Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зашто би нам језик био румунски ? Шта фали српском/хрватском језику ?

О, хвала, хвала. Већ дуже време сам без посла, па ето прилике да се ''ухлебим'' :)

Зато што су српски и хрватски језик, језици словенских окупатора који су нас насилно асимилирали и одсекли нас од наших римских корена. Румунски(влашки) језик је наш прави изворни језик, мада можда би још боље било да уведено цинцарски као званични језик наше будуће Влахије.

Oво је мој став!!!

Какав став??? Ово је брдо глупости!

И још пљујеш на Јерковића, а цитираш га када ти се његови ставови свиђају (ако си уопште нешто од тога разумео).

- - - - - - - - - -

...
О, хвала, хвала. Већ дуже време сам без посла, па ето прилике да се ''ухлебим'' :)

Па и види се да си беспослен. Написати овакву количину глупости може само неко ко не зна шта ће са собом.

Па и види се да си беспослен. Написати овакву количину глупости може само неко ко не зна шта ће са собом.

Као на пример ти који си годинама на овом форуму и брабоњаш износећи ничим поткрепљене тезе.

Као на пример ти који си годинама на овом форуму и брабоњаш износећи ничим поткрепљене тезе.

Морам да се умешам на НЕПОТКРЕПЉЕНЕ!

Словени су у интеракцији са романофоним Власима , Морлацима формирали новоштокавштину. И то ијекавицу , икавицу и екавицу.
Власи су мигрирали у Украјину , Пољску и Русију и пренели ијекавицу и тамо.
Дробњаци су чисти Власи као и Вук Караџић који је Дробањак не само што су формирали новоштокавшину већ су јој ударили и стандарде и описменили ј. Словене.
Пошто су мигрирали за Чешку где су такође оставили су свој генетски матеијал у Немачкој , Мартин Лутер.
Једино је сад остало још нејасно питање Лужичких Срба јер су дводијалектни доњолужички под утицајем пољског ијекавски , доњолужичко српски под утивцајем чешког екавски?

Е сад остало је неразјашњено да ли су Власи пренели тамо језик или је у Лужици опет остало мало романофоних Праилира па су они формирали лужичкосрпске језике?

:eek:

Poslednja izmena:
Мартин Лутер ми је рођак, и ја сам као и он I2a2 Dinaric-north. Мартин Лутер је заправо пореклом Лужички Србин, али Вук Горски мисли да је влашког порекла. Ако је Вук Горски у праву, онда је Мартин Лутер један од највећих Влаха који се икад родио(Тесла је ипак највећи), а ја сам поносан што имам исту влашку хаплогрупу као он. Мото Вука Горског је "Власи пре амеба" а може и "Власи сви и свуда" !!!

Poslednja izmena:
Морам да се умешам на НЕПОТКРЕПЉЕНЕ!

Словени су у интеракцији са романофоним Власима , Морлацима формирали новоштокавштину. И то ијекавицу , икавицу и екавицу.

Ја сам ти цитирао стручњака из области лингвистике, на коју се позива и један од највећих познавалаца истирије Влаха на овим просторима, Зеф Мирдита, ал' не вреди.

Власи су мигрирали у Украјину , Пољску и Русију и пренели ијекавицу и тамо.

Они свакако јесу мигрирали тамо, а ја нигде нисам рекао да су тамо пренели ијекавицу. Могуће је да је она и тамо настала на исти начин као и овде. Неко рече да је има у западним деловима Украјине, дакле то је област око Карпата где је било великог прилива влашке популације.

Дробњаци су чисти Власи као и Вук Караџић који је Дробањак не само што су формирали новоштокавшину већ су јој ударили и стандарде и описменили ј. Словене.

Дробњаци су по свим писаним изворима Власи, неке од тих извора сам и цитирао на овом форуму. Рекао сам да не знам шта су даљим пореклом. Можда су и дошли из Скандинавије у неком историјском тренутку.

Ја сам ти цитирао стручњака из области лингвистике, на коју се позива и један од највећих познавалаца истирије Влаха на овим просторима, Зеф Мирдита, ал' не вреди.

Они свакако јесу мигрирали тамо, а ја нигде нисам рекао да су тамо пренели ијекавицу. Могуће је да је она и тамо настала на исти начин као и овде. Неко рече да је има у западним деловима Украјине, дакле то је област око Карпата где је било великог прилива влашке популације.

Дробњаци су по свим писаним изворима Власи, неке од тих извора сам и цитирао на овом форуму. Рекао сам да не знам шта су даљим пореклом. Можда су и дошли из Скандинавије у неком историјском тренутку.
Вук Горски је легенда, човек се само позива на шиптарске и хрватске историчаре и лингвисте. За промену нађи бар неке српске историчаре, лингвисте и археологе који су се бавили том темом. Овај човек је мој идол и једини Хрват ког ценим!!!

Мартин Лутер ми је рођак, и ја сам као и он I2a2 Dinaric-north. Мартин Лутер је заправо пореклом Лужички Србин, али Вук Горски мисли да је влашког порекла. Ако је Вук Горски у праву, онда је Мартин Лутер један од највећих Влаха који се икад родио(Тесла је ипак највећи), а ја сам поносан што имам исту влашку хаплогрупу као он. Мото Вука Горског је "Власи пре амеба" а може и "Власи сви и свуда" !!!

Одакле ти то да је Мартин Лутер Лужички Србин ??? Он је из дна душе мрзео Лужичке Србе.

Одакле ти то да је Мартин Лутер Лужички Србин ??? Он је из дна душе мрзео Лужичке Србе.
Германизовани Лужички Србин из племена Љутића(германизовано презиме Лутер), То што је мрзео Лужичке Србе је сасвим разумљиво, исто тако и бивши Срби Хрвати, Бошњаци и ********* мрзе Србе, односно оно што су некад били. Потурица је увек гори од Турчина!

Вук Горски је легенда, човек се само позива на шиптарске и хрватске историчаре и лингвисте. За промену нађи бар неке српске историчаре, лингвисте и археологе који су се бавили том темом. Овај човек је мој идол и једини Хрват ког ценим!!!

Ја се позивам на непристрасне историчаре и лингвисте без обзира да ли су Хрвати, Шиптари, Срби, Бугари или др. Што се археологије тиче ја сам још давно тражио од других саговорника да своје тезе поткрепе археологијом, али нисам добио одговор од њих, не зато што они то нису хтели већ зато што на западном Балкану постоје само словенски ''археолошки пабирци'' из времена насељавања и непосредно после тога, па нису ни могли да одговоре.

Ко каже да Срби не постоје?
Наравно да постоје то су славизирани Власи.

То за Балкан постоји теорија да су Словени донели екавицу а да су у контакту са романофоним становништвом формирали ијекавицу.( не читаву новоштокавштину)
Ни у најмрачнијим сновима нико то није предпоставио за Пољску , Русију и Украјну. Јер неколико хиљада Влаха нису могли језички ништа да ураде са данас150 милиона
Руса и 60 милиона Пољака. Дакле није их је ни онда било мало. Јер није могла ни шачицу Срба и Хрвата.

Сад остаје задатак да докажеш а до сад није нико да су сви романофони становници Балкана Власи. Већина уопште није сродна само су их Словени сврстали све у исти кош.

Poslednja izmena:
Германизовани Лужички Србин из племена Љутића(германизовано презиме Лутер), То што је мрзео Лужичке Србе је сасвим разумљиво, исто тако и бивши Срби Хрвати, Бошњаци и ********* мрзе Србе, односно оно што су некад били. Потурица је увек гори од Турчина!

Значи по теби је презиме Лутер (Luther) изведено од Љутића (Lutizen) ? :dash:

Ко каже да Срби не постоје?
Наравно да постоје то су славизирани Власи.

Ама, бре човече, никад нисам тврдио да су сви Срби пословењени Власи. Нису Власи једино романофоно становништво које је живело на Балкану у време досељавања Словена. Постоје ту и неки романски градови.

Ама, бре човече, никад нисам тврдио да су сви Срби пословењени Власи. Нису Власи једино романофоно становништво које је живело на Балкану у време досељавања Словена. Постоје ту и неки романски градови.

Изненадио би се, да код Лужичких Срба има доста динарског уплива, пуно више него код суседних Пољака

На жалост, то што ја пишем је далеко изнад твојих менталних могућности!

- - - - - - - - - -

Мартин Лутер ми је рођак, и ја сам као и он I2a2 Dinaric-north. Мартин Лутер је заправо пореклом Лужички Србин, али Вук Горски мисли да је влашког порекла. Ако је Вук Горски у праву, онда је Мартин Лутер један од највећих Влаха који се икад родио (Тесла је ипак највећи), а ја сам поносан што имам исту влашку хаплогрупу као он. Мото Вука Горског је "Власи пре амеба" а може и "Власи сви и свуда" !!!

Не заборави Лајбница!!! Е он се није стидео свог словенског порекла.

Poslednja izmena:

Pa ko su bili stanovnici tih gradova ?

То за Балкан постоји теорија да су Словени донели екавицу а да су у контакту са романофоним становништвом формирали ијекавицу.( не читаву новоштокавштину)

Ја нисам ни споменуо читаву новоштокавштину, него конкретно ијекавску и икавску.

Ни у најмрачнијим сновима нико то није предпоставио за Пољску , Русију и Украјну. Јер неколико хиљада Влаха нису могли језички ништа да ураде са данас150 милиона
Руса и 60 милиона Пољака. Дакле није их је ни онда било мало. Јер није могла ни шачицу Срба и Хрвата.

Одакле ти податак о неколико хиљада Влаха и о броју Руса и Пољака у средњем веку ?
Колико уопште људи у данашњој Пољској и Украјини говори икавицом ?

Сад остаје задатак да докажеш а до сад није нико да су сви романофони становници Балкана Власи. Већина уопште није сродна само су их Словени сврстали све у исти кош.
Већ сам одговорио.

Nisi tvrdio za sve, ali jesi za polovinu - za sve koji su I hg!
Jos uvek nisi naveo nedvosmislen dokaz u genetici da su Vlasi I2a din S hg.

На жалост, то што ја пишем је далеко изнад твојих менталних могућности!

То што ти пишеш је лапрдање и фантазирање које је у потпуном нескладу са историјским, археолошким и антрополошким фактима. Према томе само настави са својим писанијама и увесељавај нас.
Човек не зна ни најелементарније ствари. Не зна кад почиње гвоздено доба :hahaha:,а тврди да је професор. А где то ? у Дизниленду ? :rotf:

Не знам тачно какве су моје менталне могућности, али свакако су изнад твог нивоа тј. нивоа парамецијума са којег безуспешно покушаваш да се помериш.

...
Човек не зна ни најелементарније ствари. Не зна кад почиње гвоздено доба :hahaha:,а тврди да је професор. А где то ? у Дизниленду ? :rotf:

Ипак си ти на неким дрогама или си за психића, халуцинираш. Реци ми када сам ја уопште поменуо гвоздено доба? У ком контексту?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back