно раскрстили).

Него ме брине да још увек нема G2a међу тестиранима за Светски ДНК дан, да ли је то због неких других интересних група које имају нешто лично против припадника ове хаплогрупе?! :zloca:

Ne samo G2a nego nema ni testiranih J1. To mora da je zavera:koto:

Не разумем, како жешћа глупост? Ако је одређени део Хрвата у пројекту, а јесте, и ако су они доминантно R1a ја стварно не знам где је неко видео да је Прибислав написао да су наши R1a са пројекта доминантно Хрвати? Читате ли ви шта особа са којом дискутујете пише пре него што јој одговорите? Једва чекам да се моја саговорница јави, баш да видим како ће оправдати своју брзоплетост о Прибиславовој тобож ''доминантно хрватској R1a на СДНКП''. И да, очекујем да окрене дискусију на другу страну која најмање везе има се генетичком генеаологијом, пошто је специјалиста за такве ствари (а мислио сам да смо са тиме одавно раскрстили).

Meni je zanimljivije da njena priča vuče ka odbacivanju DNK rezultata koji su dosad objavljeni i faktički uništavanju Srpskog DNK projekta, a od toga Srbi sasvim sigurno ne mogu imati koristi, pa mi se pre čini da bi Ri mogla pripadati nekoj od konkurentskih nacija i konfesija

- - - - - - - - - -

Коме ми да се жалимо и кога ми да окривљујемо? :lol:

Zvaću Mosad da proveri rezultate, a ti Švicarce da blokiraju milionske bankovne račune saradnicima Porekla:hahaha:

Kod Hrvata je razumljiv veci postotak R1a zbog geografije i asimilacije dosta ceha, slovaka, madjara.... Ali na njihovim ostrvima imas dosta Q, T i jos nekim egzoticnih haplogrupa i sto je bitnije nije kao kod Srba harmonican raspored hg vec je na severu totalno drugaciji raspored od mora i juga. Procitaj sta kazu ljudi:

На дан 5.5.2017 на Српском ДНК Пројекту имамо 1315 тестираних, од којих око 20% нису Срби, односно јесу католици или муслимани. Статистика само за оне који имају попуњено поље "Крсна слава" изгледа отприлике овако:

Р1а: 19%
Р1б: 4%
Е: 14%
И2а: 35%
И1: 10%
Ј2: 6%

Kod Hrvata je razumljiv veci postotak R1a zbog geografije i asimilacije dosta ceha, slovaka, madjara.... Ali na njihovim ostrvima imas dosta Q, T i jos nekim egzoticnih haplogrupa i sto je bitnije nije kao kod Srba harmonican raspored hg vec je na severu totalno drugaciji raspored od mora i juga. Procitaj sta kazu ljudi:

На дан 5.5.2017 на Српском ДНК Пројекту имамо 1315 тестираних, од којих око 20% нису Срби, односно јесу католици или муслимани. Статистика само за оне који имају попуњено поље "Крсна слава" изгледа отприлике овако:

Р1а: 19%
Р1б: 4%
Е: 14%
И2а: 35%
И1: 10%
Ј2: 6%
А ђе су остале хг? :rtfm:
Zvaću Mosad da proveri rezultate, a ti Švicarce da blokiraju milionske bankovne račune saradnicima Porekla:hahaha:
Ево опет дискриминација према нама, потомцима Келта и Римљана!! :roll:

Da,kad odbijemo njih i ove nase iz podrinja,ostane oko 160 R1a.188 E sa odbijanjem Vasojevica i Kuca,oko 150 ostaje.

Нема логике одбијање Васојевића, Куча, Бјелопавића и осталих брдских племена зато што њихови припадници нису плански тестирани а у случају брисања њиховог процента код српског етничког корпуса се квари тачна укупна генетска слика српског народа. Друго, не ради се о неком мањем роду (случај Аврамијевштака) који је плански тестиран са великом бројем тестираних већ о бројним племенима. Дај да онда изузмемо и I2a Озриниће, I1 P109 Дробњаке Новљане итд... :)

Не разумем, како жешћа глупост? Ако је одређени део Хрвата у пројекту, а јесте, и ако су они доминантно R1a...

Kod Hrvata koji su uvršćeni u projekat najbrojnija je haplogrupa I2.

......ја стварно не знам где је неко видео да је Прибислав написао да су наши R1a са пројекта доминантно Хрвати?

Pribislav je ispisao jednu vrlo čudnovatu rečenicu. Ona je netačna čak i da je protumačimo na način na koji si ti to učinio.

A ima logike odbiti Avramijevstake? Vecina ljudi je povezana sa drugim osobama i sa plemenima, ajmo da skroz ukinemo testiranje.

Али су као мали род (прецизније се ни није знало да су род пре тестирања) тестирани у огромном броју, уз веома доминантну R1a, нешто мало G2a и I2a.
Док то не може бити случај са великим (бројчано) српским племенима попут Васојевића, Куча итд.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back